Ο ΣΤΑΥΡΙΝΟΥΔΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΕΙ ΟΛΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΒΛΥΣΙΔΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΕΔΗ

ΧΙΟΣ : Βρωμιά και δυσωδία αναβλύζει από το Πειθαρχικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Χίου, όπως προκύπτει από την απάντηση του μέλους του ΠΥΣΔΕ, Στ. Σταυρινούδη. Ο κ. Σταυρινούδης σε απάντηση που απέστειλε σήμερα στη ChiosPress αναφορικά με το άρθρο της ChiosPress για τις προνομιακές μεταθέσεις δύο μαθηματικών από Ψαρά και Οινούσσες στη Χίο τα ρίχνει όλα πάνω στην προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, κ. Ε. Βλυσίδου και στο μέλος του ΠΥΣΔΕ, που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, Μ. Μικέδη.
 
Συγκεκριμένα ο κ. Σταυρινούδης στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τα δύο διορισμένα μέλη του ΠΥΣΔΕ από τον ΣΥΡΙΖΑ: Κακαρίδου και Κουτσοδόντης, αλλά και ο ίδιος που είναι εκλεγμένο μέλος στο ΠΥΣΔΕ καταψήφισαν τους πίνακες κενών – πλεονασμάτων.
 
Από αυτό προκύπτουν πολύ σοβαρά ερωτήματα που εφόσον δεν διευκρινιστούν καταδεικνύουν τη βρωμιά και τη δυσωδία που αναφέραμε και παραπάνω:
 
-Το ΠΥΣΔΕ έλαβε απόφαση μειοψηφίας, δηλαδή μόνο με τις δύο ψήφους της κα. Βλυσίδου και του κ. Μικέδη πέρασαν οι πίνακες κενών – πλεονασμάτων;
 
– Γιατί ο κ. Σταυρινούδης και κατ’ επέκταση η ΕΛΜΕ Χίου δεν κατήγγειλε την προαναφερθείσα αντιδημοκρατική απόφαση νωρίτερα, μόνο τα λέει τώρα, κατόπιν της αποκαλύψεως της ChiosPress;
 
Από εκεί πέρα ο κ. Σταυρινούδης αναφέρει ότι το ρεπορτάζ της ChiosPress είναι παντελώς αναληθές.
 
Ποιο είναι άραγε το αναληθές κ. Σταυρινούδη:
 
-Είναι αναληθές ότι εγκρίθηκαν οι μεταθέσεις από τα Ψαρά του συνεργάτη του Α. Μιχαηλίδη και μιας ακόμη μαθηματικού από τις Οινούσσες;
 
-Είναι αναληθές ότι ένας εκπαιδευτικός είναι αποσπασμένος στο γραφείο του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Μιχαηλίδη;
 
-Εσείς και τα άλλα δύο μέλη του ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίσατε όπως λέτε του πίνακες κενών-πλεονασμάτων. Τις δύο μεταθέσεις τις καταψηφίσατε;
 
Τέλος κ. Σταυρινούδη μπορείτε να δώσετε στη δημοσιότητα τα πρακτικά του ΠΥΣΔΕ για να μάθει όλος ο εκπαιδευτικός κόσμος πώς τελικά λαμβάνονται οι αποφάσεις!
 
Ολόκληρη η απάντηση του κ. Σταυρινούδη, όπου καθένας μπορεί να καταλάβει τον πανικό του κ. Σταυρινούδη εξαιτίας των αποκαλύψεων της ChiosPressκαι την προσπάθεια κάλυψης των μελών του ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά δεν έχουν καμία δικαιολογία γιατί σιώπησαν.
 
