Ξεκίνησε το Κύπελλο Βορείου Αιγαίου

ΙΚΑΡΙΑ: Μετά την άπνοια και τα απειλητικά μπουρίνια των δύο πρώτων ημερών, σήμερα Πέμπτη ένας πιο δυνατός άνεμος που άλλαζε κατευθύνσεις έπνεε στην περιοχή και επέτρεψε τη διεξαγωγή μίας ιστιοδρομίας.
Για τη φετινή χρονιά το Κύπελλο Βορείου Αιγαίου που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης  υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας συνδυάζεται με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης αλλά και με το «X-Yachts Cup 2018», με τα σκάφη να ελλιμενίζονται στην υπέροχη μαρίνα του Porto Carras Grand Resort στην Χαλκιδική, η οποία παρέχει όλες τις ανέσεις στους ιστιοπλόους.
Οι νικητές ανά κατηγορία στην πρώτη ιστιοδρομία ήταν:
ΟRC A
ELLINIXX-TRATA με κυβερνήτη τον Στέργιο Λεονταρίδη
PARALOS με κυβερνήτη τον Σωκράτη Καραμητσόπουλο
EX OFFICIO με κυβερνήτη τον Γιώργο Πετρόχειλο
ΟRC B
PEGA-MUSTO με κυβερνήτη τον Δημήτρη Αλεβιζάκη
TAMUMM-MARINESHOP με κυβερνήτη τον Aντώνη Κατιγιαννάκη
Uniq2go_Hangover με κυβερνήτη τον Genco Sindel (Tουρκία)
GRANMA X με κυβερνήτη τον Χριστόφορο Πριτσούλη
SPORT
KOURSAROS με κυβερνήτη τον Γιάννη Λαμπριανίδη
ENALLAX με κυβερνήτη τον Θόδωρο Τσακάλη
ASSANTE με κυβερνήτη τον Joro Slavchev
«Μετά τις αναβολές και τα μπουρίνια έγινε σήμερα η πρώτη ιστιοδρομία. Όλα πήγαν καλά και τα πληρώματα είναι ευχαριστημένα, τηρουμένων των συνθηκών που αντιμετωπίσαμε τις δύο πρώτες ημέρες. Οι προβλέψεις είναι πιο αισιόδοξες για την Παρασκευή και το Σάββατο και περιμένουμε σπουδαίους αγώνες», είπε ο Ακης Τσαλίκης, Πρόεδρος της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.
Το Κύπελλο Βορείου Αιγαίου θα συνεχιστεί με ιστιοδρομίες Παρασκευή και Σάββατο και στον αγώνα, για μία ακόμα χρονιά συμμετέχουν και ξένα σκάφη από τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Τουρκία και τη Βουλγαρία.
Το Κύπελλο Βορείου Αιγαίου είναι ο πιο ιστορικός αγώνας ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης στη Βόρεια Ελλάδα και ξεκίνησε το 1978 με διοργανωτή το Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης. Φιλοξενείται στο Porto Carras Grand Resort  που έχει δημιουργήσει τη δική του ιστορία στα ναυταθλητικά δρώμενα.
Η Marina Porto Carras, είναι η μεγαλύτερη οργανωμένη μαρίνα στη Βόρεια Ελλάδα με χωρητικότητα 315 θέσεων ελλιμενισμού για σκάφη μήκους έως 55μ. και βάθους 5.5μ. και η οποία βραβεύεται για 17 συνεχή έτη με το διεθνές σήμα «Γαλάζια Σημαία» για τα κρυστάλλινα νερά της και τη συμβολή της στην προστασία του περιβάλλοντος. Μαζί με το ξενοδοχειακό συγκρότημα με τις εξαιρετικές παραλίες (βραβευμένες επίσης με «Γαλάζια Σημαία»), εστιατόρια, bars, cafe, mini market και εμπορικά καταστήματα, διασφαλίζουν την ευχάριστη διαμονή των ιστιοπλόων κατά την περίοδο διεξαγωγής του Κυπέλλου Βορείου Αιγαίου.
Για περισσότερες πληροφορίες
http://www.northaegeancup.gr/
https://www.facebook.com/northaegeansailingcup/

Latest..

AΝΟΙΓΕΙ ΠΑΝΙΑ Η ΑEGEAN REGATTA 2018

ΧΙΟΣ : Το πρωϊ της Κυριακής στις 11:00, τα 59 σκάφη που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην Aegean Regatta, θα ανοίξουν πανιά από τη Σκύρο, για ένα νέο, υπέροχο ταξίδι στο Αιγαίο … [Read More...]

53 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΗ ΧΙΟ

ΧΙΟΣ : Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα τριών αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX κατά τη διάρκεια περιπολίας, στο πλαίσιο της … [Read More...]