Πανέτοιμα τα σχολεία σε εκπ/κούς & βιβλία

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Πρώτη χρονιά φέτος αρχίζει το σχολικό έτος με τα σχολεία πανέτοιμα από κάθε άποψη:

καθηγητές, βιβλία, κτιριακά.
Η ΑΡΓΩ, την παραμονή της έναρξης του διδακτικού έτους, 10/9 , επισκέφθηκε το Νικηφόρειο 1ο Γενικό Λύκειο και το ΕΠΑΛ, τα δύο λύκεια της Καλύμνου, τα οποία παρουσιάζουν κάθε χρόνο τις περισσότερες ανάγκες-απαιτήσεις σε αριθμό καθηγητών και σε αριθμό βιβλίων. Οι δ/ντές και των δύο αυτών σχολείων δήλωσαν στο φακό της ΑΡΓΩΣ ότι δεν έχουν καμιά απολύτως έλλειψη. Όλα είναι έτοιμα να αρχίσουν τα μαθήματα.
Ο δ/ντής του 1ου Λυκείου, κ. Νικ. Κορφιάς, μας είπε ότι το απαιτούμενο διδακτικό προσωπικό είναι όλο παρόν, τα βιβλία ήρθαν στο σχολείο από το καλοκαίρι, χωρίστηκαν τα τμήματα, ορίστηκαν οι αίθουσές των τμημάτων και τα βιβλία είναι ήδη μες στις τάξεις και περιμένουν τους μαθητές. Φέτος το 1ο λύκειο θα έχει 250μαθητές και θα αναπτυχθεί σε 10 τμήματα, Α:4 – Β: 3 – Γ: 3.
Και το ΕΠΑΛ Καλύμνου έχει «ανάψει τις μηχανές» του και είναι πανέτοιμο για την έναρξη των μαθημάτων. Ο δ/ντής κ. Ιω. Ιακώβου  δήλωσε στην ΑΡΓΩ ότι πρώτη φορά υπάρχει τόσο υψηλή ετοιμότητα. Τα βιβλία είναι στο σχολείο από τον Αύγουστο και το απαιτούμενο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων είναι παρόν – σε αντίθεση με άλλες χρονιές που περιμένανε αναπληρωτές μέχρι και μετά τα Χριστούγεννα. Το ΕΠΑΛ φέτος έχει 335 μαθητές, 47 καθηγητές και στις ειδικότητες την πρώτη θέση σε αριθμό μαθητών κατέχουν τα Ναυτιλιακά, ακολουθούν οι Ηλεκτρολόγοι και τα Επαγγέλματα Υγείας.
Αύριο, 11/10/18, θα γίνει σε όλα τα σχολεία ο αγιασμός για την έναρξη του νέου σχολικού έτους.  

Latest..