Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου: Αυτό το ρεζίλι, το περιβαλλοντικό όνειδος στη μέση του Πλωμαρίου…

ΛΕΣΒΟΣ:
Με ανάρτηση του στο προφίλ του στο Facebook, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κώστας Μουτζούρης, φέρνει στην επιφάνεια το πρόβλημα που υπάρχει στον ποταμό Σεδούντα με τα λύματα που τρέχουν από σπασμένο αγωγό.
Οι εργασίες επισκευής πρέπει να γίνουν από τη ΔΕΥΑΛ, ο κ. Φλώρος που θα αναλάβει τη ΔΕΥΑΛ είναι ενήμερος από τους Δημοτικούς Συμβούλους του Πλωμαρίου και τους Τοπικούς Συμβούλους της Κοινότητας Πλωμαρίου. Θα πρέπει να πιάσουν άμεσα δουλειά διότι χρόνος δεν υπάρχει και μιλάμε για ένα πρόβλημα που είναι κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Αν συνεχιστεί αυτή την κατάσταση οι πολίτες θα αναγκαστούν να πάνε στον εισαγγελέα.
Η ανάρτηση του Περιφερειάρχη αναφέρει τα εξής: Αυτό το ρεζίλι, το περιβαλλοντικό όνειδος στη μέση του Πλωμαρίου, στην κοίτη του Σεδουντα, με την απορροή των υγρών αποβλήτων και των οσμών τους από τον κατεστραμμένο αγωγό ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΡΘΕΙ. Το Πλωμάρι αξίζει πολυ περισσότερο (Σάββατο 09.12.2019).
Έκτακτη Συνεδρίαση στην Τοπική Κοινότητα Πλωμαρίου
Ανάρτηση για το θέμα έκανε και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλωμαρίου, κ. Ξανθούλης, κοινοποιώντας την ανάρτηση του Περιφερειάρχη, ενημερώνοντας ότι θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση για τα προβλήματα που υπάρχουν στον ποταμό και στο esso pappas με την έντονη δυσοσμία.
Η ανάρτηση του κ. Ξανθούλη: Ευχαριστούμε κύριε Περιφεριάρχη που αναδεικνύεται το τεράστιο πρόβλημα, που αποτελεί ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ, στη μέση του Πλωμαρίου. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ ΝΑ ΛΥΘΕΙΤ Ω Ρ Α.Έχουμε κάνει πολλές παρεμβάσεις στο διευθυντή της ΔΕΥΑΛ, οποίος μάλιστα επισκέφθηκε το σημείο.Η απάντηση ήταν να κάνουμε υπομονή…. να στείλει μηχανικούς…. να γίνει μελέτη…. να βρεθεί πίστωση… να γίνει δημοπρασία…και του χρόνου, όταν στερέψει ο ποταμος, μέσα στη τουριστική περίοδο να μας λύσει το πρόβλημα. Τόσο εγώ όσο και ο κύριος Βαρβαγιάννης είπαμε ότι αυτό είναι ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ, αλλά δυστυχώς η απάντηση ήταν ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή.Επίσης τεράστιο πρόβλημα υπάρχει με τη δυσοσμία στη περιοχή esso papas.Αυτή την εβδομάδα θα γίνει ΕΚΤΑΚΤΟ τοπικό συμβούλιο, με ανοιχτή πρόσκληση στους κατοίκους για τα περαιτέρω…Ελπίζουμε στη βοήθεια σας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥΓ Ξανθουλης

Latest..

Ικαριώτες πρόσφυγες στο Β’ ΠΠ: Ομόφωνη διαμαρτυρία Δήμου Ικαρίας για την ακύρωση της προβολής του β’μέρους

ΙΚΑΡΙΑ: Μετά από εισήγηση της Αυτόνομης Συσπείρωσης Πολιτών Ικαρίας (ΑΣΠΙ), το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ικαρίας υπερψήφισε ομόφωνα την κατάθεση προς την Ε.Ρ.Τ. Α.Ε (Διευθύνοντα … [Read More...]

Επιστολή-Διαμαρτυρία Δήμου Ικαρίας για τη διακοπή της αεροπορικής σύνδεσης με τη Θεσσαλονίκη

ΙΚΑΡΙΑ: Ημερομηνία: 11/11/2019 Προς Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κύριο Κωνσταντίνο Καραμανλή Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Πήρα την πρωτοβουλία να σας αποστείλω την εν λόγω επιστολή … [Read More...]

ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ: ΩΣ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΝΗΣΙΑ-ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΘΕΛΕΙ Η Ν.Δ.

ΧΙΟΣ : Οι Νομαρχιακές Επιτροπές Χίου, Λέσβου, Σάμου, Νότιας και Βόρειας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση: «Η διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ως … [Read More...]