Ο Προχάσκα νικητής στο ντέρμπι των γκραν μετρ στην Ικαρία

ΙΚΑΡΙΑ: Καθοριστική νίκη πέτυχε στον 4ο γύρο του Ανοιχτού Διεθνούς Πρωταθλήματος Αιγαίου «Ίκαρος 2019» ο Ούγγρος γκραν μετρ Προχάσκα επι του ομότιτλου Τσέχου Νιούμαν. Σημαντικές και οι νίκες του πρωταθλητή Νέων Ελλάδας Δ. Αλεξάκη επί του Σουηδού Άρμαν και του 8 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή λύσης προβλημάτων Πολωνού Μούρτζια επί του Στ. Λαζαρίδη. Οι τρεις νικητές προηγούνται με 4 βαθμούς σε ισάριθμους αγώνες. Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει με 3,5 ο 17χρονος Π. Παπαδόπουλος ύστερα από τη νίκη του επί του Ουκρανού διεθνούς μετρ Στετς. Ακολουθούν 15 σκακιστές με 3 βαθμούς μεταξύ των οποίων ο Β. Σαράντος (πρώτος Αιγαιοπελαγίτης) και η Ουκρανή Μπαρτσούκ (πρώτη σκακίστρια).
Τα πρώτα ζεύγη του 5ου γύρου: Προχάσκα – Αλεξάκης και Μούρτζια – Παπαδόπουλος (Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου, Σάββατο 13.7, ώρα έναρξης 7 μ.μ., ζωντανή μετάδοση παρτίδων: http://www.skaki.gr/ikaros2019/).
Ομαδικό Ράπιντ «Αχιλλέας Μητσάκος»
Το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε το Ομαδικό Ράπιντ «Αχιλλέας Μητσάκος». Πήραν μέρος μία αμιγής ομάδα (Σκακιστικός Όμιλος Ικαρίας) και τρεις μικτές. Πρώτευσε με 6 βαθμούς και 9,5 πόντους η Ικαρία: Β. Σαράντος, Κ. Μουρούτης, Γ. Τέσκος, Α. Σαράντου. Τη δεύτερη θέση κατάκτησε με 3 βαθμούς και 7,5 πόντους η  ομάδα «Porto Leone»: Θ. Καραγιάννης, Β. Φράγκος, Δ. Βαζελάκης, Β. Χειλαδάκης. Στην τρίτη θέση με 3 βαθμούς και 4,5 πόντους οι νεαροί, με μέσο όρο ηλικίας τα 14 χρόνια (!) και με τον χιουμοριστικό τίτλο στη ομάδα τους «Μισές Φάπες»: Β. Σιδηρόπουλος, Π. Κολυβάς-Δημιτρακάκος, Ζ. Σουκαριέ, Ι. Πεντογέννης, Γ. Βασιλακόπουλος. Τέταρτη κατετάγη η ομάδα των βετεράνων χωρίς βαθμό και με 2,5 πόντους: Κ. Κεσόγλου, Π. Χρυσοστομίδης, Ι. Κουκουφίκης, Κ. Καπαγιαννίδης.
Γρήγορο σκάκι θα παιχτεί ξανά το πρωί της Κυριακής με τα Ατομικά Ράπιντ Ανδρών, Γυναικών, Νέων και Βετεράνων.
Συντελεστές επιτυχίας
Την πολύ καλή φετινή διοργάνωση «Ίκαρος 2019» με την μεγάλη διεθνή εκπροσώπηση (16 χώρες) υλοποιούν ο Δήμος Ικαρίας και ο Σκακιστικός Όμιλος Ικαρίας. Χορηγοί είναι οι ναυτιλιακές εταιρείες Hellenic Seaways, Blue Star, Dodekenisos Seaways και χορηγός επικοινωνίας η Ικαριακή Ραδιοφωνία.
Διευθυντής Αγώνων ανέλαβε ο Δημήτρης Σκυριανόγλου, επικεφαλής διαιτητής και υπεύθυνος ζωντανής μετάδοσης παρτίδων ο Μιχάλης Ρουκουνάκης, υπεύθυνος κληρώσεων ο Οδυσσέας Βαζελάκης  και διαιτητές στο χώρο αγώνων οι Νίκος Καμπάνης, Βασιλική Κεμαλάι, Λίνα Κορού, Κατερίνα Κυριάκου και Μαρία Πετσετίδη.
Την Επιτροπή Ενστάσεων συγκροτούν ο Νίκος Ορνιθόπουλος (πρόεδρος), ο Ντούσαν Λέκιτς και ο Στάθης Γαζής. Υπεύθυνος διοργάνωσης είναι ο Σάββας Κυριάκου.
Αποτελέσματα, πρόγραμμα, στατιστικά στοιχεία και παρτίδες αναρτώνται στον δικτυακό τόπο http://www.ikaroschess.gr/.
Λεζάντα:
Ο Ελληνοαυστραλός Έλιοτ ήλθε από τη Μελβούρνη για να  παίξει σκάκι στον Ίκαρο και  απαθανατίζει όμορφα τοπία του νησιού μας!

Latest..

Το 4ο Pramnos Basketball Camp »Bogrinho» 2019 σε βίντεο

ΙΚΑΡΙΑ: Αυλαία για το 4ο Μπασκετικό τουρνουά της ομάδας του Πράμνου και μια νέα ομάδα μπάσκετ είναι γεγονός για την Ικαρία. Μια μεγάλη διοργάνωση που συγκέντρωσε την νεολαία του … [Read More...]

Τουρκία προς ΕΕ: «Σταματήστε τις κυρώσεις γιατί ανοίγουμε τα σύνορα & σας βουλιάζουμε με αλλοδαπούς μέσα σε 6 μήνες»!

ΛΗΜΝΟΣ: Με άνοιγμα των συνόρων της απειλεί την Ευρωπαϊκή Ενωση η Τουρκία, το οποίο θα οδηγήσει σε μαζική κατάρρευση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων λόγω κοινωνικής καθίζησης! Ο … [Read More...]