Λήμνος: Η ασυνειδησία έχει όρια,Ο Δήμος Λήμνου προειδοποιεί οι παραβάτες θα τιμωρούνται με τσουχτερά πρόστιμα

ΛΗΜΝΟΣ:

            Πρόσφατα οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή και διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών βρέθηκαν μπροστά σε ένα αποκρουστικό θέαμα, αποτέλεσμα της ασυνειδησίας συμπολίτη μας που έριξε μέσα στους κάδους ανακύκλωσης μέλη από ζώα και εντόσθια.
            Αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας ήταν να αχρηστευτεί μια μεγάλη ποσότητα ανακυκλώσιμου υλικού (το σύνολο της ημερήσιας αποκομιδής). Κατ’ επέκταση, ο ΧΥΤΑ επιβαρύνθηκε κατά 3,5 επιπλέον τόνους.
            Ο Δήμος Λήμνου και η ΔΕΔΑΠΑΛ προειδοποιούν τους παραβάτες ότι τέτοιες αντικοινωνικές ενέργειες θα παραπέμπονται άμεσα στη δικαιοσύνη, χωρίς καμία περαιτέρω ανοχή.
            Η Λήμνος έχει επιδείξει εξαιρετικές επιδόσεις στον τομέα της ανακύκλωσης και έχει βραβευθεί για την καθαρότητα του ανακυκλώσιμου προϊόντος της. Τέτοιες μεμονωμένες περιπτώσεις ασυνειδησίας αμαυρώνουν τη γενική καλή εικόνα που έχει ο τόπος μας στην ανακύκλωση.
            Η ανακύκλωση είναι βασική προϋπόθεση για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του πλανήτη μας. Είναι δείκτης πολιτισμού και οφείλουμε όλοι να την υποστηρίξουμε.

 
Καταχώρησή Νατάσα Ταραράκη

Latest..