Κορυφαίο γεγονός για την Κω το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Kos Grand Fondo 2018 αυτό το 3ήμερο | Τι θα πρέπει να προσέξουμε ΟΛΟΙ στον Επαρχιακό & τις Κοινότητες (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ)

ΚΩΣ:
H Περιφέρεια Ν. Αιγαίου & ο Δήμος Κω με διοργανώτρια την εταιρεία Sports Tours Hellas , υπό την αιγίδα των Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και της ΕΟΠ, διοργανώνουν το «ΚΟΣ GranFondo 2018» – προκριματικός αγώνας Παγκοσμίου Κυπέλλου, σε 2 αγώνες.
Μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση στην Κω – Το νησί μας φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Grand Fondo από τις 13 έως τις 15 Απριλίου
Την Παρασκευή 13 Απριλίου θα διεξαχθεί ο αγώνας ατομικής χρονομέτρησης με αφετηρία τη Mαρίνα της Κω και κατεύθυνση προς Άγιο Φωκά και επιστροφή.
Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας αντοχής 118 χιλιομέτρων και οι ποδηλάτες με εκκίνηση τη Μαρίνα της Κω, θα κατευθυνθούν προς τον επαρχιακό δρόμο, θα κατευθυνθούν προς τις Δημοτικές κοινότητες Ζηπαρίου, Καρδαμαίνης, Πυλίου και θα τερματίσουν στο Ιπποκράτειο Ίδρυμα.
Όπως τονίζεται σε συνέντευξη τύπου των διοργανωτών σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Κω Εφιστάται η προσοχή όλων των συμπολιτών μας για τον απαιτούμενο σεβασμό και διευκόλυνση των αθλητών κατά την διάρκεια των αγώνων όπως και τώρα παραμονές των αγώνων που οι αθλητές προπονούνται στον επαρχιακό δρόμο.
Παράλληλα και ηΑστυνομία έχει κληθεί να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα.
Η επιτυχία αυτής της διοργάνωσης είναι υπόθεση όλων μας.
Η Κως θα αποδείξει για μία ακόμα φορά ότι μπορεί να αναλαμβάνει, να φιλοξενεί και να διοργανώνει σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις.

Έναν ατομικής χρονομέτρησης απόστασης 20.6 χλμ. και έναν αντοχής απόστασης 114 χλμ. (87χλμ. για την κατηγορία Γυναικών 50+ και 60+ στις κατηγορίες Ανδρών) οι οποίοι είναι προκριματικοί αγώνες για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2018 που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 30 Αυγούστου-2 Σεπτεμβρίου 2018 στο Βαρέζε της Ιταλίας, για τις παρακάτω κατηγορίες συμμετεχόντων:19-34 και ανά 5ετία έως 65+ (ηλικίες συμμετεχόντων 60 ετών και άνω στις γυναίκες και 65 ετών και άνω στους άντρες, θα τρέξουν και θα βραβευτούν αγωνιζόμενοι στη μειωμένη απόσταση των 87 χλμ.), με διακύμανση ξεχωριστής βράβευσης και πρόκρισης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα (35-39,40-44,45-49,50-54,55-59,60-64,65+ και για τα δύο φύλα Ανδρών & γυναικών).To 25% της κάθε κατηγορίας παίρνει την πρόκριση στον τελικό με τουλάχιστον την τριάδα κάθε ηλικιακής κατηγορίας. Για παράδειγμα εάν αγωνίζονται σε μια ηλικιακή κατηγορία μόνο 10 αθλητές, προκρίνεται το Podium, δηλαδή η τρεις πρώτοι. Εάν είναι 30 αθλητές και πάνω σε μια κατηγορία, προκρίνεται το «25%» για τον τελικό δηλαδή οι 8 πρώτοι οι οποίοι ανεξάρτητα εάν είναι στο Podium ή όχι παίρνουν μετάλλιο.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ – ΤΥΠΟΙ ΑΓΩΝΩΝ του ΄΄KOS Granfondo 2018’’I. Ημερομηνία: Παρασκευή 13 Απριλίου 2018 ‘’KOS GranFondo 2018’’Ατομική Χρονομέτρηση ΙΤΤΕκκίνηση: 14:00Εκκίνηση – Τερματισμός: Μαρίνα Κω Απόσταση: 20.65 χλμ.Ο αγώνας ατομικής χρονομέτρησης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018, με εκκίνηση πρώτου αθλητή στις 14:00. Οι αθλητές θα ξεκινούν ανά 1 λεπτό. Από την ατομική χρονομέτρηση υπάρχει επίσης πρόκριση για το τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος για το συγκεκριμένο αγώνισμα.Σημείωση: Επιτρέπεται η χρήση ποδηλάτων ατομικής χρονομέτρησης.Η διαδρομή του αγώνα είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα www.kosgranfondo.grΣύμφωνα με τους κανόνες του UGFWS, οι αθλητές δεν επιτρέπονται να έχουν δίκη τους τεχνική υποστήριξη-συνοδεία!Μετά τον τερματισμό των αθλητών/τριων δεν επιτρέπεται η επιστροφή τους από την τέντα της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης.
Περιγραφή αγώνα: Οι συμμετέχοντες διανύουν 10.3χλμ. πριν κάνουν αναστροφή για να επιστρέψουν για τερματισμό.II. Ημερομηνία: Κυριακή 15 Απριλίου 2018 ‘’ΚΟS GranFondo 2018’’Αγώνας Αντοχής RORΕκκίνηση: 09:00Εκκίνηση – Τερματισμός: Εκκίνηση από τη Μαρίνα της Κω και τερματισμός στο Ιπποκράτειο Ίδρυμα. Θα υπάρξει προ εκκίνηση 4χλμ.Απόσταση: 114 χλμ.Το 25% από κάθε κατηγορία συμμετεχόντων προκρίνεται αυτόματα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.Σημείωση: Από τον αγώνα αντοχής υπάρχει επίσης πρόκριση για το τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος για το συγκεκριμένο αγώνισμα.Η διαδρομή του αγώνα είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα www.kosgranfondo.grΣύμφωνα με τους κανόνες του UGFWS, οι αθλητές δεν επιτρέπονται να έχουν δίκη τους τεχνική υποστήριξη-συνοδεία!

aegeanews.gr 

Latest..

ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ

ΧΙΟΣ : Η Ἱερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν διηκόνησε τούς ἐν περιστάσει ἀδελφούς μας κατά τίς ἡμέρες τοῦ Ἁγίου Πάσχα. Ἡ διακονία αὐτή δέν περιορίζεται μόνο γιά τίς ἡμέρες … [Read More...]