Ο Πέτρος Λυγίζος και τα βιβλία του στην Έκθεση Βιβλίου Ναυπλίου

ΙΚΑΡΙΑ:
Στις 11 Αυγούστου, ημέρα Σάββατο, ο συγγραφέας Πέτρος Λυγίζος υπογράφει τα βιβλία του στην πλατεία Ωνάση, στο Ναύπλιο, στο περίπτερο της Ένωσης Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας. Η Έκθεση βιβλίου θα διαρκέσει έως τις 26 Αυγούστου.

Ο Πέτρος Λυγίζος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Κατάγεται από την Ικαρία. Είναι καθηγητής αρχαίας και νεοελληνικής λογοτεχνίας. Ζει και εργάζεται στο Ναύπλιο. Μεγάλος αριθμός ποιητικών συλλογών και πεζών του έχει ήδη εκδοθεί. Κάποια από τα έργα του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά. Πηγές έμπνευσής του είναι η αγωνία του σύγχρονου ανθρώπου, οι κρυφές σκέψεις και τα απαγορευμένα όνειρά του.

Βιβλία του:

ΠΟΙΗΣΗΣυναστρίες αγάπης, Αστυπάλαια, Τα ματωμένα ρόδα, Η μουσική στα Ρείθρα, Ναύπλιος Έρωτας, Η Λήκυθος με τις μνήμες, Η αγωνία σε περίληψη, Η αφηρημένη ταχύτητα της ζωής, Οι σιωπηλές συγχορδίες του ακορντεόν.

ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Η μούσα της ηδονής και της τρέλας, Όνειρα στην αιώρα, Το τελευταίο κύμα της θάλασσας.

Αναδημοσίευση από : https://argolika.gr

Latest..

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΡΟ ΒΑΡΒΑΣΙΟΥ

ΧΙΟΣ : Τη Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018, και ώρα 8:30μ.μ το χορευτικό και το χορωδιακό τμήμα του Φάρου Βαρβασίου, θα παρουσιάσουν χορούς και τραγούδια της Ερυθραίας Μικρά Ασίας στην … [Read More...]

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

ΧΙΟΣ : Όπως για το χρονικό διάστημα από την Παρασκευή 17-08-2018 έως και την Κυριακή 19-08-2018, η παραλιακή οδός του Κεντρικού Λιμένα Χίου και συγκεκριμένα το ρεύμα κυκλοφορίας … [Read More...]