ΠΡ. ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ: ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΧΙΩΤΕΣ

ΧΙΟΣ : Τις τελευταίες ημέρες στον τοπικό τύπο, συνδημότες μας που διεκδικούν την ψήφο του χιώτικου λαού στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές αναπαράγουν με επίσημο πλέον τρόπο “θλιβερές” διαπιστώσεις περί απορροφητικότητας κονδυλίων του ΕΣΠΑ και “Λεσβοκεντρικού” καθεστώτος….
Ποια είναι όμως η πραγματικότητα; Σύμφωνα με το site aftodioikisi.gr που περιέχει τα επίσημα στοιχεία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του ΕΣΠΑ της χώρας, προκύπτει ότι η κατάταξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στις εντάξεις έργων είναι στην τέταρτη θέση με ποσοστό 81,94%. Ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από τον εθνικό μέσο όρο, ο οποίος είναι 75,23%. Και αυτό είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας και της αποτελεσματικότητας όλων των Φορέων Υλοποίησης, δηλαδή όλων των Δικαιούχων του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Μεταξύ των δικαιούχων αυτών είναι και ο Δήμος Χίου, ο οποίος κατάφερε και ενέταξε πληθώρα έργων, απορροφώντας μεγάλα κονδύλια, πράγμα που επιβεβαίωσε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Δήμαρχος Χίου,   κ. Βουρνούς και το οποίο επιβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία και η κα. Καλογήρου, χαρακτηρίζοντας το Δήμο Χίου πρωταθλητή στην απορροφητικότητα κονδυλίων του ΕΣΠΑ, καταρρίπτοντας και τον ισχυρισμό περί “Λεσβοκεντρικού” καθεστώτος.
Επομένως περιμένουμε μεγαλύτερη υπευθυνότητα και προσοχή στην διατύπωση και διάδοση τέτοιων αυθαίρετων κρίσεων, τη στιγμή μάλιστα που όλα αυτά αποδεικνύονται με τον πλέον επίσημο τρόπο. Πρόσωπα που θέτουν τον εαυτό τους στην κρίση των ψηφοφόρων και πολύ περισσότερο είχαν κατά το παρελθόν θέσεις ευθύνης σε φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οφείλουν να διατυπώνουν τεκμηριωμένες κρίσεις, ειδικά κατά την προεκλογική περίοδο.
                                                                       
 
ΓΡΑΦΕΙ:  Πρόδρομος Γ.Μανωλάκης
Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε Νέας Δημοκρατίας Χίου

Latest..

Ποιος είναι ο Κώστας Μουτζούρης ; Οι σκέψεις του για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (βίντεο)

ΛΗΜΝΟΣ: Στους νησιώτες αυτοσυστήνεται ο Ανεξάρτητος Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, μιλώντας για το «Άλμα Ανάπτυξης» που θέλει να επιτύχει για τα νησιά του Β.Αιγαίου … [Read More...]

Άγνωστοι….προκάλεσαν ζημιές στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Σταθερή πορεία για τη Λήμνο» του Μαρινάκη (φωτο)

ΛΗΜΝΟΣ: Ερωτηματικά εγείρει η καταστροφή χθες βράδυ από αγνώστους των αφισών που τοποθετήθηκαν στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Σταθερή πορεία για τη Λήμνο» του Δημήτρη … [Read More...]