ΟΙ «ΧΙΟΙ ΕΝ ΧΟΡΩ» ΜΕ 45 ΑΤΟΜΑ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΑΛΥΤΡΩΤΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

ΧΙΟΣ : Ο Σύλλογος  Διατήρησης  Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Χίοι Εν Χορώ» αναχωρεί με 45 άτομα την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου  2018 για την γειτονική Τουρκία για να στηρίξουν με την παρουσία τους,  κομμάτια των εθίμων και της παράδοσης  μας,   που με κόπο προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανά οι Έλληνες ομογενείς  της Σμύρνης. 
 
Το ολιγοήμερο αυτό ταξίδι σκοπό έχει να παραβρεθούν τα μέλη του συλλόγου  το Σάββατο, το πρωί, ανήμερα των Φώτων στην Αρχιερατική  θεία λειτουργία που θα τελεστεί στην εκκλησία του Αγίου Βουκόλου Σμύρνης , παρουσία του Σεβασμιότατου  Μητροπολίτου  Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου . Στις 9:00 π.μ. θα τελεστεί  Όρθρος-Μέγας Αγιασμός – Ἀρχιερατική  Θ. Λειτουργία,  ενώ κατά της 13:00 μ.μ. θα ακολουθήσει η Κατάδυσης  του Τιμίου Σταυροῦ και ο καθαγιασμός των υδάτων στην Σμύρνη.
 
Το απόγευμα της ίδια ημέρας ο Σύλλογος μας ‘’Χίοι Εν Χορώ’’ σε σύμπραξη με το “αδερφό” Μορφωτικό και  Εκπολιτιστικό Σύλλογο Δαφνώνα “Η ΔΑΦΝΗ”  καλεσμένοι στην κοπή της πίτας των Ελλήνων Ομογενών Σμύρνης  θα παρουσιάσουν ένα πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει χορούς της Χίου,  των χαμένων πατρίδων της Μικράς Ασίας , του Ανατολικού Αιγαίου και των Κυκλάδων.
 

Latest..

Εργοστάσια – θρύλοι στα αζήτητα

ΙΚΑΡΙΑ: Εκατοντάδες άγονοι πλειστηριασμοί για τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις ιστορικών επιχειρήσεων, που παρέσυρε η κρίση και οδηγήθηκαν στη χρεοκοπία, συνθέτουν την απογοητευτική … [Read More...]

Μέχρι 28 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για τις παραγωγικές επενδύσεις στην υδατοκαλλιέργεια

ΙΚΑΡΙΑ: Πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα αλιείας “Παραγωγικές επενδύσεις στην υδατοκαλλιέργεια”.Το πρόγραμμα,Προϋπολογισμού 56.825.447 ευρώ ( … [Read More...]