Λήμνος: Όλη η αλήθεια για το Γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς».

ΛΗΜΝΟΣ:

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις καταγγελίες τις επιστολές και τις αντιδράσεις σχετικά με τις εργασίες που ξεκίνησαν και τελικά σταμάτησαν στο κλειστό Γυμναστήριο της Μύρινας «Νίκος Σαμαράς», το limnosreport έχει στα χεριά του και δημοσιεύει την απαντητική επιστολή της Γ.Γ.Α που δίνει το «πράσινο» φως για τις απαιτούμενες εργασίες στο Γυμναστήριο.
Όπως θα διαβάσετε το αίτημα αφορά πρώτα από όλα την νομιμοποίηση του υφιστάμενου κτηρίου!!
Ναι καλά διαβάσατε, ΔΕΝ υπάρχει άδεια οικοδομής….
Πληροφορούμαστε δε, ότι κάτω από το ίδιο «καθεστώς» κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 1990 δεκατρία στον αριθμό «αμαρτωλά» στάδια στην Ελλάδα!
Πραγματικά είναι απορρίας άξιο, πως τόσα χρόνια κοιμούνται ήσυχα τα βράδια όλοι αυτοί που θεσμικά έχουν την ευθύνη λειτουργίας και διάθεσης του Γυμναστηρίου!
Έχουν φιλοξενηθεί αγώνες Εθνικών ομάδων, Εθνικών κατηγοριών και το κυριότερο τα παιδιά μας έχουν περάσει αμέτρητες ώρες εκεί μέσα και μόλις σήμερα που γράφονται αυτές οι γραμμές Μηχανικοί από Θεσσαλονίκη βρίσκονται στην Λήμνο και συντάσσουν την μελέτη στατικής επάρκειας ……του κτηρίου….
Αν δεν ξεκινούσε η ιστορία με την επιθυμία Μπούμπουρα να παίξει η ομάδα μπάσκετ της Basket League «Ήφαιστος»,  που πρόσφατα απέκτησε στην Λήμνο, και την δωρεά του για το απαιτούμενο lifting ,αν ποτέ θα ανακινούταν το θέμα της δανειοδότηση ή θα περιμέναμε να γίνει κάποιο κακό, που η Λήμνος έχει πάθει παλιότερα με το «Μαρούλα»,  αλλά όπως αποδεικνύεται …… μυαλό δεν βάλαμε….
Και φτάσαμε λοιπόν στην καταγγελία, προφανώς γονέα, που όπως περιγράφει έγινε γιατί, δεν θα υπάρχει «αθλητική» δραστηριότητα για το παΐδι του. Τώρα αν το στάδιο έχει άδεια λειτουργίας, έχει τα απαραίτητα πιστοποιητικά και αν κινδυνεύει το παιδί του επειδή μπορεί να πέσει από τον αέρα κανένα παράθυρο, ή να πάρει ο αέρας καμιά λαμαρίνα (όπως παλιότερα έχει συμβεί), την ώρα που φεύγει με το παΐδι του από το πάρκινγκ…. μικρή σημασία έχει…
Επίσης, δεν είδαμε να καταγγέλλει αυτούς που γυμνάζουν το παιδί του, οι οποίοι χωρίς άδειες ασκήσεως επαγγέλματος, ειδικότητες, αναγγελίες προσλήψεις και όλα όσα προβλέπονται από το νόμο πειραματίζονται πάνω στο παιδί του. Βεβαία για αυτό την ευθύνη φέρει ο Δήμαρχος και ο ΟΕΠΑ που στο βωμό των ψήφων, παραχωρούν σε όποιον να ναι το κλειστό Γυμναστήριο…. δυστυχώς όμως το μπούμερανγκ…. γυρίζει πάντα πίσω…
Επίσης, σε όλα τα στάδια της Ελλάδος υπάρχουν διοικήσεις σταδίων, εκτός από την Λήμνο!
Εδώ έχουμε όλοι από ένα κλειδί του σταδίου και αν δεν έχουμε θα το βρούμε στο παράθυρο, κάτω από το τούβλο!
Τεράστιες οι ευθύνες του Δήμου για την κατάσταση αλλά και των προηγουμένων.
Όλοι οι παραπάνω έχουν οικειοποιηθεί τα πάντα, από τις αποθήκες μέχρι τα στρωματά, καθένας έχει το λουκέτο του και την περιουσία όλων μας την έχει κάνει κτήμα του.
