Σουτζουκάκια Λήμνου με Ελιές (Βίντεο)

ΛΗΜΝΟΣ:


ΥΛΙΚΑ800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο200 γρ. ψίχα ψωμιού½ κ. ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι200 γρ. χυμό Σπιτικής Ντομάτας Pummaro4 σκελ. σκόρδο½ κ.γ. κύμινο150 γρ. ελαιόλαδο ΆλτιςΑλάτι – πιπέριΕΚΤΕΛΕΣΗ1. Μουσκεύουμε το ψωμί και το στραγγίζουμε. Ανακατεύουμε τον κιμά, το ψωμί, το σκόρδο λιωμένο, αλάτι – πιπέρι και το κύμινο.2. Τα ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τα σουτζουκάκια κυλινδρικά.3. Βάζουμε το χυμό ντομάτας σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε λάδι, αλάτι – πιπέρι και ½ φλ. νερό.4. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε μέσα τα σουτζουκάκια.5. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου.6. Στο τέλος ρίχνουμε τις ελιές, μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε μαζί με ρύζι πιλάφι.7. Εναλλακτικά, μπορούμε να τηγανίσουμε τα σουτζουκάκια στο λάδι για 5 λεπτά και αφού αφαιρέσουμε τα σουτζουκάκια προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και ζεστό νερό.8. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5 -10 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα σουτζουκάκια, τα αφήνουμε και αυτά να βράσουν μέσα στη σάλτσα άλλα 10 λεπτά.9. Τέλος προσθέτουμε τις ελιές και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 5 λεπτά ακόμα.

Από τη Λένα Κ. Λιάσκα

ΠΗΓΗ: cx.irim.us

Δείτε περισσότερα παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..