Στην αντεπίθεση η αντιπολίτευση του Δήμου Λήμνου με αφορμή το τεχνικό πρόγραμμα!

ΛΗΜΝΟΣ : Η Δημοτική Παράταξη «Η Λήμνος Διεκδικεί», επιθυμεί να ενημερώσει τους δημότες της Λήμνου για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28ης Νοεμβρίου 2017, στην οποία τα κύρια θέματα ήταν η έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου (των έργων δηλαδή που θα γίνουν μέσα στο 2018) και του Προϋπολογισμού του επόμενου έτους.
            Πριν την έναρξη της ημερήσιας διάταξης, και αφού δηλώσαμε την συμπαράστασή μας στο κάλεσμα του Δημάρχου για μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ενάντια στην αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ο επικεφαλής της Παράταξης μας κος Μπουλώτης Δημήτριος, κατέθεσε μια προφορική ερώτηση για το μέλλον των Θέρμων, απ’ όπου φάνηκε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τη λειτουργία τους και την συνημμένη γραπτή ερώτηση για την κατάσταση του Κληροδοτήματος Α. Ιωαννίδη της Καλλιθέας, για την οποία αναμένουμε γραπτή απάντηση.
            Στα βασικά θέματα της ημερήσιας διάταξης η Παράταξή μας καταψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου γιατί το θεώρησε προσχηματικό. Τα έργα που αναφέρονται σε αυτό έρχονται επαναλαμβανόμενα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δεν εκτελούνται και δεν αντικαθίστανται με νέα σύμφωνα με τις προτάσεις των Προέδρων. Ακόμα, τόσο η γεωγραφική όσο και η οικονομική τους κατανομή είναι αυθαίρετη και γεννά εύλογα ερωτήματα για την σκοπιμότητά της. Για παράδειγμα κάποια χωριά απουσιάζουν εντελώς από τη λίστα των έργων και σε κάποια έργα υπάρχουν εγγραφές σε συγκεκριμένες Τοπικές Κοινότητες (π.χ. Αποκαταστάσεις Οδοστρωμάτων στην Καλλιθέα) αλλά και γενικές (Αποκατάσταση Οδοστρωμάτων στο Δήμο Λήμνου). Τέλος, για κάποια άλλα έργα, τα εγγεγραμμένα κονδύλια προφανώς δεν επαρκούν για την πραγματοποίησή τους.
            Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τέθηκαν ερωτήματα από Συμβούλους της Παράταξής μας σχετικά με την συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου από την οποία φάνηκε ότι – τουλάχιστον για κάποια προτεινόμενα έργα – το επίπεδο της συνεργασίας είναι χαμηλό.
            Όσο αφορά τον προϋπολογισμό, παρότι αναγνωρίσαμε την δυσκολία σύνταξης ενός ρεαλιστικού προϋπολογισμού με τους όρους του Παρατηρητηρίου, δεν ψηφίσαμε τα έξοδα (πλην της μισθοδοσίας και των Προνοιακών Επιδομάτων), γιατί κατά κύριο λόγο βασίζονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα. Από τα έσοδα του Δήμου δεν ψηφίσαμε αυτά που αφορούν τα έσοδα από αναδρομικά ΤΑΠ, προτείνοντας η αναδρομικότητα να μην ξεκινά από το 2009 αλλά να καλύπτει μόνο την τελευταία πενταετία, και τα έσοδα από Ύδρευση – Αποχέτευση, γιατί ήταν σαφής η προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου ότι θα τα μειώσει και θα εξισορροπήσει τις «αδικίες» ανάμεσα στις Τοπικές Κοινότητες.
 
            Μετά τα παραπάνω καλούμε την Δημοτική Αρχή να εισακούσει τις προτάσεις μας και τις προτάσεις των Προέδρων της Δημοτικής και των Τοπικών Κοινοτήτων, να προβεί σε μια δίκαιη κατανομή των έργων, να στηρίξει τους Δημότες μας, ιδίως όσους το έχουν περισσότερο ανάγκη, και να καταβάλει όσες προσπάθειες μπορεί για καλύτερη συνεργασία με την Περιφερειακή Αρχή ώστε σε πνεύμα αλληλοσεβασμού να προχωρήσουν τα έργα που προτείνονται.
Η συνημμένη γραπτή ερώτηση για την κατάσταση του Κληροδοτήματος Α. Ιωαννίδη της Καλλιθέας
Δημοτική Παράταξη «Η Λήμνος Διεκδικεί»
Μύρινα, 28 Νοεμβρίου 2017
 
Προς:          Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λήμνου
 
Κύριε Πρόεδρε
            Επανειλημμένως η Παράταξή μας έχει θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της διαχείρισης του Κληροδοτήματος Αλεξάνδρου Ιωαννίδη της Καλλιθέας και επί του θέματος έχει υπάρξει και σχετική απόφαση στη συνεδρίαση της 24ης Φεβρουαρίου του 2017.
            Παρόλα αυτά και λόγω του ότι – σύμφωνα με πληροφορίες μας – δεν έχει αποκατασταθεί η ομαλότητα στη διαχείριση του κληροδοτήματος, παρακαλούμε να μας απαντήσετε εγγράφως στα παρακάτω ερωτήματα:

Γιατί από το 2014 και μέχρι τώρα δεν έχουν έλθει στην Οικονομική Επιτροπή και στο Δημοτικό Συμβούλιο απολογισμοί και προϋπολογισμοί του Κληροδοτήματος;
Μετά την παραίτηση του υπευθύνου υπαλλήλου το 2015, έχει ανατεθεί σε συγκεκριμένο υπάλληλο του Δήμου η ευθύνη της λειτουργίας του Κληροδοτήματος; Ποιος είναι αυτός και ποιες οι αρμοδιότητές του;
Από το 2015 που έληξαν οι προηγούμενες μισθώσεις των αγρών του Κληροδοτήματος και μέχρι σήμερα και ιδίως μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 24/2/2017, γιατί δεν έχει γίνει δημοπράτηση των εν λόγω αγρών;
Οι αγροί του Κληροδοτήματος καλλιεργούνται αυτή τη στιγμή; Αν ναι, με εντολή τίνος; Εισπράττεται κάποιο τίμημα και, αν ναι, πώς καθορίστηκε το ύψος του και με ποιες αποδείξεις εισπράττεται;

               Θεωρώντας ότι το θέμα της διαχείρισης του Κληροδοτήματος είναι πρωτίστως θέμα ηθικής τάξης (ιδίως επειδή με τα έσοδά του ενισχύεται το Ειδικό Σχολείο της Καλλιθέας), αλλά και θέμα διαχείρισης των εσόδων του Δήμου, παρακαλούμε για την ανταπόκρισή σας.
 
φωτο αρχειου
Καταχώρηση Νατάσα Ταραράκη

Latest..

Εξόριστος, ετών …10! (Ντοκουμέντο)

ΙΚΑΡΙΑ: Επιμέλεια Αλέκος ΧατζηκώσταςΤο «αλιεύσαμε» από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ (13/12/1946) και είναι μία από τις ενδείξεις του κλίματος της εποχής και της στάσης του αστικού κράτους … [Read More...]

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΩΤΗ

ΧΙΟΣ : Το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Χίου "Σκυλίτσειο", ενημερώνει ότι, την Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου, 10:00 - 13:30, θα πραγματοποιηθεί Εθελοντική Αιμοδοσία στην Καλαμωτή, στο … [Read More...]