Ο στίβος της Μύρινας απασχολεί σήμερα πάρα πολλά παιδιά και χάρη στην προσπάθεια κάποιων αξιόλογων προπονητών και παραγόντων συντηρεί έναν δυνατό πυρήνα παιδιών με προοπτικές, όμως κάποιοι «δώσανε» περισσότερα από αυτά που έπρεπε και κάποιοι στο βωμό των συνδρόμων βολεύτηκαν με το «κλειστό». Ο φυσικός χώρος του στίβου είναι το στάδιο, εκεί γεννιούνται οι πρωταθλητές, το άλλο μάλλον «δημιουργική απασχόληση» λέγεται και μάλλον έχει εισπρακτικό πάρα αθλητικό χαρακτήρα.
Όσο αναφορά το βόλεϊ,  φυσικά και πρέπει να έχει χώρο στο «κλειστό». Χρόνια τώρα ο Χρήστος Βλάχος, ένας άνθρωπος που αποδεδειγμένα αγαπά τον αθλητισμό, έχει «χτίσει» ένα σοβαρό τμήμα με επιτυχίες και μεγάλη συμμέτοχη παιδιών.
Ευθύνη για την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, ανήκει στον Δήμαρχο, ο οποίος και θα έπρεπε αρχικά να έχει φωνάξει στο γραφείο του όλους αυτούς και να βρουν από κοινού την λύση, χωρίς κατά το κοινός λεγόμενο… «να ανοίξει μύτη» αντί αυτού,  συνέχισε την συνήθη αλαζονική στάση του που όλα αυτά τα χρόνια τηρεί (συγγνώμη Δήμαρχε το βλέπεις και εσύ πια τώρα που τελειώνει η θητεία σου).. μια τακτική που δεν οδηγεί πουθενά.
Τέλος, αυτός που πραγματικά δεν έχει καμιά ευθύνη και συγκεντρώνει χωρίς λόγο τα πυρά των αντεγκλήσεων είναι ο κ. Μπούμπουρας. Ο οποίος τι έκανε;
Χωρίς ακόμα να έχει αρχίσει το πρωτάθλημα της Basket League έχει βάλει την Λήμνο όχι μόνο στον αθλητικό χάρτη της Ελλάδος, αλλά και της Ευρώπης (σε πολλές χώρες το ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ φιλοξενείτε εκτενώς σε αθλητικές εκπομπές). Επένδυσε κάποια εκατομμύρια ευρώ και είχε τη φαεινή ιδέα να φέρει την ομάδα που την μετονόμασε κιόλας σε Ήφαιστο, στην Λήμνο ξοδεύοντας ακόμα περισσότερα όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό. Δίνει μια μοναδική ευκαιρία στην Λήμνο για εξωστρέφεια όταν μέχρι σήμερα πανηγυρίζουμε για ένα λεπτό προβολής στα μεγάλα κανάλια, ενώ τώρα καθημερινά θα παίζει και θα ακούγεται στις τηλεοράσεις τους υπολογιστές και τα ραδιόφωνα της χώρας. Το κυριότερο όμως είναι ότι με αυτό το γεγονός θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας που τόσο έχουμε ανάγκη στην Λήμνο.
Όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες για τη Λήμνο!
Επιτέλους μια φορά βρείτε τα!

Σύνταξη Βασίλης Κρέτσης

Latest..

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

ΧΙΟΣ : Εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, κατά την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου σε … [Read More...]

Το &.Πάσχα&. του καλοκαιριού στη Σάμο

ΣΑΜΟΣ: Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος στη Σάμο το “Πάσχα του Καλοκαιριού”, η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Πλήθη πιστών συνέτρεξαν στους Ιερούς Ναούς και τις … [Read More...]