Περιφέρεια Β. Αιγαίου : Συντήρηση οδικού δικτύου Λέσβου

ΙΚΑΡΙΑ :
3.500.000 ευρώ για έργα συντήρησης
του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Λέσβου
 
Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου υπέγραψε συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ, των εξής έργων:
 

«Συντήρηση οδικού δικτύου Δυτικής Λέσβου μετά των προσβάσεων»,  προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ.
«Συντήρηση επαρχιακής οδού Παπάδου – Πλωμαρίου και αποκατάσταση κατολίσθησης στην οδό Νεοχωρίου – Ακρασίου», προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ.

 
Α) Στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση οδικού δικτύου Δυτικής Λέσβου μετά των προσβάσεων» πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες συντήρησης – αποκατάστασης της 36ης Εθνικής Οδού από κόμβο Αγίας Παρασκευής έως την είσοδο του Οικισμού της Καλλονής και της Επαρχιακής Οδού Καλλονής – Παρακοίλων – Άγρας – Μεσοτόπου – Σκάλας Ερεσού, οι οποίες περιλαμβάνουν:
 

Την ασφαλτόστρωση τμημάτων των οδών.
Την αποκατάσταση τεχνικών έργων.
Την άρση καταπτώσεων.
Τον καθαρισμό φρεατίων και αγωγών απορροής ομβρίων υδάτων.
Την αποκατάσταση μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας και πινακίδων σήμανσης.
Την εκτέλεση εργασιών διαγράμμισης.

 
Η συνολική προθεσμία για την περαίωση του έργου είναι 8 μήνες.
 
Β) Στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση επαρχιακής οδού Παπάδου – Πλωμαρίου και αποκατάσταση κατολίσθησης στην οδό Νεοχωρίου – Ακρασίου» πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες συντήρησης – αποκατάστασης των Επαρχιακών Οδών Παπάδου – Πλωμαρίου και Νεοχωρίου – Ακρασίου, οι οποίες περιλαμβάνουν:
 

Την ασφαλτόστρωση τμημάτων των οδών.
Την αποκατάσταση τεχνικών έργων.
Την άρση καταπτώσεων.
Τον καθαρισμό των τάφρων, των φρεατίων και των αγωγών απορροής ομβρίων υδάτων.
Την αποκατάσταση μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας και πινακίδων σήμανσης.
Την εκτέλεση εργασιών διαγράμμισης.
Εργασίες για την αντιμετώπιση του φαινομένου αποκόλλησης γαιών και βράχων στο 1ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Ακρασίου – Νεοχωρίου.

 
Η συνολική προθεσμία για την περαίωση του έργου είναι 7 μήνες.
 
Τα έργα χρηματοδοτούνται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και θα υλοποιηθούν με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου.
 
Η Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζουμε σταθερά την προσπάθειά μας για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου της Λέσβου, με κύριο μέλημα την ασφάλεια και τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας».
The post Περιφέρεια Β. Αιγαίου : Συντήρηση οδικού δικτύου Λέσβου appeared first on Ικαριακή Ραδιοφωνία.

Latest..

Πυρηνόκαρπα : Εχθροί και ασθένειες

ΙΚΑΡΙΑ : Βερικοκιά, Ροδακινιά, Νεκταρινιά, Κερασιά, Δαμασκηνιά: συστάσεις από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ναυπλίου. ΕΞΩΑΣΚΟΣ- ΚΟΡΥΝΕΟ Ο εξώασκος … [Read More...]

Έκτακτο συνέδριο για αυτόνομη πορεία του Ποταμιού, ζητούν 59 στελέχη του και θέτουν θέμα ηγεσίας

ΙΚΑΡΙΑ : Αυτόνομη πορεία του Ποταμιού. Συνέδριο τώρα.   Από το ξεκίνημα των διαδικασιών για τον Νέο Φορέα, πολλά μέλη και στελέχη του Ποταμιού εκφράσαμε την αντίρρησή μας, … [Read More...]

Μεγάλη εκδήλωση για τα 30 χρόνια του erasmus+ διοργανώνει η Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή σε συνεργασία με το ΙΚΥ

ΙΚΑΡΙΑ : Η Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων σε συνεργασία με το ΙΚΥ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «30 χρόνια Erasmus+»  την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 και ώρα … [Read More...]