Μόνιμοι γενικοί γραμματείς στα υπουργεία με διαγωνισμό

ΙΚΑΡΙΑ : Χασαπόπουλος Νίκος
 
Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο με την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας με τους δανειστές.
Έως τώρα του γενικούς γραμματείς των υπουργείων τους τοποθετούσε ο Πρωθυπουργός, ενίοτε σε συνεννόηση με τους υπουργούς. Και ήταν πολιτικά πρόσωπα, κυρίως αποτυχόντες βουλευτές ή συνεργάτες κατά την προεκλογική περίοδο του εκάστοτε νικητή των εκλογών.
Η τρόικα όμως το αλλάζει αυτό και θέλει μόνιμους γενικούς γραμματείς, οι οποίοι θα επιλέγονται με διαγωνισμό. Το ίδιο θα ισχύσει και με τους γενικούς διευθυντές των υπουργείων, κάτι που σημαίνει ότι έρχονται σαρωτικές αλλαγές στον Δημόσιο Τομέα.
Συγκεκριμένα στο πακέτο των αλλαγών που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές περιλαμβάνονται ηλεκτρονικές διαδικασίες αξιολόγησης ( και μάλιστα στα πρότυπα … των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ώστε να μην υπάρχουν αντιδράσεις, στάσεις εργασίας, απεργίες ακόμα και κινητοποιήσεις) αλλά και μόνιμοι γενικοί γραμματείς παντού στο Δημόσιο, (κυρίως όμως στα υπουργεία) που δεν θα διορίζονται με κομματικά κριτήρια αλλά θα επιλέγονται με διαδικασίες ΑΣΕΠ.
Όλα αυτά συμφωνήθηκαν στην τρίωρη συνάντηση που είχε η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Όλγα Γεροβασίλη με τους Θεσμούς στο Χίλτον. Ανακοίνωσε ότι επήλθε συμφωνία σ΄όλα τα θέματα. Απομένει βεβαίως μία εκκρεμότητα που δεν είναι άλλη από τη διαδικασία και τους όρους επιλογής των νέων μόνιμων γενικών διευθυντών και γενικών γραμματέων. Εκείνο ωστόσο που συμφωνήθηκε είναι ότι οι προκηρύξεις για τους γενικούς διευθυντές και γενικούς γραμματείς θα αρχίσουν να εκδίδονται από της αρχές Δεκεμβρίου (δηλαδή σε λίγες ημέρες) και έως το τέλος της Γ΄αξιολόγησης θα έχουν βγει όλες οι προκηρύξεις. Έτσι από το 2018 πλέον δεν θα υπάρχουν διορισμένοι από κυβερνήσεις και κόμματα γενικοί γραμματείς στο δημόσιο, αλλά θα έχουν τετραετή θητεία μετά από επιλογή..
Τέλος η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι το 2018 θα εφαρμοστούν πλήρως οι διαδικασίες αξιολόγησης και κινητικότητας που ξεκίνησαν από φέτος. Στην ουσία, μετά την πρώτη αξιολόγηση που ολοκληρώθηκε αφορούσε στο 2016, η κυβέρνηση προχωρά “στην επόμενη πίστα” φέρνοντας την …. ηλεκτρονική αξιολόγηση που θα ισχύσει από του χρόνου.
 
 
Αναδημοσίευση από : http://www.tovima.gr
The post Μόνιμοι γενικοί γραμματείς στα υπουργεία με διαγωνισμό appeared first on Ικαριακή Ραδιοφωνία.

Latest..

ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΧΙΟΣ : Σε δημοτική οδό στη Χίο, Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, με οδηγό έναν 25χρονο αλλοδαπό, συγκρούστηκε με δίκυκλη μοτοσικλέτα, που οδηγούσε ένας ημεδαπός, ηλικίας 42 … [Read More...]

Χειροπέδες σε δύο στη Σάμο

ΣΑΜΟΣ: Σε δύο συλλήψεις προχώρησαν την Κυριακή άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Πυθαγορείου Σάμου.  Πιο αναλυτικά, στο αεροδρόμιο του νησιού συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς, 27χρονο … [Read More...]

Φως Χριστουγέννων στα Ψαρά

ΧΙΟΣ : Δευ, 11/12/2017 - 16:16Τα φώτα του χριστουγεννιάτικου δέντρου άναψαν χθες βράδυ στην κεντρική πλατεία των Ψαρών σε ζεστό και γιορτινό κλίμα.Την εκδήλωση άνοιξαν τα παιδιά … [Read More...]