Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: ΚΕΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ OΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

ΧΙΟΣ : Ο κ. Νότης Μηταράκης, βουλευτής Χίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τις αποζημιώσεις των μαστιχοπαραγωγών, σε συνέχεια της απάντησης του Επιτρόπου κ. Hogan, σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Κεφαλογιάννη.
«Τον περασμένο Ιανουάριο ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωνε τους μαστιχοπαραγωγούς ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης βρίσκεται σε συνεννόηση με την Κομισιόν προκειμένου να διευρυνθούν οι δικαιούχοι αποζημιώσεων από τις φωτιές του 2016.
Συντονισμένα, με τον επικεφαλής της Ευρω-ομάδας της ΝΔ κ. Κεφαλογιάννη, απευθύναμε ερωτήσεις τόσο προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, όσο και προς τον αρμόδιο Επίτροπο.
Η απάντηση της Επιτροπής (6.4.2018) είναι αποκαλυπτική: Δεν γίνεται κανένας λόγος για εξελισσόμενη διαπραγμάτευση, ούτε για σχετικό αίτημα από τις ελληνικές αρχές. Αντίθετα, φαίνεται ότι και στην περίπτωση της μαστίχας ισχύουν οι γενικοί κανόνες περί κρατικών ενισχύσεων στην περίπτωση φυσικών καταστροφών.
Εκκρεμεί ακόμα η συζήτηση της επερώτησης που κατέθεσα για το θέμα, καθώς οι απαντήσεις του Υπουργείου στις 5.3.2018 ήταν ελλιπείς και αόριστες.
Το γεγονός όμως παραμένει ότι:
Οι μαστιχοπαραγωγοί δεν αποζημιώνονται και ακόμα περιμένουν.
Καμία διαπραγμάτευση δεν βρίσκεται σε εξέλιξη όπως φαίνεται από τα όσα απαντά η Κομισιόν.
Οι κυβερνητικές υποσχέσεις για ακόμα μια φορά αποδεικνύονται κενές περιεχομένου.»  

Latest..

Γαληνός: «Η Μυτιλήνη βρίσκεται σε καθεστώς ομηρείας» – Διαμαρτυρία στην κυβέρνηση με καθυστέρηση πέντε χρόνων !!!

ΛΕΣΒΟΣ: Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, έστειλε την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βίτσα Δημήτριο και στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. … [Read More...]

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΡΣΙΝΙΔΙ

ΧΙΟΣ : Φωτιά έχει ξεσπάσει στο Μερσινίδι, σε περιοχή όπου κατοικούν ΡΟΜΑ. Στον ίδιο χώρο έχουν προκληθεί και στο παρελθόν φωτιές, καθώς υπάρχουν εύφλεκτά υλικά.  Στο σημείο … [Read More...]