ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗ ΧΙΟ

ΧΙΟΣ : Στο πλαίσιο υλοποίησης στόχων που τέθηκαν από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου και αφορούν μεταξύ άλλων, την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σε θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές διαλέξεις μετά τη Λέσβο και στη Χίο, με αντικείμενο την κυκλοφοριακή αγωγή.
Στο πλαίσιο της ενημερωτικής αυτής δράσης, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Χίου, από στελέχη του Επιτελείου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διανεμήθηκε στους μαθητές φυλλάδιο κυκλοφοριακού περιεχομένου και δόθηκαν συμβουλές άμεσα συνυφασμένες με την καθημερινότητά τους, όπως η χρήση προστατευτικού κράνους, η ζώνη ασφαλείας, η αποφυγή οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, η κυκλοφορία με ποδήλατο, οι διαβάσεις των πεζών, η κίνηση στο δρόμο.
Οι διαλέξεις αυτές, που υλοποιήθηκαν σήμερα (27-11-2018), στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, αποσκοπούν στη βελτίωση της κυκλοφοριακής κουλτούρας και της οδικής συμπεριφοράς, αλλά και στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
Υπενθυμίζεται ότι, η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρίνεται θετικά σε αιτήματα παροχής διαλέξεων κυκλοφοριακού περιεχομένου σε σχολεία, με κύριο στόχο την πληροφόρηση των μαθητών.

Latest..

ΚΚΕ ΚΩ: Προβολές του ντοκιμαντέρ &.Ο Δρόμος Μας&., αφιερωμένο στα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ

ΚΩΣ: Σας προκαλούμε στις προβολές του ντοκιμαντέρ "Ο Δρόμος Μας", αφιερωμένο στα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ, που θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 10/12 στις 8μμ και Τετάρτη … [Read More...]