Ξεκινά η εκπαίδευση των Τούρκων χειριστών στα ρωσικά α/α συστήματα – Πρώτο μάθημα οι S-300PMU-2!

ΛΗΜΝΟΣ:

Ξεκινά η εκπαίδευση των Τούρκων χειριστών από τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-300PMU-2 του Αζερμπαϊτζάν όπως ανακοίνωσε η Αγκυρα.
Η Τουρκία στέλνει στρατιωτική αντιπροσωπεία στο Αζερμπαϊτζάν για να “εξετάσει” τους S-300PMU-2 που διαθέτει η χώρα.

Οπως χαρακτηριστικά γράφει ερντογανικό ΜΜΕ , πρόκειται για την «πρώτη στάση» που πραγματοποιούν οι Τούρκοι χειριστές λίγο πριν την άφιξη τους στην Μόσχα.

Πρόκειται για το ίδιο προσωπικό που θα μεταβεί στη Ρωσία για να εκπαιδευτούν στα υπό παράδοση αντιαεροπορικά συστήματα S-400, τα οποία θα αρχίσουν να παραδίδονται τον Ιούλιο και να αξιοποιούνται επιχειρησιακά από τον Οκτώβριο.
Στο Μπακού θα γίνει η «αρχική στάση» των Τούρκων χειριστών όπου θα τους γίνει η πρώτη εισαγωγή στην μελέτη και χρήση ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων.
Ολα δείχνουν πως ο Ρ.Τ.Ερντογάν και η Τουρκία βιάζεται να αποκτήσει και να χρησιμοποιήσει τους S-400.
Η τουρκική Αεράμυνα  εξοπλισμένη με το Triumph θα έχει τη δυνατότητα προσβολής των μαχητικών της ΠΑ δυνητικά και εάν εξοπλιστεί με το βλήμα 40N6 από αποστάσεις της τάξης των 400 χλμ.
Το υποθετικό τόξο που θα μπορεί να καλύπτει το σύστημα εάν είναι τοποθετημένο στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης, προκαλεί δέος. Χρησιμοποιώντας τους πυραύλους 40N6E μπορεί να ελέγξει μια περιοχή μέχρι την Καβάλα στα δυτικά και κινούμενο νοτιότερα περνά πάνω από την Σαμοθράκη, τη Λήμνο, τον Άγιο Ευστράτιο στο κεντρικό Αιγαίο για να καταλήξει καλύπτοντας την Λέσβο στη Χίο!
Η Κωνσταντινούπολη αποτελεί μια από τις δύο κύριες τοποθεσίες που πρόκειται να αναπτυχθεί με την άλλη να είναι η περιοχή της Άγκυρας. Από την Κωνσταντινούπολη πάντως το S-400 θα μπορεί να προστατεύει στις κρίσιμες ναυτικές εγκαταστάσεις (ναυπηγεία, ναυστάθμους) που διατηρεί το τουρκικό  Ναυτικό στη Θάλασσα του Μαρμαρά όπως και τις αεροπορικές βάσεις του Εσκισεχίρ, του Μπαλικεσίρ και της Μπαρντίμα μεταξύ άλλων.
Από την Άγκυρα to S-400 καλύπτει όλη την κεντρική Τουρκία φτάνοντας μέχρι τις ακτές της Μεσογείου.
Η τοποθέτηση ενός πλήρους συστήματος για παράδειγμα στη Σμύρνη για την προστασία του εκεί ναύσταθμου ουσιαστικά «κλειδώνει» όλο το κεντρικό Αιγαίο φτάνοντας η εμβέλεια των πυραύλων του έως και 40 χλμ. δυτικά από τη Κόρινθο!
Με άλλα λόγια αεροσκάφη που θα απογειώνονται από την 114ΠΜ στην Τανάγρα θα είναι αμέσως στόχοι του συστήματος, ενώ τα βλήματα θα μπορούν να φτάσουν μέχρι και στην 111ΠΜ στην Νέα Αγχίαλο.
Φυσικά ούτε λόγος για τα readiness που θα επιχειρούν από την 135 Σμηναρχία Μάχης στην Σκύρο ή την 130 ΣΜ στη Λήμνο.
Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα το έργο των μαχητικών αεροσκαφών της ΠΑ γίνεται εξαιρετικά δύσκολο σε σημείο που καθίσταται επιτακτική η ανάγκη της εξεύρεσης αντιμέτρων.

ΠΗΓΗ: pronews

Δείτε περισσότερα παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..

Κλοπές στην πόλη της Σάμου

ΣΑΜΟΣ: Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου συνέλαβαν την Κυριακή τρεις άνδρες για κλοπή στην πόλη της Σάμου και επίσης εξιχνίασαν υπόθεση κλοπής που διαπράχθηκε πριν … [Read More...]