Ο φασισμός ετυμολογικώς.

ΧΙΟΣ :                                                                                     11 Φλεβάρη 2019
Fascis-m, φασισμός,-t, φασίστας. Πολιτικό-κοινωνικό κίνημα των νέων, (αρχικώς), μετά τον 1ο παγκόσμιο πόλεμο, με στρατιωτική πειθαρχία κάτω από αρχαία εμβλήματα, με σκοπό την αναγέννηση του πολιτισμού, σε κοινωνική, (σοσιαλιστική) βάση. Η οργάνωση της κοινωνίας με στρατιωτική πειθαρχία με άφθονα λάβαρα σε παρελάσεις, λαμπαδηδρομίες και τέλειους σχηματισμούς σε μεγάλες πλατείες, που σήμερα τους βλέπουμε μόνο στην Βόρεια Κορέα, την Κίνα και λιγότερο πλέον στην Ρωσία, ξεκίνησαν από την Ευρώπη του μεσοπολέμου, ενάντια στον καπιταλισμό , την καταναλωτική του κοινωνία και για  να μην κάνει ο καθένας του κεφαλιού του.
Τα φασιστικά καθεστώτα του Χίτλερ, του Μουσολίνι, του Φράνκο στην Ισπανία, ακόμα και του Ιωάννη Μεταξά στην Ελλάδα, κατά κάποιον τρόπο, βασιζόταν σε αυτήν ακριβώς την πυκνή ομοιόμορφη, αντικαταναλωτική οργάνωση της κοινωνίας (ειδικά των νέων)με στρατιωτική πειθαρχία με στόχο την αναγέννηση του πολιτισμού και την ενότητα της Λαϊκής παράταξης  .
Στο άγγλο-ελληνικό λεξικό του Ιωάννη Περβάνογλου , Αθήνα 1934, διαβάζω : fasces , (φάσις) ο, ράβδοι των υπάτων των αρχαίων Ρωμαίων, έμβλημα.
Fasciate και fascinated, ε, εζωσμένος, ραβδωτός. Fascinous , ε , μαγικός, μαγεμένος.
Fascia (φασιά) ο, επίδεσμος , ζώνη (αρχιτ.), τάνυσμα των μυών (ιατρική).
Επίσης στο λεξικό του Ministerio decultura, editorial cientifico της Κούβας διαβάζω: fasces = έμβλημα, λάβαρο, φάσα.
Ο φασισμός είναι η Παράταξη που θεωρεί την ύπαρξη πολλών παρατάξεων αδιανόητη γιατί κάθε νέο κόμμα διαιρεί την ενότητα και την συνοχή της φάσας δηλαδή της Παράταξης και έτσι η συντριβή και η απορρόφηση  κομμάτων είναι υποχρεωτική και αυτονόητη. Αυτό άλλωστε είναι ο φασισμός, με ότι αυτό συνεπάγεται, π.χ τον ολοκληρωτισμό.
Τα υπόλοιπα, (επειδή ερωτήθηκα) είναι μια μπερδεμένη ιστορία, επειδή γράφτηκε από δυο διαφορετικούς νικητές δηλαδή τους αμερικανούς και τους συμμάχους τους , ρώσους, που μαζί, σαν μια γροθιά, νίκησαν τους γερμανούς φασίστες στον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο, με σημαίες , με σημαίες, με σημαίες και με νταούλια… και θα το ξανακάνουν.
Θα το ξανακάνουν, επειδή η πλουτοπαραγωγικές πηγές, οι πόροι της γης, τα οικονομικά συμφέροντα, δηλαδή οι γεωστρατηγικοί άξονες, π.χ. των Σκοπίων και οι στόχοι των γερμανών και των τούρκων δεν αλλάζουν ποτέ. Εκείνο που αλλάζει, με το πέρασμα του χρόνου είναι οι πολιτικές εξαπάτησης για την επίτευξη των στόχων τους, π.χ. με την επιστράτευση πολιτικών χαμαιλεόντων τύπου Τσίπρα. Αλλά αυτό συμβαίνει προπολεμικά και μόνο προπολεμικά για να δώσει την αφορμή και να προετοιμάσει το έδαφος.

Latest..

Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΥΡΝΙΑ ΤΗΣ &.ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΑΞΙΩΝ&. ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

ΧΙΟΣ : Την πρώτη φουρνιά υποψηφίων ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο Ανεξάρτητος και Υπερκομματικός Υποψήφιος Δήμαρχος Χίου, Κ. Τριαντάφυλλος. Αρκετά από τα πρώτα ονόματα που … [Read More...]