Πρόγραμμα εκδήλωσης με διεθνή συμμετοχή στο Κάμπο Ικαρίας 28.9 και 29.9.2019 με το Slow Food Ikarias και το Σύλλογο ευεξία υγεία και μακροζωία Ελβετίας

ΙΚΑΡΙΑ:
Ο προσωρινός τίτλος είναι:
Με το Κίνημα Slow Food και τις Blu Zone στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης και του ήπιου τουρισμού
Εργαλεία και πρόντζεκτ στην αξιοποίηση των επιλεκτικών στόχων κάθε περιοχής.

Α / ΟΧΥΡΑ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ
     Η προσπάθεια αναβίωσης του απιδιού, στραβοράδι, από τους νέους αγρότες στην Ικαρία. Εμβολιασμοί της αγλαδιάς.
     Καταγραφή και πιστοποίηση . Κιβωτός της γεύσης στη τοπική αγροδιατροφική παράδοση. Διάσωση και αφήγηση.

( Michele Rumiz ) κεντρική επιτροπή του διεθνούς κινήματος Slow Food καιi Slow Travel.  Τορίνο Ιταλίας.
Σταύρος Ραντάς, πρόεδρος Slow food Ikaria.

Β/ Η σχέση του κατσικιού με το ανθρώπινο γένος μέσα στους αιώνες.
Οι βοσκοί της Ολιάστρα στη Σαρδηνία, η περιοχή της άλλης μπλε ζώνης στην Ευρώπη.( Πέτρος Στεφανόπουλος,αρχαιολόγος, εθνο -ανθρωπολόγος ) Σαρδηνία.
Κλαούντια  Πόρκου. Θεματικός τουρισμός και δράσεις . Ναvarrese,  Blu zone Ogliastra, Sardegna, Italia

Γ/ Η  ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΓΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ. SLOW CAPRA KAI ΟΧΥΡΑ ΑΠΟ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΡΑΓΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ.( Franco LURA, πρόεδρος Slow Food ,Ticino ,πρόεδρος του κέντρου διαλεκτολογίας.  Η συμμαχία των μαγείρων. * Φωτιάδης Αθήνα.

Δ/  Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΗ ΕΞΕΛΗΞΗ ΤΟΥ ΟΧΥΡΟΫ. ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΜΕ ΜΗΛΑ ΣΤΟ ΛΟΥΓΓΑΝΟ ΕΛΒΕΤΙΑΣ.ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ .(Νικόλα Σενενμπέργκερ) Βιολόγος, βουλευτής των πρασίνων στη περιφερειακή βουλή του καντονίου Τιτσίνο.

Ε/ Slow Motion στην ενδυνάμωση της κοινωνικής ευτυχίας και ευεξίας. ( Πολιτικός μηχανικός,ερευνητής,συγκοινωνιολόγος,Αθήνα ).

Ζ/ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ(LA SPETSIA) με την αλιεία και κατεργασία σε μύδια. Slow Fish.  Sandra Ansaldo  πρόεδρος τοπικού συμποσίου του κινήματος.

Η/ Οικογενειακή ιατρική και Γενική ιατρική στην πρώτη γραμμή . Η σχέση με την μακροζωία και υγεία. Slow medicine .( Dr. Giorgio Binda ) Chiasso, Ελβετίας. Δρ. Σταύρος Ραντάς, Λουγγάνο Ελβετίας.

Θ/ Με το Slow Food και τις blu zone στο δρόμο προς την Αριστοτελική ευδαιμονία.( Dr. Michele Mattia, κοινωνική ψυχιατρική, Λουγκάνο Ελβετίας. ).

I- Slow Travel e slow transport στη Μεσόγειο με τα πανιά και τον άνεμο.( Λουκάς Γκουρτσογιάννης ) Sail med .   Regata over 70 , Προοπτικές .Δρ. Χριστόδουλος Ξενάκης. Φάρος Ικαρίας.

Oι σύνεδροι κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων θα μένουν στον Κάμπο. Θα ξανά αναβιώσει η Αρχαία Οινόη..άκεντρο του νησιού .
Θα έχουμε και παράπλευρες πολιτιστικές εκδηλώσεις ως αναφορά τις θεματικές ενότητες.

Latest..