ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ: ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

ΧΙΟΣ :  
Η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
 
Στις 17/10/2015 , η Ύπατη Αρμοστεία προκηρύσσει διαγωνισμό για την κατασκευή της Ύδρευσης και Αποχέτευσης ,και κυκλοφορεί σχέδια με αποτυπωμένη την χωροθέτηση των κοντέινερ ,στην ΒΙΑΛ. Ο χώρος της ΒΙΑΛ παραχωρήθηκε από τον Δήμο Χίου στις 7/1/2016, ενώ η μελέτη ήταν έτοιμη 2,5 μήνες πριν (!) υποδηλώνοντας ξεκάθαρα το ποιος κάνει κουμάντο στο νησί.

Μεγαλύτερη ανάλυση Στην φωτογραφία , το σημείο που δείχνει το πάνω κόκκινο βέλος είναι αυτό που προβλεπόταν από την μελέτη να γίνεται η συλλογή ακαθάρτων .
 
Από τις σημερινές φωτογραφίες (κάτω απο τον μεγενθυτικό φακό), είναι εμφανές ότι δεν υλοποιήθηκε η συγκεκριμένη μελέτη αλλά αντίθετα ο υποτιθέμενος χώρος συλλογής είναι αυτός που τώρα έχει διαμορφωθεί καταλλήλως για να τοποθετηθούν τα νέα κοντέινερ!.Ο ίδιος χώρος αποτελεί την περιμετρική ζώνη πυρασφάλειας για τον καταυλισμό η οποία με την εγκατάσταση νέων οικίσκων εκμηδενίζεται.
 
Εχουν γίνει αυτοψίες από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας (9/5/2016, 24/4/2017) με πιο πρόσφατη αυτήν στις 27/10/2017 . Σε όλες αναφέρεται ότι υπάρχει ΑΜΕΣΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ για την υγεία αυτών που διαμένουν η εργάζονται στην ΒΙΑΛ αλλά και για την Δημόσια Υγεία γενικά.Πιστοποιητικό πυρασφάλειας επίσης γι αυτές τις εγκαταστάσεις που “αποθηκεύονται” άνθρωποι σε λαμαρινένια κουτιά δεν υπάρχει.
 
Παρά την νοσηρή και επικίνδυνη αυτή κατάσταση, μόλις τέσσερις ημέρες μετά (1/11/2017) η Ύπατη Αρμοστεία αποφασίζει με προκήρυξη της σαν να βρίσκεται σε αφρικανική χώρα τσαλαπατώντας τους νόμους ,την επέκταση της ΒΙΑΛ χωρίς καμία αδειοδότηση, με τα λύματα να τρέχουν ελεύθερα και ανεξέλεγκτα στο περιβάλλον ακόμα και σήμερα.
Εχουν πληρωθεί μελέτες που δεν εφαρμόστηκαν, υπάρχουν άνθρωποι που παρέλαβαν ως καλώς εκτελεσμένα τα διάφορα έργα, ενώ κάποιοι αναλαμβάνουν χρέη διοίκησης η διαχείρισης της ΒΙΑΛ γνωρίζοντας την τραγική αυτή κατάσταση .
 
Καταγγέλλουμε τον Υπουργό κ. Μουζάλα,τον Υφυπουργό,τον Διοικητή της ΒΙΑΛ και τους προκατόχους του ,αλλά και όλους γενικά τους εμπλεκόμενους , οι οποίοι μένουν παγερά αδιάφοροι μπροστά στις άκρως επικίνδυνες για την Δημόσια υγεία συνθήκες που επικρατούν και ζητάμε την άμεση επέμβαση Εισαγγελέα και των Υπηρεσιών της Περιφέρειας (Υγιεινής & Αγροτικής Ανάπτυξης) . Είναι όλοι συνυπεύθυνοι για την εμμονική επιθυμία της διόγκωσης ενός παράνομου και επικίνδυνου καταυλισμού που δεν διαθέτει καμμία απολύτως άδεια . Δεν απευθυνόμαστε αυτήν την φορά στον τοπικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αφού τηρώντας την παράδοση που έχει δημιουργήσει θα προτιμήσει να κρυφτεί ακόμη μία φορά ενώ συντελείται η καταστροφή του τόπου του.
 
 
 

Latest..

Χειμερινοί… κολυμβητές

ΧΙΟΣ : ΣτιγμιότυπαΣτιγμιότυπαΧία ΝαυτιλίαΧία ΝαυτιλίαΌμορφη και παράξενη πατρίδαΌμορφη και παράξενη πατρίδαΑθλητικάΑθλητικάΟι Περιπέτειες του ΟυρανίσκουΟι Περιπέτειες του … [Read More...]