Μετατρέπουν τα στρατόπεδα σε «κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα» για να μεταφέρουν τους αλλοδαπούς

ΛΗΜΝΟΣ:

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
Το pronews.gr έχει ενημερώσει εδώ και αρκετές ημέρες την πρόθεση της κυβέρνησης να μετρατρέψει στρατόπεδα σε «….κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα …».
Οι κάτοικοι της ενδοχώρας σε όλες τις περιοχές αντιδρούν γιατί γνωρίζουν πολύ καλά τι τους περιμένει…
Τα οκτώ στρατόπεδα που σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης θα μπορούσαν να μετατραπούν σε νέες κλειστές δομές για αλλοδπούς που δεν διαθέτουν «προσφυγικό» προφίλ όπως αναφέρει το STAR είναι τα εξής:  
• 547 Τάγμα Πεζικού στο Ρέθυμνο • Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού μεταφορών στη Σπάρτη • 9ο Σύνταγμα Πεζικού στην Καλαμάτα • 1ο Σύνταγμα Πεζικού ΔΙΚΕ στην Τρίπολη • Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού στο Ναύπλιο • Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα (ή εναλλακτικά Κέντρο Εκπαίδευση Υλικού Πολέμου στην Λαμία)• 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι •  Κέντρο Υγειονομικού στην Άρτα 
Πέντε τουλάχιστον από αυτά τα στρατόπεδα θα επιλεγούν ώστε να διασφαλίζεται πως οι αλλοδαποί δε θα ξεπερνούν το 1% του πληθυσμού της περιφέρειας. 
Η κυβέρνηση επισπεύδει τον σχεδιασμό της για αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου. 197 αλλοδαποί μεταφέρθηκαν μόνο σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά με σκοπό την μετάβασή τους στην ηπειρωτική χώρα.
Την ίδια στιγμή στα όριά τους δηλώνουν ότι βρίσκονται   οι κάτοικοι των νησιών, ενώ σε σκηνές έξω από τις δομές βρίσκουν καταφύγιο οι αλλοδαποί στα Διαβατά Θεσσαλονίκης που καθημερινά φτάνουν κατά δεκάδες. 
Πάντως σε ότι αφορά την ποσόστωση του 1% μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών για την οποία μιλά η κυβέρνηση σε ένα μικρό χωριό τη Μεθώνη Πιερίας με πληθυσμό 200 κατοίκων θέλουν να στείλουν 100 αλλοδαπούς!
Θα επιχειρηθεί αύξηση των επιστροφών των παράνομων  μεταναστών καθώς τα τελευταία 4,5 χρόνια της προηγούμενης διακυβέρνησης ο αριθμός τους ήταν μόλις 1.806. Η προσπάθεια που θα κάνει το υπουργείο είναι να φτάσει ο αριθμός των επιστροφών στους 10.000 αλλοδαπούς  μέχρι το τέλος του 2020.
Μόνο τη φετινή χρονιά έχουν έρθει στην Ελλάδα πάνω από 45.600 αλλοδαποί από τους 77.400 συνολικά που εισήλθαν στην Ευρώπη από ολόκληρη τη Μεσόγειο.
Αντίστοιχα, βάσει των πρόσφατων εκθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, από τις 19 Αυγούστου έως και την 1η Σεπτεμβρίου, καταγράφηκαν 1.133 αφίξεις μέσω της οδού της Δυτικής Μεσογείου/Ατλαντικού, 1.369 μέσω της οδού της Κεντρικής Μεσογείου και 4.879 μέσω της οδού της Ανατολικής Μεσογείου.
Τα τελευταία χρόνια λειτουργούν στην Ελλάδα οκτώ κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, σε Ταύρο (Πέτρου Ράλλη-Διεύθυνση Αλλοδαπών), Αμυγδαλέζα, Κόρινθο, Παρανέστι Δράμας, Ξάνθη, Φυλάκιο Ορεστιάδας, Μόρια Λέσβου και Κω
Πηγή pronews.gr
ΜΑ
Δείτε περισσότερα παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)

Latest..

Ο Προέδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik για το Νοσοκομείο

ΛΗΜΝΟΣ: Μονάχα ένας παθολόγος υπάρχει στο νοσοκομείο της Λήμνου για 17.000 άτομα. Τις ελλείψεις σε ζητήματα ουσίας της τοπικής υγείας στο νησί καταγγέλλει στο Sputnik ο πρόεδρος … [Read More...]

Νέο φορολογικό: «Έρχονται» τα… πάνω – κάτω σε όσους ενοικιάζουν ηλεκτρονικά τα ακίνητά τους

ΛΗΜΝΟΣ: Νομοθετικές παρεμβάσεις που θα ενσωματωθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο θα φέρουν τα πάνω – κάτω για τους φορολογουμένους που νοικιάζουν τα ακίνητά τους μέσω ηλεκτρονικών … [Read More...]

Γιάννης Κουλλιάς: Με ενδιαφέρει να αποτυπώνω την ομορφιά που αντιμάχεται την ασχήμια που μας κυκλώνει

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Αν αποδεχτούμε ότι η τέχνη προσφέρει ότι βαθύτερο και ακριβότερο έχει ο άνθρωπος στην ψυχή και στη διάνοιά του ως συναισθηματική δημιουργία και ως σύνθεση της … [Read More...]

ΣΥΛΛΗΨΗ 41ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

ΧΙΟΣ : Συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, ένας ημεδαπός ηλικίας 41 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για … [Read More...]