Σε καραντίνα 7 άτομα μετά την αποστολή φακέλου στο Παν. Αιγαίου

ΙΚΑΡΙΑ :

Στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης βρίσκονται πέντε εργαζόμενοι, ο νομικός σύμβουλος του Πανεπιστημίου Αιγαίου κι ένας αστυνομικός που ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο, ο οποίος εστάλη χθες το απόγευμα στο γραφείο της πρυτάνη του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη.
Κάποιοι από τους εργαζομένους παραπονέθηκαν για ερεθισμό του βλεννογόνου της μύτης και του στόματος, αλλά πλέον σύμφωνα με ιατρικές πηγές τα συμπτώματα και των επτά νοσηλευόμενων έχουν υποχωρήσει και είναι καλά στην υγεία τους.
Άγνωστο παραμένει το περιεχόμενο του φακέλου, ο οποίος γράφει πως η προέλευσή του είναι η «Ινδία». Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο, όταν ανοίχτηκε από εργαζομένους διαπιστώθηκε ότι απελευθερώθηκε μια σκόνη.
Αργά τη νύχτα έφτασε στο νησί με  C-130 κλιμάκιο της Ειδικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος, εξειδικευμένο στην αντιμετώπιση ραδιοβιοχημικών απειλών μαζί με ειδικούς του «Δημόκριτου», για να τον παραλάβουν φάκελο και να ελέγξουν τους χώρους του ιδρύματος.
Το κτίριο διοίκησης του πανεπιστημίου απέκλεισε η αστυνομία, ενώ η λειτουργία έχει ανασταλεί επ’ αόριστον με απόφαση των πρυτανικών αρχών. Η πρύτανης Χρυσή Βιτζιλάκη σε ανακοίνωσή της στους καθηγητές, τους υπαλλήλους και τους φοιτητές γνωστοποίησε ότι ανέστειλε «όλες τις ακαδημαϊκές και διοικητικές λειτουργίες στο Λόφο του Πανεπιστημίου στην Μυτιλήνη και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα κτίρια του Λόφου μέχρι νεωτέρας».
Σε καραντίνα 7 άτομα μετά την αποστολή φακέλου στο Παν. Αιγαίου | Η Εφημερίδα των Συντακτών
Advertisements
Βαθμολογία:Κοινοποίηση:Κάνε Like στο:Μου αρέσει! Φόρτωση…
Σχετικά

Latest..