Πανελλαδική απεργία 14/3/19 για την υγεία, συγκέντρωση στις 10.00 π.μ. στο Σκυλίτσειο

ΧΙΟΣ :

Στα πλαίσια της 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας στο χώρο της Υγείας την Πέμπτη 14 Μαρτίου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει αύριο στις 10.00 το πρωί στην Είσοδο του Νοσοκομείου.Εκτός του Σωματείου των εργαζομένων στο Σκυλίτσειο, συμμετέχει και ηΠεριφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Βορείου Αιγαίου με τους φορείς μέλη της στο νησί.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΣΝΟΧ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Διαμαρτυρίας την Πέμπτη 14 Μαρτίου στις 10:00πμ στην Είσοδο του Νοσοκομείου.
Συμμετέχουν οι φορείς: Περιφερειακή  Ομοσπονδία ΑμεΑ Βορείου Αιγαίου με τους φορείς μέλη της (ΠΣΑμεΑ, Σύλλογος γονέων και Επιτρόπων παιδιών ΑμεΑ, Σύλλογος Καρκινοπαθών Χίου, Σωματείο Ατόμων με ΣΚΠ, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Χίου)
Την τέχνη του “ταξίματος” εξασκεί αυτές τις μέρες η κυβέρνηση, σε όλους τους τομείς για να εκτονώσει τη λαϊκή αγανάκτηση ενόψει και των εκλογών. Την ώρα που υπάρχουν χιλιάδες κενά σε νοσοκομεία και δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας , την ώρα που υπάρχουν καταγγελίες από εργαζόμενους ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία έχει φτάσει στο απροχώρητο- διπλοβάρδιες,  μετακινήσεις εργαζόμενων από τμήμα σε τμήμα κλπ- την ώρα που το νοσοκομείο της Χίου σήμερα λειτουργεί με ελλείψεις νοσηλευτικού, ιατρικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού που ξεπερνούν το 40%και εργασιακές σχέσεις λάστιχο,  το υπουργείο Υγείας συνεχίζει να εξαπατά το υγειονομικό προσωπικό εξαγγέλλοντας 6.000 προσλήψεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, καθώς και 4.000 προσλήψεις ιατρών σε βάθος τετραετίας. 
Κάθε χρόνο, με στοιχεία του ίδιου του υπουργείου Υγείας, αποχωρούν προς συνταξιοδότηση ή άλλους λόγους 1.500 υπάλληλοι (1.200 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό και 300 ιατροί).
Η εφαρμογή της αναλογίας 1 προς 1 στις προσλήψεις σημαίνει -στην καλύτερη περίπτωση- διατήρηση της σημερινής άθλιας κατάστασης, με τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, σημαίνει επιδείνωση των συνθηκών δουλειάς των υγειονομικών και ταυτόχρονα των συνθηκών περίθαλψης και νοσηλείας των ασθενών. Για άλλη μια φορά η εξαγγελία για προκήρυξη 1.200 μονίμων θέσεων στην ουσία έρχεται να αντικαταστήσει κυρίως τους 1.200 επικουρικούς που η σύμβασή τους λήγει και απολύονται τέλη Μάη ή το αργότερο τέλος του 2019.
Παράλληλα με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η Κυβέρνηση στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρέτεινε τη χορήγηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας έως τέλος του χρόνου. Η λύση αυτή όχι μόνο δεν μας ικανοποιεί, αλλά αντιθέτως επιβεβαιώνει τους φόβους μας ότι υπάρχει ζήτημα περικοπής.
Η  Κυβέρνηση για άλλη μια φορά αρνείται να κάνει πράξη το αυτονόητο και να  λύσει το ζήτημα της χορήγησης του επιδόματος οριστικά,σπρώχνοντας εντέχνως την οριστική διευθέτησή του ζητήματος μετά τις εκλογές, αναμένοντας τα πορίσματα των επιτροπών οι οποίες θα λάβουν υπ’ όψιν τις  δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί προς τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας, που προτείνουν τη περικοπή σε χιλιάδες Εργαζόμενους.
Αυτή είναι η περίφημη μεταμνημονιακή κανονικότητα και η στήριξη του συστήματος Υγείας.
Φτάνει πια !!!
Ήρθε η ώρα να βάλουμε ΤΕΡΜΑ στις άθλιες συνθήκες δουλειάς. Έχει έρθει η ώρα να κατακτήσουμε τα δικαιώματα μας όπως αυτά καθορίζονται από τις σημερινές σύγχρονες ανάγκες.

