Να καταδικάζουν Ισόβια τούς εμπρηστές και να δημεύεται η περιουσία τους

ΧΙΟΣ : Μόνο μ’ αυτόν τον τρόπο ίσως σταματήσει ή καταστροφή της φύσης πού δίνει οξυγόνο και ζωή στην ανθρωπότητα !Το αποτρόπαιο θέαμα που αντικρίζεις καθημερινά είναι αποκαρδιωτικό ! Δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε κάθε μέρα εκατοντάδες φωτιές και να μην λαμβάνονται αυστηρά μέτρα αντιμετώπισης της εγκληματικότητας της φύσεως!
Βέβαια υπάρχουν μεγάλες αγκυλώσεις στην νομοθεσία αλλά και λανθασμένη αντιμετώπιση εκ μέρους των αρμοδίων φορέων καί συγκεκριμένα από τά δασαρχεία ! Πάντοτε αρνούνται κατηγορηματικά να χορηγήσουν άδεια να κοπούν δένδρα για νά γίνουν δρόμοι πρόσβασης καί αντιπυρηνικές ζώνες ασφαλείας! Δεν τολμά κανείς νά κόψει έστω καί έναν θάμνο από τό χωράφι του! Θεωρείται εγκληματίας γιατί έκοψε ένα κλαδί από πεύκο πού εμποδίζει την διάβαση ή το πέρασμα για νά μεταβεί στο κτήμα του με ευκολία ! Καί βλέπουμε τόν παραλογισμό νά καίγονται χιλιάδες στρέμματα δάσους, πού πολλές φορές είναι από εμπρησμό και να μην τιμωρείται σχεδόν κανείς!
Εδώ πρέπει να πέφτει βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης!  Κατασχέσεις της προσωπικής περιουσίας καί ισόβια καταδίκη! Μόνο έτσι όταν δημοσιοποιηθεί ή καταδίκη καί κυρίως ή δήμευση της περιουσίας τότε θα βάλουν μυαλό οι επίδοξοι εμπρηστες! Πιστεύω ότι εάν δεν γίνεται ό εμπρησμός από κάποιο όφελος απόκτησης περιουσιακών στοιχείων καί γης, τότε έχουμε νά κάνουμε με αρρωστημένα μυαλά καί χρειάζονται εγκλεισμό σέ ψυχιατρική κλινική π.χ.στο Δαφνί! Για να μην αναφέρω συνέχεια τον συμπατριώτη μας ΔΡΟΜΟΚΑΪ́ΤΗ πού όταν το έκτιζε είπε τράβα κορδέλα για νά γίνει μεγάλο τό τρελάδικο! Είχε προβλέψει την τρέλα πού θα είχαμε τήν σημερινή σύγχρονη εποχή τού παραλόγου!
Θά κάνω μία παράκληση στην νέα Κυβέρνηση και συνάμα και πρόταση νά νομοθετήσει αυστηρούς κανόνες καί νόμους για την διαχείριση των δασών! Η πρόληψη πιστεύω ότι είναι ή καλύτερη αντιμετώπιση του παγκόσμιου φαινομένου των πυρκαγιών! Δεν αρκεί μόνο ή φύλαξη καί ή επαγρύπνηση και από εθελοντές καθώς καί πυροσβέστες τήν θερμή περίοδο τού καλοκαιριού αλλά πρέπει και τόν χειμώνα να γίνεται καθαρισμός από την τεράστια ποσότητα καύσιμης ύλης που υπάρχει κάτω από τα πεύκα τά δάση καθώς επίσης και στους τραφους των δρόμων! Δηλαδή τίς πευκοβελόνες ή φρύγανα ή τσιγανα πού τά λέμε στην Χίο! Εύχομαι να θεσπιστούν αυστηρά νομοθετικά μέτρα γιατί χανόμαστε! Η μαμά φύση εκδικείται με τόν δικό της άγραφο νόμο ! 

Latest..

Η κοινή και η προσωπική γνώμη

ΧΙΟΣ : Η ζωή έχει δείξει πολλές φορές πως «το θέλω» του άλλου ή των άλλων εμφανίζεται ή γίνεται και «θέλω» δικό μας. Γιατί «έτσι πρέπει». Το «πρέπει» όμως αυτό κατά συντριπτικό … [Read More...]

Ο γάτος που έφυγε με τα χελιδόνια –Μια αληθινή ιστορία που έγινε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου.

ΛΗΜΝΟΣ: Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφόρησε το παιδικό βιβλίο Ο γάτος που έφυγε με τα χελιδόνια, του Χρήστου Μπουλώτη και σε εικονογράφηση Φωτεινής Στεφανίδη. Είκοσι χρόνια μετά … [Read More...]