Ρωμαίος και Ιουλιέτα 25 χρόνια μετά

ΧΙΟΣ : Στο πασίγνωστο έργο “Ρωμαίος και Ιουλιέτα,” (την ρομαντική τραγωδία που έγραψε ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στην αρχή της σταδιοδρομίας του, το 1595, για δύο νεαρούς κατατρεγμένους εραστές), “χρησιμοποίησαν ” με εξαιρετική ευφυία και ευρηματικότητα οι συγγραφείςΑλέξανδρος Ντερπούλης και Σίλας Σεραφείμ προκειμένου να βάλουν “στο τραπέζι” του κοινωνικού προβληματισμού, την φθορά του γάμου από τη καθημερινότητα και την ρουτίνα.Τι θα συνέβαινε αν οι δύο νέοι είχαν επιζήσει της αυτοχειρίας τους; Ο γάμος τους θα άντεχε στις δοκιμασίες τού χρόνου; Ή θα κατέληγαν στην παρακμή και στη διάλυση μιας σχέσης που ξεκίνησε ως ιδανική;
Το ερώτημα απάντησε με σπαρταριστό τρόπο η παράσταση.
Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα 25 χρόνια μετά , που απολαύσαμε από το Θεατρικό τμήμα του Φιλοπρόοδου Όμιλου Βροντάδου σε μια από τις 4 πολύ επιτυχημένες παραστάσεις που έδωσε στο Βροντάδο και στην Πόλη της Χίου, ο δραστήριος σύλλογος Φ.Ο.Β.
Μια πολλά υποσχόμενη και σφιχτά δεμένη θεατρική ομάδα, ξεκίνησε μια νέα περίοδο στην θεατρική της εμπειρία, με την διδασκαλία και την καθοδήγηση της δοκιμασμένα άξιας σκηνοθέτιδας, της Ελένης Αμπανούδη.
Θα πρέπει να επισημάνουμε και να χειροκροτήσουμε, την για πρώτη, (αν δεν κάνουμε λάθος), συνεργασία των θεατρικών ομάδων του Νησιού μας όπως αυτή που έγινε με την παραχώρηση κουστουμιών από τον φιλοπρόοδο Όμιλο Καρδάμυλων στην θεατρική ομάδα του Φ.Ο.Β. Είναι προφανές , πως τέτοιες πρωτοβουλίες είναι προς όφελος των συνεργαζομένων , αλλά κυρίως προς όφελος του Νησιού μας και δίνουν ένα ηχηρό χαστούκι στις φθοροποιές νοοτροπίες ανταγωνισμού. Μπράβο τους!
Αλλά ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ αξίζει σε όλους τους παράγοντες που συνεργάστηκαν για να μας δώσουν αυτή την απολαυστική παράσταση με τα πολλαπλά μηνύματα.
Και ακόμα πολλά και μεγάλα μπράβο στους ερασιτέχνες ηθοποιούς που έδωσαν χρόνο, ενέργεια και γνώση για την δική μας παιδεία και ψυχαγωγία.
Στον Μάρκο Κοσμά, την Γωγώ Μπαχά, τον Δημήτρη Φώτου, την Σταυρούλα Βασιλάκη-Τσαμπαρλή, τον Κώστα Βούκουνα, στον Μάρκο Κάβουρα, στη Αθηνά Βούκουνα στην Άννα Σιταρά-Γλύκα, στην Τζένη Καλλίτση-Βούκουνα, και την Διονυσία Κρόκου.
Είμαστε σίγουροι πως αυτή η δυναμική θεατρική ομάδα με την διδασκαλία της Ελένης Αμπανούδη και την υποστηρικτική συνέργεια του προέδρου του Φ.Ο.Β. κ Πολύδωρου Στείρου , μας επιφυλάσσει πολλές και μεγάλες εκπλήξεις.. Τις περιμένουμε.

Latest..