Άμεση οριστική ρύθμιση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας. Άμεση ένταξη στα ΒΑΕ.
Αύξηση στους μισθούς. Χορήγηση της διαφοράς Επιδόματος Ευθύνης (40 ευρώ) των τμημάτων Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας (έχει εκδοθεί σχετική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας).
Άμεση στελέχωση των Δημόσιων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας με μόνιμο προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων.  Μόνιμη, σταθερή και αξιοπρεπή δουλειά  για όλους.
Επαρκή στελέχωση και κρατική χρηματοδότηση του ΕΣΥ και της Πρόνοιας.
Δωρεάν Δημόσια Υγεία – Πρόνοια με καθολική πρόσβαση.
Επανασύσταση των οργανικών θέσεων στις υποστηρικτικές ειδικότητες και μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.

 Για Το ΔΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Ο.Α.με.Α.Β.Α.
Η Π.Ο.Α. με Α.Β.Α στο πλαίσιο της Πανελλήνιας κινητοποίησης της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., συμμετέχει και στηρίζει την απεργία της 14ης Μαρτίου 2019, ημέρα Πέμπτη, των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας, γιατί οι διεκδικήσεις που προβάλλονται σε αυτήν αφορούν άμεσα τα ΑμεΑ και τις οικογένειές μας.Η Υποστελέχωση των περιφερειακών νοσοκομείων και οι ελλείψεις γιατρών ειδικοτήτων , όπως Νευρολόγου, Παιδοψυχίατρου, Ογκολόγου, Οδοντιάτρου-Ορθοδοντικού, Δερματολόγου, Φυσιάτρου, κ.λ.π., καθώς επίσης η έλλειψη Μονάδας ημερήσιας φροντίδας για την εξυπηρέτηση των καρκινοπαθών, των Ατόμων με ΣΚΠ, κ.λ.π., και η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, οδηγούν του κατοίκους των νησιωτικών περιοχών σε συχνές μετακινήσεις, οι οποίες είναι οικονομικά δυσβάστακτες, και όσοι δεν μπορούν να μετακινηθούν επιδεινώνουν την κατάσταση της υγείας τους, με μοιραίο πολλές φορές αποτέλεσμα.Τα ΑμεΑ, οι χρόνια πάσχοντες, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι, αποτελούν ένα μεγάλο ποσοστό πληθυσμού που πλήττεται άμεσα από τη συνεχή υποβάθμιση των νοσοκομείων και των Α΄θμιων Μονάδων Υγείας.Καλούμε όλους τους Φορείς-Μέλη της ΠΟΑ με ΑΒΑ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να συμμετάσχουν στην Πανελλήνια απεργία της ΠΟΕΔΗΝ, να προβάλλουν τα αιτήματά τους , σύμφωνα με τις ανάγκες σε κάθε νησί.Συνάδελφοι,Η συμμετοχή μας στην απεργία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων στον τομέα της Υγείας και για το λόγο αυτό σας καλούμε να πλαισιώσατε τις κατά τόπους απεργιακές κινητοποιήσεις μαζί με το προσωπικό των Νοσοκομείων.Η σωστή λειτουργία των νοσοκομείων μας κρατά στον τόπο μας και μας εξασφαλίζει αξιοπρεπή ζωή.Στη Χίο θα συγκεντρωθούμε στο Νοσοκομείο Χίου, την Πέμπτη, 14/03/2019και ώρα 10 το πρωί.

Latest..

Άμεση λήξη της αποχής των μαθητών προτείνει η συντονιστική επιτροπή γονέων της Σάμου

ΣΑΜΟΣ: Ανακοίνωση με την οποία προτείνει την άμεση λήξη της αποχής των μαθητών και τον συντονισμό περαιτέρω δράσεων σχετικά με τη φοίτηση των προσφυγόπουλων στα σχολεία της Σάμου … [Read More...]