Μήνυση από το Δήμο Μυτιλήνης για υπεξαίρεση 30.000€ από έργο στο Πλωμάρι

ΛΕΣΒΟΣ:
Γράφει ο Αβράμ Θράσος από την ιστοσελίδα Stonisi.gr Μήνυση από το Δήμο Μυτιλήνης για υπεξαίρεση – 30.000 ευρώ «έκαναν φτερά» σύμφωνα με την έκθεση των Ορκωτών Λογιστών.
Μήνυση πρόκειται να καταθέσει την ερχόμενη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου ο Δήμος Μυτιλήνης μέσω του Δημάρχου Στρατή Κύτελη εναντίον «παντός υπευθύνου» για υπεξαίρεση 30.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα, εμφανίζεται να έχει ληφθεί παραστατικό με επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών για το έργο «Αποκατάσταση τριών ΧΑΔΑ στη θέση Πλωμαρίου Ουτζά Λεμονού» ποσό 272.547,95 ευρώ αλλά να έχει καταχωρηθεί στα λογιστικά βιβλία το ποσό των 242.547,95 ευρώ, δηλαδή, 30.000 ευρώ λιγότερα.
Πρόκειται για το ένα από τα δυο ποσά που εμφανίζεται να έχει υπεξαιρεθεί καθώς από την έκθεση των ορκωτών λογιστών προκύπτει ακόμα ένα ποσό ύψους 20.000 ευρώ για το έτος 2017.
Να σημειωθεί ότι τα ελλείμματα διαπιστώθηκαν από υπάλληλο του Δήμου Λέσβου το περασμένο καλοκαίρι. Ο υπάλληλος το ανέφερε στον τότε Αντιδήμαρχο Οικονομικών Παναγιώτη Τσουπή και εκείνος τον ρώτησε αν το έχει διερευνήσει πλήρως. Ο υπάλληλος απάντησε ότι επί μια βδομάδα έχει κάνει όλες τις απαραίτητες διασταυρώσεις που γνωρίζει. Από εκεί και μετά ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Σπύρος Γαληνός ο οποίος έδωσε εντολή να απομακρυνθούν όλοι οι υπάλληλοι της ταμειακής υπηρεσίας του συγκεκριμένου Τμήματος , διέταξε την αντικατάσταση τους και τη διενέργεια ΕΔΕ.
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του ενιαίου Δήμου Λέσβου που έγινε στις 12 Αυγούστου 2019 ο κ.Τσουπής προσπαθώντας να εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο γινόταν η «παρέμβαση» στο Ταμείο του Δήμου διευκρίνισε ότι αυτή γινόταν αφού έκλειναν οι διαχειριστικές χρήσεις και εγκρινόταν ο ταμειακός απολογισμός από το Δημοτικό Συμβούλιο.Το ίδιο συνέβη για το 2018 και το 2017.
«Αυτό δημιουργεί υποψίες ότι θα μπορεί να έχει γίνει ακόμα και μετά το οριστικό κλείσιμο υπό προϋποθέσεις πάντα και για τα προηγούμενα χρόνια. Και γι αυτό προτείνω να αποσταλεί αρμοδίως ειδικά στην ΑΔΑ που είναι ο εποπτεύων φορέας και εκείνοι ας κρίνουν το βάθος χρόνου. Και αναφέρομαι πάντα στον ταμειακό έλεγχο που θα πρέπει να γίνει από 2011 και μετά. Διότι αυτές οι ¨παρεμβάσεις¨ έγιναν σε οριστικοποιημένες χρήσεις, μεταγενέστερα» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Τσουπής.
Πηγή: www.stonisi.gr

Latest..

Εντός έδρας ήττα για τον Πράμνο απέναντι στο ποιοτικό Καρλόβασι για την 3η Αγωνιστική

ΙΚΑΡΙΑ: Την ήττα γνώρισε η ομάδα του ΑΣ Πράμνου απέναντι στην ομάδα του ΑΕ Καρλοβάσου για την 3η Αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Τοπικής Επιτροπής ΕΟΚ Σάμου στο Δημοτικό Κλειστό … [Read More...]

Ψύλλοι στ' αυτιά μου μπήκανε…

ΧΙΟΣ : Σχολιάζοντας το άρθρο του Αιμιλιανού Ευαγγελινού στην ΑΛΗΘΕΙΑ με τίτλο  (Ένταση και προβλήματα στο Νοσοκομείο Χίου) πραγματικά μου μπήκαν ψύλλοι στ' αυτιά. Από πού … [Read More...]