Οι Αιγαιοπελαγίτες Πρόσφυγες στην «Ώρα Ελλάδας»

ΙΚΑΡΙΑ:
Στην εκπομπή του Νίκου Αγγελίδη στην ΕΡΤ 1 «Ώρα Ελλάδας» φιλοξενήθηκε ο συγγραφέας του βιβλίου «Αιγαιοπελαγίτες Πρόσφυγες στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο»(εκδόσεις Νότιος Άνεμος) Νάσος Μπράτσος με αφορμή τη Β’ εμπλουτισμένη έκδοση του βιβλίου και το νέο κύκλο εκδηλώσεων – βιβλιοπαρουσιάσεων.

Όπως ανέφερε ο συγγραφέας ο δεύτερος κύκλος εκδηλώσεων είναι αφιερωμένος στη μνήμη ενός ανθρώπου που βοήθησε την έρευνα και πριν λίγες μέρες έφυγε από τη ζωή, του Στέλιου Μάζαρη.

Με πιο πιθανή ημερομηνία την Τετάρτη 8 Μάη, θα γίνει βιβλιοπαρουσίαση στην πόλη της Λαμίας. Θέματα εκπαίδευσης και στέγασης των προσφύγων εκείνη την εποχή και οι αναλογίες με το σήμερα, είναι αυτά που κατά κύριο λόγο θίγει το κοινό που έχει πάρει μέρος στις εκδηλώσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Δείτε την εκπομπή:

10Απρ2019 – ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ


Έναρξη του θέματος στο 15.53
Mόνο το θέμα στο: https://webtv.ert.gr/ert1/themata/to-xechoristo-vivlio-toy-nasoy-mpratsoy/ 
και στο FB 

Αναδημοσίευση από : https://nasosbratsos.blogspot.com

Latest..

Άγνωστοι….προκάλεσαν ζημιές στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Σταθερή πορεία για τη Λήμνο» του Μαρινάκη (φωτο)

ΛΗΜΝΟΣ: Ερωτηματικά εγείρει η καταστροφή χθες βράδυ από αγνώστους των αφισών που τοποθετήθηκαν στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Σταθερή πορεία για τη Λήμνο» του Δημήτρη … [Read More...]

Πήρε ο Αιολικός το κύπελλο… αλλά η Ηφαιστία κέρδισε τις εντυπώσεις! Κατάμεστο το Δημοτικό Γήπεδο Μύρινας (βίντεο-φωτο)

ΛΗΜΝΟΣ: Συναρπαστικό φινάλε επεφύλασσε ο μεγάλος Τελικός Κυπέλλου του Νομού Λέσβου μεταξύ της Ηφαιστίας Κοντοπουλίου και του Αιολικό, με το ματς να λήγει ισόπαλο 1-1 στην … [Read More...]