ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 700 ΘΕΣΕΩΝ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΩΝ

ΧΙΟΣ : Ο Frontex, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, προχωρά σε προσλήψεις σύμφωνα με προκήρυξη αναζήτησης προσωπικού που εξέδωσε. Μετά την προκήρυξη 700 θέσεων συνοριακών φρουρών από την Frontex η ΕΕ θα αποκτήσει το πρώτο της ένστολο τμήμα. Αυτό θα είναι και το πρώτο προσωπικό που θα προσληφθεί απευθείας στην Frontex, καθώς μέχρι σήμερα οι δυνάμεις της αποτελούνταν αποκλειστικά από αποσπασμένους των λιμενικών και αστυνομικών υπηρεσιών από τα κράτη μέλη.Στόχος του νέου αυτού σώματος που δημιουργείται, των συνοριακών φρουρών, θα είναι η υποστήριξη ανά πάσα στιγμή των κρατών μελών που αντιμετωπίζουν προκλήσεις στα εξωτερικά τους σύνορα.
Αναζητούνται υποψήφιοι με εμπειρία στον τομέα της επιβολής του νόμου (σε σώματα όπως αστυνομία, τελωνεία, συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή), σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, στον τομέα της διαχείρισης κρίσεων με πολιτικά μέσα, σε στρατιωτικές ή αντίστοιχες υπηρεσίες (εν ενεργεία και συνταξιούχους). Κάθε υποψήφιος πρέπει να μιλά αγγλικά σε ενδιάμεσο επίπεδο (B2). Οι συνοριοφύλακες του Frontex θα εργάζονται στις περιοχές των επιχειρήσεων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Μπορεί επίσης να εργάζονται σε τρίτες χώρες, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν υπογράψει συμφωνία περί καθεστώτος με την ΕΕ. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής, στους επιλεγμένους υποψηφίους θα προσφερθεί πενταετής σύμβαση εργασίας με δοκιμαστική περίοδο εννέα μηνών. Όλοι οι επιλεγμένοι αξιωματικοί θα λάβουν μέρος σε βασική εκπαίδευση διάρκειας έως έξι μηνών και θα υποβληθούν σε δοκιμές ετοιμότητας για να αξιολογηθεί το κατά πόσο είναι έτοιμοι να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους.
Το χρονοδιάγραμμα για τις προσλήψεις έχει ως εξής: Τον Μάρτιο του 2020 θα γίνει η επιλογή των επιτυχόντων ενώ από τον Μάιο έως και τον Νοέμβριο 2020 θα γίνει η εκπαίδευση τους ενώ τον Ιανουάριο του 2021 θα ξεκινήσουν υπηρεσία.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν το φυλλάδιο της Frontex  ΕΔΩ  και να  επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Frontex για  να συμπληρώσουν την  ΑΙΤΗΣΗΗ προθεσμία υποβολής αιτήσεων για όσους ενδιαφέρονται είναι 16 Δεκεμβρίου 2019 στη  σελίδα της FRONTEX.

Latest..