Αναλυτικά:
Στο παντελώς αναληθές άρθρο του chiospress με τίτλο «Ανάστατοι οι καθηγητές με τις μεταθέσεις – Ο Σταυρινούδης τι έχει να πει για τη μετάθεση του συνεργάτη του Α. Μιχαηλίδη» καταθέτω τα κάτωθι:
Τόσο εγώ προσωπικά όσο ο έτερος αιρετός, καθώς και τα δύο διορισμένα μέλη του ΠΥΣΔΕ Χίου, κ. Κακαρίδου Ε. και Κουτσοδόντης Α., κατά τη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Χίου στις 12-3-2019 καταψηφίσαμε τους πίνακες κενών-πλεονασμάτων που κατέθεσε η Υπηρεσία (ΔΔΕ Χίου), ακολουθώντας την σχετική οδηγία της ΟΛΜΕ (http://olme-attik.att.sch.gr/new/wp-content/uploads/2019/03/kenaparatasi13032019.pdf)
Τόσο εγώ προσωπικά όσο και τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΔΕ κ. Κακαρίδου Ε. και Κουτσοδόντης Α. ρωτήσαμε την Υπηρεσία πώς προέκυψαν τα δύο (2) κενά στην ειδικότητα ΠΕ03-Μαθηματικών, χωρίς να λάβουμε κάποια πειστική απάντηση.
Επιπρόσθετα, εγώ προσωπικά κατέθεσα στα πρακτικά της εν λόγω συνεδρίασης του ΠΥΣΔΕ Χίου την κάτωθι δήλωση:
ΔΗΛΩΣΗ ΑΙΡΕΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ στο Υ.Σ.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
 ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2019 ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ
Η διαδικασία με την οποία καλούμαστε ως Υπηρεσιακό Συμβούλιο να προσδιορίσουμε οργανικά κενά και πλεονάσματα εκπαιδευτικού προσωπικού, σύμφωνα με την εγκύκλιο 37423/Ε2/8-3-2019, μας βρίσκει αντιθέτους για τους εξής λόγους:
Η εγκύκλιος εκδόθηκε στις  8/3/2019, κοινοποιήθηκε στα σχολεία αργά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας και στις 13/3/2019 πρέπει να καταχωρισθούν στο σύστημα. Το χρονικό περιθώριο είναι ιδιαίτερα μικρό και είναι ανέφικτο να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Είναι επίσης φανερό ότι οι διαδικασίες αυτές έχουν καθυστερήσει.
Στον πίνακα Γ, δεν υπάρχει η στήλη “εκτίμηση του ΠΥΣΔΕ”, παρά μόνο η μονοπρόσωπη πρόταση των Περιφερειακών Διευθυντών. Απαξιώνονται οι διαδικασίες των ΠΥΣΔΕ. Ζητάμε λοιπόν να επανέλθει σε ισχύ η παρ.2 στο άρθρο 4 του 50/96, η οποία ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ με το άρθρο 9 παρ.13 Ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71/Α/19-5-2010).
Το ωρολόγιο πρόγραμμα στο Λύκειο θα αλλάξει, αλλά ο υπολογισμός γίνεται με το τρέχον πρόγραμμα.
Εφαρμόζεται αλγόριθμος που συστηματικά υποεκτιμά τα κενά και υπερεκτιμά τις υπεραριθμίες, κυρίως λόγω του ότι δεν λαμβάνεται υπόψη η μείωση του ωραρίου των στελεχών. Ο Πίνακας Γ’ δεν απεικονίζει συνεπώς την πραγματική κατάσταση.
Στην ΕΑΕ συνεχίζεται ο παραλογισμός να μην θεωρούνται οι μόνιμες ανάγκες σε Τμήματα Ένταξης και στα ΕΕΕΕΚ ως οργανικές ανάγκες και οι οργανικές θέσεις να μην προκύπτουν από τον αριθμό των μαθητών, αλλά από κάποιο ξεχασμένο ΦΕΚ.
Επίσης για μια ακόμη χρονιά εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας στην μη επαναφορά του ωραρίου μας στα πλαίσια του 2013, στην κατάργηση της μείωσης ωρών στους υπευθύνους εργαστηρίων και στην διατήρηση του αυξημένου αριθμού μαθητών ανά τμήμα.
                                                                                                                                                                                                                  Ο ΔΗΛΩΝ
Σταυρινούδης Σταύρος
               Εκ των ανωτέρω είναι ξεκάθαρη η θέση μου στην εν λόγω συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ: «καταψήφισα τους πίνακες».
               Επ’ ευκαιρίας καταθέτω και τα ακόλουθα για περαιτέρω προβληματισμό:             
               Αυτή τη στιγμή στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ της Α΄ Χίου (δηλαδή χωρίς οργανική θέση) βρίσκονται 81 εκπαιδευτικοί.
               Ο νομοθέτης ορίζει ως προϋπόθεση για την ικανοποίηση «αίτησης μετάθεσης» όσο και «αίτησης διορισμού» την ύπαρξη οργανικών κενών.
               Αλήθεια πως αιτιολογείται η παρουσία του ανωτέρου αριθμού συναδέλφων χωρίς οργανική θέση;
               Κακώς διορίστηκαν;
               Να συνεχίζονται να καλύπτονται τα λειτουργικά κενά με πρόσληψη αναπληρωτών ή με διορισμό μονίμων; 
               Δυστυχώς η ανθρωποφαγία σε όλο της το μεγαλείο!!!

Latest..

Κατάσχεσαν οβίδες στον Μαραθόκαμπο!

ΣΑΜΟΣ: Φωτογραφία αρχείουΑστυνομικοί του Α.Τ. Μαραθοκάμπου εντόπισαν τη Μεγάλη Τρίτη σε υπαίθριο χώρο σε αγροτική περιοχή στον Μαραθόκαμπο της Σάμου 13 αυτοσχέδια βεγγαλικά … [Read More...]

Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα! Άνοιξε ο καιρός ξεκίνησαν οι καταγγελίες στην αγορά της Μύρινας!

ΛΗΜΝΟΣ: Ο καιρός στη Λήμνο άνοιξε, με τους καταστηματάρχες να ανανεώνουν τα κατάστημα τους στην κεντρική αγορά του νησιού την Μύρινα… Αλλά άρχισαν και οι γνωστές καταγγελίες που … [Read More...]