ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ: ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΤΟ ΒΑΤΕΡΛΟ ΤΗΣ Ν.Δ.;

ΧΙΟΣ : Η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
“Προεκλογικά η Ν.Δ. είχε ως σύνθημα την φύλαξη των Συνόρων, μια και επί εποχής Σύριζα την φύλαξη την αφήναμε αποκλειστικά στην καλή θέληση των Τούρκων.
Πραγματοποιήθηκε αυτό;
Τους πρώτους 6 μήνες (Σύριζα) για το 2019 είχαμε 12.860 αφίξεις, ενώ τους υπόλοιπους 6 μήνες (ΝΔ) το νούμερο τετραπλασιάστηκε (50.102) μόνο στα νησιά!! Την ίδια ώρα η Βουλγαρία με κοινά σύνορα, χερσαία και θαλάσσια, με την Τουρκία είχε μόνο 2.000 παράνομα εισερχομένους, ενώ εμείς 75.000! Σχεδόν 40 φορές παραπάνω!!
Αυτό μάλλον θεωρείται επιτυχία και αποτέλεσμα σχεδιασμού.
Τα αλλεπάλληλα ΚΥΣΕΑ (χάσαμε τον αριθμό), ο ορισμός νέου συντονιστή για το μεταναστευτικό, η κατάργηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής και η σημερινή επανίδρυση του, απλά επιβεβαίωσαν το Βατερλό της νέας κυβέρνησης μέσα σε 6 μόλις μήνες. Και ας είναι πρωτεύον ζήτημα πανελλαδικά σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το μεταναστευτικό πρόβλημα.
Στον υποτιθέμενο σχεδιασμό η νέα κυβέρνηση έχει βάλει ως στόχο την κατασκευή κλειστών κέντρων και τις επιστροφές 10χιλιάδων μεταναστών προς την Τουρκία.
Οι 10χιλ. δεν σημαίνουν τίποτα από μόνο τους σαν αριθμός.
Σε σύγκριση με πέρυσι εισήλθαν 25χιλιάδες άτομα παραπάνω.
Οι επιστροφές έχουν νόημα όταν έχεις ανακτήσει τον έλεγχο των συνόρων.
Δεν έχει λειτουργήσει ακόμη στην πράξη ο νέος νόμος για το άσυλο σε συνάρτηση με τις κράτος εν κρατει ΜΚΟ και φυσικά ο άγνωστος παράγοντας είναι αν θα δεχτεί η Τουρκία τις επιστροφές ή θα ξεκινήσει νέο γύρο εκβιασμών, που είναι και το πιθανότερο.
Το μέγεθος των Υπερκέντρων είναι τέτοιο (επισήμως 7.000!) που ιδρύει ντε φάκτο μουσουλμανικές πόλεις στις πιο ευαίσθητα ακριτικές περιοχές.Οι εξαγγελίες για ανώτερο πλαφόν είναι απλά φαντασιώσεις αφού τα νούμερα ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ .
Όσον αφορά στα κλειστά κέντρα, αυτά ΔΕΝ είναι κλειστά. Παραπλανούν ηθελημένα όσοι το αναφέρουν – Νέος Νόμος για το Άσυλο – Άρθρο 39 παρ 4γ- Ν.4636/2019 : οι αιτούντες διεθνή προστασία δύνανται να παραμένουν στις εγκαταστάσεις για όσο χρόνο διαρκεί η διαδικασία εξέτασης της αίτησής τους, εφόσον το χρονικό διάστημα της παραμονής τους στο Κέντρο δεν υπερβαίνει συνολικά τις είκοσι πέντε (25) ημέρες από την είσοδό τους στο Κέντρο.
Ποιος πληρώνει όλους αυτούς τους πειραματισμούς, ενώ τα νησιά βρίσκονται στην εντατική και η υπόλοιπη Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα απέραντο χοτσποτ;
Δεν είναι αρκετά 5 ολόκληρα χρόνια αυτοσχεδιασμών με μόνη αλλαγή την αλλαγή προσώπων; Γιατί το μόνο σταθερό είναι η συνεχής βουλιμία της εκάστοτε εξουσίας για αύξηση της χωρητικότητας των κέντρων στα νησιά.
* Πριν την επανίδρυση του Υπουργείου Μεταναστευτικής είχαμε διαπιστώσει συνεχείς προσπάθειες, επισκέψεις στα τοπικά συμβούλια, συζητήσεις επί συζητήσεων μήπως και αλλάξει η σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου για το μεταναστευτικό, εξαγγελίες προσλήψεων στο Υπερκέντρο συνδεδεμένα με εντοπιότητα (!), ακόμα και διχαστικά διλλήματα από τον κ. Μηταράκη, παρόλο που ήταν εκτός καθηκόντων του ως Υφυπουργός Εργασίας, με τέτοια ένταση που δημιουργούσε εύλογες απορίες .
Μία μέρα μετά από την θυελλώδη συνεδρίαση του Δ.Σ. και την εμμονική προσπάθεια ωραιοποίησης του καταστροφικού σχεδίου της κυβέρνησης απο τον κ.Μηταράκη για το νησί μας ,έχουμε την επανασύσταση του Υπουργείου Μεταναστευτικής με Υπουργό τον ίδιο.
Τυχαίο;”
 

Latest..

ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ: ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΧΙΟΣ : Η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή στην μεγάλη και ειρηνική συγκέντρωση στην πλατεία, όσων ζουν εδώ και … [Read More...]

ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ Ο Γ. ΒΟΥΡΟΣ

ΧΙΟΣ : Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 5:30 μ. μ. ο Εκπολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Λιβαδίων Χίου «Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΥΡΟΣ» οργανώνει ένα ευχάριστο απόγευμα με καφέ, τσάι, … [Read More...]

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΧΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

ΧΙΟΣ : Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 ώρα 10:00, η Ένωση Βρονταδουσίων Αττικής μετέχει δυναμικά και ειρηνικά στις κινητοποιήσεις της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για το … [Read More...]

ΔΕΝ ΕΠΕΦΤΕ ΚΑΡΦΙΤΣΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ. ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΑΙΤΗΜΑ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΧΙΟΣ : Καρφίτσα δεν έπεφτε στην πλατεία, καθώς εκατοντάδες κόσμου προσήλθε και διαδήλωσε για τη μεταναστευτική κρίση που πλήττει το νησί μας εδώ και πάνω από 5 χρόνια. … [Read More...]