ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

ΧΙΟΣ : Μήνυμα Αντιπεριφερειαρχή Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη για την Επίσημη Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου:
“Με δέος και σεβασμό, με ταπεινότητα και ευλάβεια θα τιμήσουμε και φέτος την Επίσημη Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.  Ειδικά φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τις τραγικές στιγμές που έζησε ο Ελληνισμός το 1919.
Η καταδίωξη και η θηριωδία απέναντι στον Ελληνισμό του Πόντου, η εκδίωξη χιλιάδων συμπατριωτών μας από τις προγονικές τους εστίες, δεν πρέπει να ξεχαστεί, ούτε να υποβαθμιστεί. Το ξεθώριασμα της ιστορικής μνήμης μόνο καταστροφές έχει επιφέρει σε έθνη και λαούς.
Η διοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων Τιμής και Μνήμης είναι υποχρέωσή μας απέναντι στις χιλιάδες Έλληνες Ποντίους που έδωσαν τη ζωή τους για να υπερασπίσουν τα πάτρια. Αυτό το νόημα έχει και η σχετική Απόφαση της Βουλής των Ελλήνων.
Καλώ όλους τους συμπολίτες μας να δώσουν το παρών στις εκδηλώσεις Μνήμης που οργανώνει και φέτος η Περιφερειακή Ενότητα Χίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Ποντίων Χίου και το Σύλλογο Θρακών & Μακεδόνων Χίου «Ο Μέγας Αλέξανδρος”.

Latest..

Εξετάσεις για απόκτηση άδεια χειριστή πηδαλιούχου για τη διακυβέρνηση αλιευτικών σκαφών

ΙΚΑΡΙΑ: Γνωρίζουμε στους ιδιοκτήτες – κυβερνήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών ότι την Πέμπτη 06/06/2019 και ώρα 09:00 θα διενεργηθούν εξετάσεις για την απόκτηση άδειας χειριστή … [Read More...]

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

ΧΙΟΣ : Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και υποψήφια Περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Σήμερα το πρωί, ημέρα των εκλογών, οι απελπισμένοι σκοτεινοί … [Read More...]