Με τον Αντώνη Ξυλουρά στην 35η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia ο Μιχάλης Καλογεράκης

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

Η φωτογραφία του Μιχάλη Καλογεράκη που απεικονίζει τον Αντώνη Ξυλουρά, τη χαρακτηριστική φιγούρα της παραλίας της Ψερίμου, επιλέχθηκε για να αφηγηθεί την ιστορία του ακριτικού νησιού στην Πανελλαδική Έκθεση Φωτογραφίας “#My_Greece: Villages” που εγκαινιάστηκε χθες 9/11 στο πλαίσιο της 35ης Διεθνής Έκθεσης Τουρισμού PHILOXENIA στη Θεσσαλονίκη.
«Η λήψη της φωτογραφίας έγινε το καλοκαίρι του 2016 όταν σε μία καλοκαιρινή εξόρμηση με φίλους στην γειτονική Ψέριμο αντικρίσαμε την χαρακτηριστική φιγούρα της παραλίας του νησιού με τα ευμεγέθη σφουγγάρια στα χέρια του να καλεί του περαστικούς» εξηγεί στο Kalymnosola ο νεαρός φωτογράφος προσθέτοντας πως τίτλος της φωτογραφίας είναι «Ο σπογγέμπορας» ένα επάγγελμα που αν και τελεί υπό εξαφάνιση, συνεχίζει να υφίσταται στην ακριτική μας Ψέριμο με τους ντόπιους να είναι περήφανοι για την κληρονομιά τους.
«Το όνομα του ηλικιωμένου δεν το γνωρίζω ακόμη και σήμερα, όμως παραμένει μία φωτογραφία που σκιαγραφεί την ελληνική ακριτική ζωή με τα επαγγέλματα που τείνουν να εκλείψουν».
Φωτογραφική περιπλάνηση στα άγνωστα χωριά της Ελλάδας
Η έκθεση αποτελεί μια φωτογραφική περιπλάνηση στα γνωστά και άγνωστα χωριά της Ελλάδας, μέσα από την οποία αποκαλύπτεται ο ξεχωριστός χαρακτήρας και η αληθινή ταυτότητα αυτού του τόπου.
Παράδοση, πολιτισμός, εποχές, καθημερινότητα, ήθη, έθιμα, ιστορίες ανθρώπων εκτυλίσσονται στα μάτια του θεατή χαρίζοντας του ένα νοσταλγικό ταξίδι γεμάτο συγκινήσεις και βαθιά συναισθήματα.
Στην έκθεση συμμετέχουν διακόσιοι εβδομήντα ταλαντούχοι φωτογράφοι οι οποίοι καταθέτουν τη προσωπική τους δημιουργική ματιά και αφηγούνται μέσα από τα έργα τους την δική τους Ελλάδα.
Οι ποικιλόμορφες καλλιτεχνικές τους προσεγγίσεις μας ξεναγούν εκεί όπου εξελίσσεται η ιστορία αυτής της χώρας, αιώνια, διαχρονική, πολυσύνθετη, μυστηριώδης, γοητευτική, παρασύροντάς μας σε μια νέα ανακάλυψη που συνδέει το παρελθόν με το παρόν.
Η έκθεση αποτελεί μέρος του Project “#My_Greece: Villages”, το οποίο δημιουργήθηκε με στόχο την ανάδειξη της Ελληνικής επαρχίας μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας.
Συμπεριλαμβάνει έκδοση φωτογραφικού λευκώματος από τις Εκδόσεις Bell που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2020 και θα διανέμεται διεθνώς.
Η έκθεση θα περιοδεύσει σε σημαντικούς προορισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Οι φωτογραφίες που την συνθέτουν, προέκυψαν από ανοιχτό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι και στον οποίο ανταποκρίθηκαν εθελοντικά εκατοντάδες ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι από όλη την Ελλάδα.
Κοινοποίησε το:Κάνε Like στο:Μου αρέσει! Φόρτωση…
Σχετικά

Latest..

Οι ειδήσεις της Λήμνου με μια ματιά.

ΛΗΜΝΟΣ: Στο κατώφλι του χειμώνα προέκυψε τελικά η πολυπόθητη βροχή χθες Πεμπτη. Μια καταιγίδα μακράς διαρκείας που ταλαιπώρησε αρκετές περιοχές χωρίς όμως να προκαλέσει … [Read More...]

Μπάσκετ: Ορισμοί αγώνων

ΣΑΜΟΣ: Πρωτάθλημα Εφήβων 3 η αγωνιστική Σάββατο 23/11/2019ΑΕΣ ΑΘΛΕΩΝ – ΑΕ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ  20:00 ΚΔΓ ΒαθέωςΚυριακή 24/11/2019 ΠΜΑΣ ΚΟΥΡΟΣ - ΑΣΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  14:00 ΚΔΓ … [Read More...]

Αιχμές και ανησυχία από τον Κυριάκο Πετρέλη για τη Πύλη Εισόδου και θέματα του Λιμενικού Ταμείου

ΛΕΣΒΟΣ: Την παρούσα επιστολή απέστειλε ο τέως Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, αναφερόμενος σε πολλά θέματα και φυσικά την Πύλη Εισόδου στο Πλωμαρι. Το κείμενο … [Read More...]