Να εξοφληθούν άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «ΠΑΝΟΥΣΟΣ ΑΕ»

ΙΚΑΡΙΑ:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
Άμεσα να εξοφληθούν όλοι οι εργαζόμενοι που δούλεψαν στην εμπορική επιχείρηση «ΠΑΝΟΥΣΟΣ ΑΕ» διεκδικεί ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου, καθώς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το τελευταίο διάστημα είχε καταγγελίες για απλήρωτα δεδουλευμένα εργαζομένων σε αυτήν την επιχείρηση, τόσο αυτών που ακόμη εργάζονται όσο και αυτών που έχουν ήδη φύγει, είτε πρόσφατα είτε πολύ πιο παλιά.
Στην ανακοίνωσή του το σωματείο αναφέρει τα εξής:
«Η επιχείρηση εδώ και χρόνια έδινε “έναντι” στους εργαζόμενους, ενώ οι περισσότεροι αναγκάζονταν να αφήνουν τη δουλειά τους με “οικειοθελείς αποχωρήσεις” επειδή δεν άντεχαν άλλο την απληρωσιά.
Το Σωματείο έκανε καταγγελία και ζήτησε έλεγχο από την Επιθεώρηση Εργασίας (ΣΕΠΕ) σε σχέση με τα δεδουλευμένα. Ο έλεγχος διενεργήθηκε και ζητήθηκε από την επιχείρηση να προσκομίσει τις πληρωμές (τραπεζικές καταθέσεις) του τελευταίου εξαμήνου για όλους τους εργαζόμενους, πράγμα το οποίο η επιχείρηση δεν έχει κάνει ακόμα.
Καλούμε την Επιθεώρηση Εργασίας να προχωρήσει τον έλεγχο σε βάθος, για περισσότερο από τους 6 μήνες που τον έχει ξεκινήσει, αφού πολλοί εργαζόμενοι που έχουν απολυθεί …”οικειοθελώς” τα τελευταία χρόνια, στη Σάμο και την Ικαρία, δεν έχουν εξοφληθεί και τους οφείλονται δεδουλευμένα μηνών και ετών, μη μπορώντας οι περισσότεροι ούτε καν να μπουν στο ταμείο ανεργίας λόγω “οικειοθελών αποχωρήσεων” και όχι “απολύσεων”.
Καλούμε τους εργαζόμενους της επιχείρησης, παλιούς και εν δυνάμει, κανείς να μη φοβηθεί και όλοι να έρθουν σε επαφή με το Σωματείο. Κανείς δεν πρέπει να χάσει τους μισθούς που του οφείλονται!
Φτάνει πια η απλήρωτη εργασία. Δουλεύουμε και πρέπει να αμειβόμαστε!
Οι μισθοί μας είναι ο κόπος και ο ιδρώτας μας. Εμείς κοπιάζουμε δουλεύοντας όταν “πάνε καλά” οι επιχειρήσεις, εμείς όμως την πληρώνουμε όταν “πέφτουν έξω”, χωρίς να φταίμε. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση! Έχουμε αξιοπρέπεια. Το οφείλουμε στα παιδιά μας να μην είμαστε σκυφτοί, αλλά να διεκδικούμε το δίκιο μας και να είμαστε περήφανοι που είμαστε εργάτες.
Άμεσα να εξοφληθούν όλοι οι εργαζόμενοι που δούλεψαν στην επιχείρηση “ΠΑΝΟΥΣΟΣ ΑΕ”».

Αναδημοσίευση από : https://www.902.gr

Latest..