Οικονομικά υγιής και αυτοδύναμος ο Δήμος Κω – Εντυπωσιακά στοιχεία που αποδεικνύουν τα αποτελέσματα του σταθεροποιητικού προγράμματος

ΚΩΣ:
ΘΕΜΑ : “Οικονομικά υγιής και αυτοδύναμος ο Δήμος Κω – Εντυπωσιακά στοιχεία που αποδεικνύουν τα αποτελέσματα του σταθεροποιητικού προγράμματος.”

Ο απολογισμός του 2016 αλλά και τα στοιχεία για το 2017, αποτυπώνουν μια νέα και ελπιδοφόρα πραγματικότητα για το Δήμο Κω που οφείλεται στα αποτελέσματα του προγράμματος ανάταξης και σταθεροποίησης των οικονομικών του Δήμου, που εφαρμόζεται εδώ και 41 μήνες.
Ο Δήμος Κω δεν εξυγιάνθηκε απλώς, είναι πλέον ένας οικονομικά ισχυρός και αυτοδύναμος Δήμος.
Τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η Αντιδήμαρχος κ. Παπαχρήστου με την ευκαιρία της συζήτησης και ψήφισης του απολογισμού για το 2016, είναι αποκαλυπτικά:
-Τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου είναι σήμερα 12.398.857 ευρώ ενώ τον Αύγουστο του 2014 ήταν 3.231.598 ευρώ. Ουσιαστικά τετραπλασιάστηκαν τα ταμειακά διαθέσιμα.
-Οι λειτουργικές και καταναλωτικές δαπάνες του Δήμου μειώνονται σταθερά κάθε χρόνο. Το 2016 περιορίστηκαν στα 16.037.412 ευρώ ενώ το 2017 στα 15.295.822 ευρώ. Το 2011 ήταν 18.688.746 ευρώ.
-Ο δείκτης υλοποίησης εσόδων έχει φτάσει στο 77,7%, είναι η καλύτερη επίδοση της τελευταίας επταετίας. Είναι ενδεικτικό ότι το 2014 ο δείκτης των εσόδων ήταν στο 56,4% ενώ το 2013 έφτασε στο ιστορικό χαμηλό του 50,6%.
-Άρχισαν να εισπράττονται οφειλές προηγούμενων χρόνων. Το 2016 εισπράχθηκαν 924.168 ευρώ ενώ το 2017 2.164.577 ευρώ.
Ο Δήμος Κω είναι πλέον ένας οικονομικά υγιής και αυτοδύναμος Δήμος, όπως επισημαίνει η Αντιδήμαρχος κ. Παπαχρήστου αλλά και όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία.
Μάλιστα το γεγονός αυτό προσλαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις αν σκεφθεί κανείς ότι καταργήθηκε ο ΔΗΦΟΔΩ και μειώθηκε η κρατική επιχορήγηση προς το Δήμο κατά 4 εκ. ευρώ σε σχέση με το 2011.
Στην επιτυχία αυτού του προγράμματος σταθεροποίησης και ανάταξης των οικονομικών του Δήμου, οφείλεται το γεγονός ότι ο Δήμος Κω είναι από τους λίγους Δήμους της χώρας που μπορεί και εκτελεί έργα με ίδιους πόρους.
Παράλληλα, η βελτίωση των οικονομικών του Δήμου Κω, ανοίγει το δρόμο για τον επαναϋπολογισμό τελών και υπηρεσιών αλλά και για την αύξηση των πόρων που θα διατεθούν για έργα και θα ενταχθούν στο τεχνικό πρόγραμμα.
Σε δήλωσή της, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ευτέρπη Παπαχρήστου, αναφέρει:
“Με στοιχεία αποδεικνύεται πλέον ότι ο Δήμος Κω είναι από τους ελάχιστους πλεονασματικούς και οικονομικά υγιείς Δήμους σε όλη τη χώρα. Ο οικονομικά υγιής και ισχυρός Δήμος Κω δεν χτίστηκε μόνος του. Είναι το αποτέλεσμα μιας ολοκληρωμένης πολιτικής σταθεροποίησης και ανάταξης των οικονομικών του Δήμου Κω, που εφαρμόζεται από το Σεπτέμβριο του 2014, στην πλήρη ανατροπή και αναδιοργάνωση του μοντέλου της οικονομικής υπηρεσίας αλλά και στη συνειδητοποίηση των πολιτών.
Τα στοιχεία είναι προσβάσιμα σε όλους.
Ο Δήμος Κω, με μεγάλη προσπάθεια έγινε ένας υγιής και ισχυρός οικονομικά Δήμος. Ένας Δήμος με πλεόνασμα, αναπτυξιακή δυναμική, κανόνες χρηστής οικονομικής διαχείρισης.”
Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

Latest..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ MΕΑΣΝ &.ΒΟΚΑΡΙΑ&.

ΧΙΟΣ : Το Διοικητικό Συμβούλιο του  Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Αθλητικού Σύλλογου Νενήτων <Η Βοκαριά> με ανακοίνωσή του ευχαριστεί θερμά όλους όσους βοήθησαν  εθελοντικά, για … [Read More...]

Μ. Χρυσοχοϊδης και Σ. Δανέλλης στη Μυτιλήνη – Προσυνεδριακή εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής στη Λέσβο

ΛΕΣΒΟΣ: Η προσυνεδριακή εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής στη Λέσβο θα διεξαχθεί το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 στο Καφέ Alea House, στο Πάρκο Αγίας Ειρήνης.Προσκεκλημένοι … [Read More...]

EΚΤΟΣ FINAL 4 Ο ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΝΟ ΧΙΟΥ

ΧΙΟΣ : Εκτός Φάιναλ Φορ του κυπέλλου υδατοσφαίρισης ανδρών έμεινε ο ΝΟ Χίου, που έχασε την ευκαιρία να αγωνιστεί μπροστά στο κοινό του καθώς ηττήθηκε με 11-9 από τον Πανιώνιο στην … [Read More...]

ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΙ Ω.Ρ.Λ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ

ΧΙΟΣ : Σήμα κινδύνου στους γονείς μικρών παιδιών στέλνουν οι Ω.Ρ.Λ για τις λοιμώξεις του ανωτέρου αναπνευστικού που βρίσκονται σε έξαρση, καθώς τo 5 με 13%  απ αυτές οφείλονται  σε … [Read More...]