ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΑΠΟΒΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟ

ΧΙΟΣ : Ολόκληρη σχεδόν την χερσόνησο του Τσεσμέ απέναντι από την Χίο και μια ανάσα από τις Οινούσσες, που τις τελευταίες ημέρες όπως και σήμερα έχει γίνει στόχος υπερπτήσεων από τουρκικά μαχητικά, έχει δεσμεύσει η Άγκυρα για το χρονικό διάστημα από τις 30 Απριλίου μέχρι και τις 10 Μαΐου για την μεγάλης κλίμακας αποβατική άσκηση «Efes», σε μια περίοδο που το κλίμα ανάμεσα στην Ελλάδα και Τουρκία είναι ιδιαίτερα τεταμένες.
 
Πρόκειται για καθαρή επίδειξη δύναμης απέναντι στην Ελλάδα επισημαίνουν στρατιωτικοί αναλυτές, καθώς τόσο το σημείο το οποίο έχει επιλεγεί όσο και το αντικείμενο φαίνεται να έχει ως κύριο στόχο αποβατικές ενέργειες.
 
Στην άσκηση που είναι ετήσια και ως εκ τούτου προγραμματισμένη, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κληθεί και ξένοι στρατιωτικοί ακόλουθοι.
 
Την άσκηση «Efes»  αφορούν οι ΝΟΤΑΜ B0973/18, B0977/18, B0978/18 και B0979/18 ενώ άλλες μικρότερης κλίμακας ασκήσεις θα λάβουν χώρα, πάνω κάτω το ίδιο χρονικό διάστημα σύμφωνα με αντίστοιχες ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Τουρκία.
 
Το ίδιο χρονικό διάστημα η Τουρκία αναφέρει πως κοντά στην περιοχή αυτή θα πραγματοποιεί το ίδιο χρονικο διάστημα πτήσεις και ιπτάμενο ραντάρ.

 
 
 
Του Μαρίνου Γκασιάμη
Πηγή: news.gr
 
 

Latest..

ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ

ΧΙΟΣ : Η Ἱερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν διηκόνησε τούς ἐν περιστάσει ἀδελφούς μας κατά τίς ἡμέρες τοῦ Ἁγίου Πάσχα. Ἡ διακονία αὐτή δέν περιορίζεται μόνο γιά τίς ἡμέρες … [Read More...]