Λήμνος: Με λόγια καρδιάς αποχαιρέτα ο Σταύρος Τραγάρας τους συγχωριανούς του…

ΛΗΜΝΟΣ:

Ο Στάυρος Τραγάρας με λόγια καρδιάς, γιατί άλλωστε αυτό είναι ο Σταύρος Τραγάρας, μέσω της προσωπικής του σελίδα που διαθέτει στο facebook σήμερα έγραψε δύο ξεχωριστά αντίο στους συγχωριανούς του τον Ηλία Τζατζόγλου και τον Κώστα Καφετζή που έφυγαν από την ζωή:
Διαβάστε τι έγραψε:

ΕΦΥΓΕ Ο ΗΛΙΑΣ
Πέθανε πριν τρεις μέρες ο φίλος και συγχωριανός Ηλίας Τζατζόγλου. </span></span>
Ο πάντα χαμογελαστός Ηλίας. Αυτοκινητιστής στο επάγγελμα, οδηγούσε για δεκαετίες το λεωφορείο της Ατσικής. Ήταν εκ φύσεως ευγενικός, ένα μεγάλο παιδί με χρυσή καρδιά. Έχω τις καλύτερες εντυπώσεις από αυτόν τον άνθρωπο.
Όταν ήμουν δεκατριών, δεκατεσσάρων ετών, πήγα να δουλέψω εργατάκι στα έργα του αεροδρομίου. Ο εργοδηγός μου έδωσε κάτι βοηθητικές δουλειές, αλλά το μεροκάματο ήταν λειψό, κι εγώ ήθελα να δουλεύω με τους κανονικούς εργάτες.
Ο Ηλίας, που ήταν οδηγός στην εταιρεία, και φίλος του εργοδηγού, μεσολάβησε και πήγα στα συνεργεία των μεγάλων. Διατηρήσαμε μια φιλία και μια αμοιβαία εκτίμηση. Όποτε πήγαινα στη Λήμνο, με «αγγάρευε» να βλέπω διάφορους αρρώστους φουκαράδες, στα διάφορα χωριά. Ήταν ιδιαίτερα φιλεύσπλαγχνος, ο καλός άγγελος κάθε πονεμένου και αναξιοπαθούντος.
Ένας άνθρωπος στην υπηρεσία του καλού. Και κρατούσε μυστικές τις βοήθειες που προσέφερε. Κοινωνικότατος, ήρθε και στα τελευταία της μάνας μου, και στα τελευταία του αδερφού μου Απόστολου, που ήταν φίλος του, και έκλαιγε σαν μωρό παιδί. Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Αιωνία του η μνήμη.
Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς του.

ΠΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΦΕΤΖΗΣ
Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, πριν από λίγες μέρες, ο Ατσικιώτης Κώστας Καφετζής, στα 75 του. </span></span>
Ήταν ένας υποδειγματικός οικογενειάρχης, σοβαρός και αξιόπιστος σε όλα του. Από μικρός ξενιτεύτηκε στη Νότια Αφρική, όπου εργάσθηκε σκληρά για πολλά χρόνια. Μετά άνοιξε δική του δουλειά στην Αθήνα, δημιούργησε οικογένεια και σπούδασε τα παιδιά του, για τα οποία ήταν πολύ περήφανος.
Δεν έχω δει πιο εργατικό άνθρωπο.
Εργαζόταν αγόγγυστα απ’ το ξημέρωμα, ως τη νύχτα. Ήταν τόσο δυνατός άντρας, σωστό θηρίο. Με ένα χιούμορ υπόγειο και λεπτό. Κάπνιζε ακατάπαυστα, και στη φιλική συμβουλή μου να το κόψει, απαντούσε γελώντας, «τώρα πια είναι αργά, μόνο να πάω μια κι όξω».
Ο καλός θεός του, του έκανε τη χάρη. Πάντα προσέφερε στη λαχειοφόρο του Συλλόγου απ’ το μαγαζί του, ακόμα κι όταν του λέγαμε ότι δεν θα βγάλουμε λαχνούς. Μας έστελνε μπουκάλια με ουΐσκι και και άλλα ποτά, για να τα πιούμε εμείς. Σας κερνώ βρε συμπατριώτες, μας έλεγε.
Θα μας λείψει αυτός ο καλοκάγαθος άνθρωπος.
Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς του, στη γυναίκα του και στα παιδιά του.
Αιωνία του η μνήμη.

    Kαταχώρηση Νατάσα Ταραράκη   Δείτε περισσότερα παλαιότερα δημοφιλή άρθρα    

Latest..

Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΥΡΝΙΑ ΤΗΣ &.ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΑΞΙΩΝ&. ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

ΧΙΟΣ : Την πρώτη φουρνιά υποψηφίων ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο Ανεξάρτητος και Υπερκομματικός Υποψήφιος Δήμαρχος Χίου, Κ. Τριαντάφυλλος. Αρκετά από τα πρώτα ονόματα που … [Read More...]