Ο Δήμος Ικαρίας για την εξόρμηση καθαριότητας στο χώρο γύρο από το ΧΑΔΑ Ραχών

ΙΚΑΡΙΑ:
5 Νοεμβρίου 2018                                       
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ                                 
ΔΗΜΟΣ  ΙΚΑΡΙΑΣ

                                        ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ
 
  Την Κυριακή 4 Νοέμβριου μετά από κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής πραγματοποιήθηκε εξόρμηση καθαριότητας στο χώρο γύρο από το ΧΑΔΑ Ραχών με σκοπό την περισυλλογή των υλικών, κυρίως πλαστικό και αλουμίνιο, που λόγω των ανέμων απομακρύνονται από τον χώρο απόθεσης και φθάνουν με τον αέρα και τα νερά των παρακείμενων χειμάρρων μέχρι την Προεσπέρα.

Στην προσπάθεια αυτή πήρε μέρος ο Δήμαρχος, δημοτικοί σύμβουλοι και αρκετοί συνδημότες  μας, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί και να απομακρυνθεί μεγάλος όγκος υλικών που ρυπαίνουν το περιβάλλον.

Με την ευκαιρία της σημαντικής αυτής προσπάθειας, η οποία πρέπει  να ολοκληρωθεί σε όλη την περιοχή , αλλά και να επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, αναδείχθηκε για μια ακόμα φορά η ανάγκη:

Α) Να γίνεται πιο συστηματική διαλογή των υλικών στην πηγή (κάδοι ανακύκλωσης)  από τους δημότες για να περιορίζεται ο όγκος που φτάνει για τελική διάθεση.
Β) Παράλληλα με την προσπάθεια του δήμου, να συμβάλουν και όσοι φορείς δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων στην Ικαρία , στην διαδικασία δημιουργίας του ΧΥΤΥ και την χρηματοδότηση όλων των αναγκαίων έργων .

 
ΔΗΜΟΣ    ΙΚΑΡΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος  και  η Δημοτική Αρχή,  καλούν  τους κατοίκους  της  Δ.Κ Ραχών
Την Τρίτη  6 Νοεμβρίου  2018, Ώρα 19:30, στην αίθουσα  εκδηλώσεων του Χριστού,
Και τους κατοίκους  της  Δ.Κ Αγίου Κηρύκου  την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου  2018,  Ώρα 19:30
Στην αίθουσα  συνεδριάσεων του  παλιού Δημαρχείου  στις ενημερωτικές συνελεύσεις που διοργανώνει .
«Έλα να μάθεις, να ρωτήσεις, να πεις»

Latest..

Δ. ΓΕΡΑΣΚΛΗΣ : ‘’ Τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα για τα έργα στα σχολεία. Δεν χρειάζεται άγχος και ανασφάλεια, οι πολίτες κρίνουν και αξιολογούν.’’

ΚΩΣ: Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Δαυίδ Γερασκλής,έκανε την ακόλουθη δήλωση: ‘’ Τα έργα ανακατασκευής και αποκατάστασης των ζημιών στα τρία σχολεία της Κω, έγιναν και … [Read More...]

ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΧ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

ΧΙΟΣ : Την ήττα γνώρισε από τον σήμερα από τον ΠΑΟΚ ο ΝΟΧ με 12-6. Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα: "Στο 3.12 πριν από το τέλος του β' οκταλέπτου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Νο 11 του … [Read More...]