Ο καπετάν-Ανάργυρος Σαρρής σαλπάρισε για το πιο μακρινό του ταξίδι!

ΙΚΑΡΙΑ:
Ο καπετάνιος που σημάδεψε με το πέρασμά του την ελληνική ακτοπλοΐα έφυγε για να ταξιδέψει ξανά με τα δικά του αγαπημένα πλοία.
Την είδηση τη μάθαμε από τον καπετάν-Σιδερή Μαμίδη με τον οποία κοντραρίστηκαν τόσεε και τόσες φορές στα χρόνια της αθωότητας των ελλληνικών νησιών και της ελληνικής ακτοπλοΐας.
Από πού να αρχίσει κανείς και πού να τελειώσει.
Από το παλιό «Ναΐάς», το «Οία», το «Ναϊάς ΙΙ», το «Παναγία Τήνου», το «Εξπρές Ερμής»…Μια τεράστια καριέρα σε μια εποχή που τα πράγματα στου Τζελέπη ήταν ολότελα διαφορετικά από σήμερα.Η οικογένεια Κατσουλάκου που είχε το «Ναϊάς» και το «Ναϊάς ΙΙ» τον εμπιστεύτηκε και δικαιώθηκε.Άλλες εποχές, άλλα ήθη.
Οι επικές κόντρες ανάμεσα στο «ΝαΊάς ΙΙ» και το «Παναγία Τήνου» έγραψαν εποχή.Καπετάν-Ανάργυρος Σαρρής versus Καπετάν-Σιδερής Μαμίδης.Η επιτομή της ναυτοσύνης και της μαεστρίας.Δύο μαέστροι σε πλοία που σαν μεγάλες ορχήστρες έφτασαν το ταξίδι στην απόλυτη απόλαυση.

Όπως όλοι οι μεγάλοι μαέστροι κάποια στιγμή οι δυο τους άλλαξαν πλοία και συνέχισαν τον ανταγωνισμό ο ένας στη γέφυρα που βρισκόταν πριν ο άλλος.
Στο τέλος της δεκαετίας του ’90 όλα άλλαξαν.Ο καπετάν-Ανάργυρος Σαρρής βρέθηκε ξανά στο «Ναϊάς ΙΙ’ που τώρα όμως λεγόταν «Εξπρές Ναϊάς».Οι εποχές είχαν αλλάξει.Το βασιλοβάπορο της Συρο-Τηνο-Μυκονίας υποβιβάστηκε σε απογευματινό δρομολόγιο με προέκταση μέχρι την Ικαρία.Η ναυτική τραγωδία του «Εξπρές Σαμίνα» οδήγησε το «Εξπρές Ναϊάς» σε πρόωρο τερματισμό της μεγάλης του καριέρας.
Ο καπετάν-Ανάργυρος Σαρρής συνέχισε τα ταξίδια του στο «Εξπρές Ερμής».Οι εποχές είχαν αλλάξει.Το ταξίδι, οι εταιρείες, η ατμόσφαιρα στα πλοία είχαν αλλάξει με την αυγή του 21ου αιώνα.
Οι άνθρωποι αυτοί αξιώθηκαν να ζήσουν σε πιο όμορφες εποχές για τα νησιά μας.Με παραδοσιακούς εφοπλιστές και νησιώτες που ήξεραν να εκτιμούν την αξία ενός πλοίου, ενός καπετάνιου, ενός πληρώματος.
Σήμερα οι εποχές είναι διαφορετικές.Τα πλοία άλλαξαν.Οι εταιρείες είναι πολυμετοχικές.Πιο απρόσωπες, πιο τυπικές, ακολουθώντας ένα πρωτόκολλο.
Καλό ταξίδι Καπετάν-Ανάργυρε Σαρρή.Μας πρόσφερες απίστευτες στιγγμές.Τα νησιά, οι άνθρωποι, τα πλοία σε ευχαριστούν πολύ και σου εύχονται καλό ταξίδι……
Καλά ταξίδια στη θάλασσα της Μνήμης και της Νοσταλγίας με το «Οία», το «Ναϊάς ΙΙ» και το «Παναγία Τήνου»….
Πηγή: TheSeaNation

Αναδημοσίευση από : http://www.irafina.gr

Latest..

Χρηματοδότηση 8.000.00 ευρώ για μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις σε Σάμο και Β. Αιγαίο

ΣΑΜΟΣ: Με 8 εκατομμύρια ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου θα ενισχυθούν τουριστικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη Σάμο και τα άλλα νησιά των νομών … [Read More...]

Γ. ΣΠΙΛΑΝΗΣ: ΚΑΝ’ ΤΟ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΗ ΜΑΣΤΙΧΑ

ΧΙΟΣ : Στη καταληκτική συνεδρίαση του 1ου Επιστημονικού Αναπτυξιακού Συνέδριου Χίου που οργανώθηκε από τους τοπικούς φορείς με την επιστημονική επιμέλεια του Πανεπιστημίου Αιγαίου, … [Read More...]

Έργα σε λιμενικές εγκαταστάσεις της Σάμου θα συζητηθούν στο Υπουργείο Ναυτιλίας

ΣΑΜΟΣ: Τα έργα ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού λιμανιών και αλιευτικών καταφυγίων της Σάμου θα αποτελέσουν θέμα προς συζήτηση κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης … [Read More...]