Μουτζούρης: Υπάρχουν ΜΚΟ που δρουν ενισχυτικά στις μεταναστευτικές ροές

ΛΗΜΝΟΣ:

Την ανάγκη η κυβέρνηση άμεσα να κηρύξει τα νησιά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τόνισε ο περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.
«Θα έχουμε συγκρούσεις. Προσπαθούμε να φέρουμε την καταλαγή αλλά τα πράγματα δεν θα συγκρατηθούν. Θερμοκέφαλοι υπάρχουν ένθεν κακείθεν, ένα μικρό γεγονός μπορεί να ανάψει τη φωτιά, είναι μία πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί» πρόσθεσε σχολιάζοντας τα νέα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στη Λέσβο, αυτήν τη φορά μεταξύ κατοίκων, μελών ΜΚΟ και αντιεξουσιαστών.
Πρόκειται για συνέχεια των εντάσεων από το βράδυ της Δευτέρας στο χωριό της Μόριας, μετά την πορεία διαμαρτυρίας αιτούντων άσυλο.
«Δεν είμαι υπέρ του “παίρνω τον νόμο στα χέρια μου”» πρόσθεσε, «οι πολίτες οφείλουν να διαμαρτύρονται, να διαδηλώνουν, αλλά πάντα στο πλαίσιο του νόμου».
«Είμαι οργισμένος που η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημά μου για κήρυξη των νησιών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» τόνισε ο περιφερειάρχης, δηλώνοντας πως σήμερα στις 5 το πρωί το υπέβαλε εκ νέου ελπίζοντας η κυβέρνηση «να άρει το σφάλμα της».
«Η γραμμή της περιφέρειας εκφράζεται από τον εκλεγμένο περιφερειάρχη, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να συνδέει την επίσκεψη Πολάκη και στελεχών ΣΥΡΙΖΑ με την υποκίνηση των διαδηλώσεων» απάντησε στον αντιπεριφερειάρχη Χατζηκομνηνό, ο οποίος υποστήριξε ότι οι διαδηλώσεις των μεταναστών ξεκίνησαν μετά από επίσκεψη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφορικά με τις ΜΚΟ, ο κ. Μουτζούρης είπε πως κάποιες βοήθησαν τη χώρα μας, τους κατοίκους, σε περιόδους που το κράτος κατελήφθη εξαπίνης από τα γεγονότα. «Όμως πολλές έχουν άγνωστη προέλευση, άγνωστους στόχους, άγνωστη χρηματοδότηση και δρουν ενισχυτικά στη μεταναστευτική ροή».
Είναι πολύ πιθανό, χωρίς να έχω στοιχεία να το αποδείξω, οι κινητοποιήσεις να σχετίζονται με την τροπολογία για τις ΜΚΟ, πρόσθεσε.
«Αυτοί οι άνθρωποι ζουν εγκλωβισμένοι, 22.000 στη Μόρια, σε συνθήκες φρικτές, που απάδουν του ευρωπαϊκού πολιτισμού και του ελληνικού, έχουν φτάσει στα όρια της απελπισίας. Ο απεγκλωβισμός τους είναι το ζητούμενο. Τον ίδιο απεγκλωβισμό ζητούν και οι κάτοικοι» τόνισε. Για «
Αναγνώρισε πως υπάρχουν περιστατικά πλιάτσικου και είπε πως «υπάρχουν και τέτοια, αφού σε μια ανώμαλη κατάσταση γίνονται πολλά».
«Πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να κηρύξει τα νησιά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, θα έχουμε συγκρούσεις. Προσπαθούμε να φέρουμε την καταλαγή αλλά τα πράγματα δεν θα συγκρατηθούν. Θερμοκέφαλοι υπάρχουν ένθεν κακείθεν, ένα μικρό γεγονός μπορεί να ανάψει τη φωτιά, είναι μία πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί» κατέληξε ο κ. Μουτζούρης.
Ως προς την κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξήγησε πως εννοεί μέτρα ανακούφισης του πληθυσμού, «να αποσυμφορηθούν τα νησιά άμεσα, θέλουμε γιατρούς για να περιθάλψουμε και αυτούς τους ανθρώπους, αποσυμφόρηση και διακοπή της εισόδου»
«Μόνο γέλιο μου προκαλούν τα δίχτυα», σχολίασε τέλος για το πλωτό φράγμα που μελετάται να μπει στα νησιά του Αιγαίου.
Σε παρέμβαση δημοσιογράφου από τη Λέρο και το Αιγαίο ΤV, σημειώθηκε πως αυτά που ακούστηκαν για πλιάτσικο στο νοσοκομείο του νησιού είναι υπερβολές, αφού «είναι ένα συμβάν που είχε γίνει τέλος του Δεκέμβρη» και αφορά σε «υλικά που ήταν σε αποθήκη για να πάνε σε καταστροφή», ενώ υπάρχει και «υπερβολή και ως προς το τι υπήρχε μέσα στην αποθήκη».
«Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία, έχουμε βάλει μέσα σε ψυχιατρείο ένα hot spot» τόνισε.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)

Latest..

Τι «λένε» τα μάτια σου για σένα!

ΛΕΣΒΟΣ: Όλοι γνωρίζουμε πλέον πόσο σημαντική είναι η γλώσσα του σώματος στην επικοινωνία μας με τους άλλους. Τα περισσότερα μηνύματα τα στέλνουμε με τη στάση, τις … [Read More...]

Μεταναστευτικό: Ομοψυχία ή χανόμαστε

ΧΙΟΣ : Αγαπητοί φίλοι,Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την ενδεχόμενη κατασκευή μιας νέας υπερδομής για τους μετανάστες στο νησί της Χίου, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί … [Read More...]

Έτσι έγινε &.καπνός&. ο &.Σαράφης&. κι έβγαζαν… καπνούς στην Προανακριτική! Θρίλερ με τους προστατευόμενους μάρτυρες

ΚΩΣ: “Άφαντος” ο προστατευόμενος μάρτυρας “Μάξιμος Σαράφης”.Αν… τον μιμηθεί η “Κελέση”, η Προανακριτική είναι αποφασισμένη να φτάσει στα άκρα.Τα τρία σπίτια, οι άκαρπες έρευνες και … [Read More...]

Tο ΧοροΚώς με την παράσταση “Μπακλαχοράνι: Το Καρναβάλι της Πόλης” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 24 & 25 Φεβρουαρίου 2020

ΚΩΣ: Παράσταση “Μπακλαχοράνι: Το Καρναβάλι της Πόλης” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Στο Μέγαρο Μουσικής το ΧοροΚώς με την παράσταση “Μπακλαχοράνι: Το Καρναβάλι της Πόλης” στις 24 … [Read More...]