Σταφύλι γλυκό… προτιμούμε σουλτανίνα!, από τη Δέσποινα

ΧΙΟΣ : Για σταφύλι γλυκό…
προτιμήστε ποικιλία σουλτανίνα που δεν έχει και κουκούτσια. Στα άλλα είδη πρέπει να βγάλεις τη φλούδα και είναι λίγο μπελάς!
Γίνεται έτσι και αλλιώς όμως υπέροχο!!!
Οι αναλογίες είναι στο 1 κιλό σταφύλι / μισό κιλό ζάχαρη.
Σκεπάζεις το σταφύλι με τη ζάχαρη και το αφήνεις μια ώρα να βγάλει τα υγρά του.
Προσθέτεις μισό ποτήρι νερό και βράζεις μέχρι να δέσει η ζάχαρη.
Στη διάρκεια του βρασμού ρίχνεις μια βανίλια, του μυστικό μας, και πριν το κατεβάσεις τρεις κουταλιές λεμόνι.
Αν θέλεις προσθέτεις μόλις κρυώσει το γλυκό, ασπρισμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα!!!
Καλή επιτυχία

Latest..

Δείτε τι καιρό θα κάνει έως την Κυριακή στη Λήμνο και στον Άη Στράτη, αναλυτική πρόγνωση σε συνεργασία με το MeteoClub.

ΛΗΜΝΟΣ : Με  ηλιοφάνεια και κανονικές θερμοκρασίες  θα περάσουν το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται οι κάτοικοι της Λήμνου και του Άη Στράτη.Αναλυτικά στις μεγαλύτερες πόλεις του … [Read More...]