Οι Ικαριώτες ΗΠΑ-Καναδά σε συνέδριο μακροζωίας

ΙΚΑΡΙΑ : Μέλη της Πανικαριανής Αδελφότητας ΗΠΑ- Καναδά σε πρόσφατη φωτογραφία.
Στο μέσο ο πρόεδρος Γιώργος Παράλεμος. Φωτογραφία αρχείου: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ.
Του Ζώη Μαρίνου.
ΜΟΝΤΡΕΑΛ. Πασίγνωστη σ’ όλη την υφήλιο για την παροιμιώδη μακροζωία των κατοίκων της, η Ικαρία ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Αύγουστο το 1ο Βιωματικό Συνέδριο Μακροζωίας, στην διοργάνωση του οποίου συνδράμει ενεργά η Πανικαριακή Αδελφότητα ΗΠΑ και Καναδά, ενώ τις εργασίες του έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν και δημοσιογράφοι γνωστών περιοδικών από την Νέα Υόρκη.
«Είναι το πρώτο συνέδριο αυτής της μορφής που φιλοξενείται στην Ικαρία και στόχος του είναι να προβληθεί η ιδέα της ευτυχισμένης μακράς ζωής που απολαμβάνουν οι κάτοικοι του νησιού» αναφέρει σε ενημερωτικό της σημείωμα προς τα μέλη της η Πανικαριακή Αδελφότητα, πρόεδρος της οποίας είναι ο Γιώργος Παράλεμος.
Ενδιαφέρον είναι ότι το συνέδριο εστιάζει και αναλύει τα πέντε βήματα της μακροζωίας όπως τα περιγράφουν οι διοργανωτές του και τα οποία συμπυκνώνονται ως εξής: Διαλογισμός στην φύση, μακροβιοτική διατροφή της Ικαρίας, ήπια κίνηση στο νερό (ενεργειακή άσκηση και αναπνοές), μεσημεριανή ανάπαυση και οι σχέσεις με τους άλλους.
Και μαζί «ανοικτό πνεύμα και η έννοια της κοινότητας στην καθημερινότητα και στις χαρές της που χαρακτηρίζουν τον τρόπο ζωής της Ικαρίας», όπως υπογραμμίζει η Πανικαριακή Αδελφότητα ΗΠΑ και Καναδά.
Η Ικαρία κατατάσσεται στα πέντε μέρη του πλανήτη με τους μακροβιότερους κατοίκους. Το συνέδριο στοχεύει να μεταλαμπαδεύσει τα μυστικά του τρόπου ζωής του νησιού στο κοινό της Αμερικής και της Ευρώπης. Άλλωστε, ήδη η διεθνής φήμη που αποκτά η Ικαρία έχει συμβάλει στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος και στην ανάπτυξη του νησιού.
Το συνέδριο οργανώνεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, του Συλλόγου «Ράχες» την εν Αθήναις Ραχιωτών, της Πανικαριακής Αδελφότητας Αθηνών και της αντίστοιχης Αδελφότητας ΗΠΑ – Καναδά.
Στις εργασίες του, το διήμερο 28 και 29 Αυγούστου, έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν δημοσιογράφοι όπως η Gisela Williams που αρθρογραφεί στα περιοδικά Travel & Leisure, Food and Wine, στο περιοδικό των Νew York Times, στην Vogue, στο Elle κ.α. και η δημοσιογράφος και συγγραφέας Maud Vidal-Naquet που αρθρογραφεί στην γαλλική εφημερίδα Le Figaro και στο περιοδικό GEO.
Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο οινοπαραγωγός Νίκος Αφιανές που θα μιλήσει για την σύσταση του εδάφους του νησιού και την επίδραση του, η Αγγελική Δούκα που διδάσκει κολύμβηση στην Τομέα Υγρού Στίβου της Σχολής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του πανεπιστημίου Αθηνών, η συγγραφέας και μαγείρισσα Νταϊάνα Κοχύλα που θα εστιάσει στην διατροφή στην Ικαρία, η σκηνοθέτης και συγγραφέας Κυριακή Σπανού, η φιλόλογος Βασιλεία Σπανού, ο φιλόλογος Ιωσήφ Στενός και ο καθηγητής Καρδιολογίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Χριστόδουλος Στεφανάδης.
Η εκ των εισηγητών Αγγελική Δούκα, όπως ενημερώνει η Πανικαριακή Αδελφότητα ΗΠΑ και Καναδά, έχει μεταπτυχιακό στην ψυχολογία της κινητικής συμπεριφοράς από το πανεπιστήμιο McGill του Μόντρεαλ και διδακτορικό στην προσαρμοσμένη φυσική αγωγή, ενώ ο κ. Στεφανάδης θ’ αναφερθεί στα ευρήματα έρευνας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών για την μακροζωία των κατοίκων της Ικαρίας.
Αναδημοσίευση από : https://www.ekirikas.com
 
The post Οι Ικαριώτες ΗΠΑ-Καναδά σε συνέδριο μακροζωίας appeared first on Ικαριακή Ραδιοφωνία.

Latest..