Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα, κατηγορία κινδύνου 3 για Λήμνο

ΛΗΜΝΟΣ:

Από την Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου γίνεται γνωστό   ότι σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας  (www.civilprotection.gr), για σήμερα Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018, υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για το νησί της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.
Παρακαλούνται οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες των  νησιών, σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας,  να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί  και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λήμνου  στον αριθμό 22540 22199.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Λήμνου βρίσκονται σε ετοιμότητα  πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
  Από την Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου
   
Kαταχώρηση Νατάσα Ταραράκη 

Latest..

ΑΕΡΟΓΕΦΥΡΑ ΓΙΑ ΝΕΟΓΝΟ

ΧΙΟΣ : Αερογέφυρα σωτηρίας στήθηκε για ένα νεογέννητο μωρό από τη Χίο σε Νοσοκομείο των Αθηνών. Συγκεκριμένα με τη συνδρομή της πολεμικής αεροπορίας το νεογνό λίγων ωρών που … [Read More...]