«Κυρίτσης κερνάει, Κυρίτσης πίνει…»: Ανηθικότητα, διαπλοκή, συγκάλυψη και δημόσια υγεία στην υπόθεση της ΝΕΑΣ ΑΒΙΚΩ

ΚΩΣ: Παραθέτουμε ρεπορτάζ του ΔΗΡΑΣ από τον Μάρτιο του 2015 το οποίο αναφέρει κατά γράμμα:
«Ότι ο Δήμος Κω δεν θα μείνει απαθής και θα προσέλθει άμεσα σε διάλογο με την Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου να παγώσουν οι διαδικασίες πώλησης ή ενοικίασης του κτιρίου της Νέας ΑΒΙΚΩ και να αξιοποιηθεί ως πολυχώρος τέχνης και πολιτισμού με στόχο τη διατήρηση της βιομηχανικής και πολιτιστικής φυσιογνωμίας της περιοχής διεμήνυσε στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ Κω στα προ ημερησίας θέματα ο δήμαρχος Γιώργος Κυρίτσης προσθέτοντας ότι σε αυτή την κατεύθυνση θα εξεταστεί και η αλλαγή στους όρους δόμησης της περιοχής και ανακοινώνοντας ότι το ζήτημα θα συζητηθεί αναλυτικά και θα ληφθούν αποφάσεις στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του οργάνου».
Φυσικά το θέμα δεν ήρθε ποτέ για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Καμία απόφαση δεν ελήφθη και η επαναστατική διάθεση Κυρίτση όλως τυχαίος «ατόνησε»!!! Δείτε το βίντεο με το απόσπασμα της τοποθέτησης Κυρίτση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 9ης Μαρτίου 2015.
Τρία ακριβώς χρόνια μετά, κάτω από άκρα μυστικότητα, το ακίνητο της ΝΕΑΣ ΑΒΙΚΩ ξεπουλιέται. Το τίμημα ευτελές σε σχέση με την εμπορική αξία του ακινήτου και τα ποσά που ζητούσε πρώτα η Αγροτική Τράπεζα και στη συνέχεια η Τράπεζα Πειραιώς.
Την άδεια κατεδάφισης του ιδιώτη που αγόρασε την ΝΕΑ ΑΒΙΚΩ αναλαμβάνει το γραφείο του επαναστάτη δημάρχου Κυρίτση που θα προέτασσε τα στήθη του για να υπερασπιστεί την περιουσία του Κωακού λαού (δείτε την άδεια κατεδάφισης).
Η αναλγησία και η αδηφαγία, ωστόσο, αυτών των ανθρώπων δεν σταματάει εκεί. Ενώ γνώριζαν την ύπαρξη αμίαντου στις εγκαταστάσεις τόσο της ΝΕΑΣ ΑΒΙΚΩ όσο και του οινοποιείου δεν κάνουν τις σχετικές μελέτες για την ασφαλή απομάκρυνσή των επικίνδυνων υλικών αγνοώντας προκλητικά τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία και τη γειτνίαση του συγκεκριμένου ακινήτου με δύο σχολεία… το 2ο Γυμνάσιο και το 6ο Νηπιαγωγείο.
Για εμάς η υπόθεση της ΝΕΑΣ ΑΒΙΚΩ και η υπόθεση των 70 στρεμμάτων του Ναυτικού Ομίλου που την ακολουθεί αποτελούν ζητήματα ύψιστης ηθικής και πολιτικής σημασίας.
Αποτελούν κορυφαία παραδείγματα για το τι θα συμβεί σε ολόκληρο το νησί αν αφεθεί στα χέρια του συστήματος Κυρίτση.
Η Επικεφαλής μας θα προβεί σε αναλυτική συνέντευξη τύπου προκειμένου η Κωακή κοινωνία να ενημερωθεί πλήρως για τα τεκταινόμενα. Επίσης θα σταλεί φάκελος στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, ώστε να ελεγχθούν διεξοδικά όλες οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και αφορούν τόσο την αγοραπωλησία της ΝΕΑΣ ΑΒΙΚΩ όσο και την φημολογούμενη «κλεισμένη» αγοραπωλησία του ναυτικού ομίλου.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΡΑΜΑ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΗΣΟΥ ΚΩ
{youtube}xnxofaOke8o{/youtube}

Latest..