Στην «θερμοδομική Λήμνου» των Δ.Σφενδυλη-Σ.Ασβεστα τα πάντα για τα Ενεργειακά τζάκια .

ΛΗΜΝΟΣ:

Τα ενεργειακά τζάκια έχουν μπει στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια.Μόλις πριν 10-15 χρόνια, το κύριο ερώτημα για το είδος του τζακιού που επρόκειτο να τοποθετηθεί ήταν χειροποίητο τζάκι, , η προκατασκευασμένο τζάκι από κάποια εταιρεία που παρήγαγε τζάκια με πυρότουβλο η με μαντέμι.
Οι εταιρείες που εισήγαγαν ενεργειακά τζάκια ήταν λίγες, το τότε πετρέλαιο φθηνό και οι ανάγκες μας διαφορετικές.Τα τζάκι θεωρούταν ότι πρόσθετε υπεραξία στο διαμέρισμα. Υπεραξία συναισθηματική και αισθητική. Γιατί ποιος μπορεί να αμφισβητήσει την θαλπωρή που προσφέρει ένα αναμμένο τζάκι, την μυσταγωγία που ενώνει την οικογένεια μπροστά του. Καίνε οι φλόγες και τρώνε το ξύλο και τις έγνοιες.Όλα αυτά με την απαραίτητη και ιδανική συνθήκη ότι το τζάκι έχει κατασκευαστεί σωστά και έχουν τηρηθεί όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την σωστή λειτουργία του. Και όταν λέμε σωστή λειτουργία του εννοούμε να μην καπνίζει το τζάκι.Με ένα ανοικτό παραδοσιακό τζάκι δεν έχουμε τόσο την απαίτηση να μας ζεστάνει αλλά επιθυμούμε να τραβάει καλά.Στις μέρες μας, μέρες οικονομικής κρίσης, που όλοι μας προσπαθούμε να ζεστάνουμε το σπίτι μας οικονομικά, η χρήση του παραδοσιακού μας , ανοικτού τζακιού ίσως είναι ασύμφορη οικονομικά.
Πρότασή μας είναι να αντικαταστήσετε η να μετατρέψετε το υπάρχον τζάκι σε ενεργειακό. Το τι είναι ενεργειακό τζάκι είναι θέμα ορισμού. Τα κύρια χαρακτηριστικά ενός ενεργειακού τζακιού είναι η ύπαρξη πόρτας (κλειστή εστία ) και ο θερμαινόμενος αέρας περιμετρικά της εστίας. Το ενεργειακό τζάκι επειδή ακριβώς διαθέτει πόρτα αυξάνει τη θερμοκρασία στο θάλαμο καύσης, η μεγαλύτερη θερμοκρασία οδηγεί στην καλύτερη καύση των εκλυόμενων αερίων και μονοξειδίου με αποτέλεσμα καλύτερη, πιο τέλεια καύση, υψηλότερη απόδοση. Η συνέπεια είναι, επειδή συνήθως τα ενεργειακά τζάκια διαθέτουν θερμοθάλαμο , προσαρμοσμένο γύρω από τον θάλαμο καύσης, ο αέρας που περιέχεται στον θερμοθάλαμο να είναι πολύ ζεστός και εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τον προωθήσουμε στον χώρο.Στην «θερμοδομική Λήμνου» των Δ.Σφενδυλη-Σ.Ασβεστα θα βρείτε προτάσεις για ενεργειακά Τζάκια που θα ανταποκρίνονται στα δίκες σας ανάγκεςΕνεργειακα τζακια NordpeisΣτο πέρασμα των αιώνων στην παγωμένη Νορβηγία δημιουργήθηκε μια παράδοση γύρω από τα τζάκια, που είναι σήμερα βάση του πολιτισμού για τη Nordpeis, μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 1984 και κατέχει σήμερα το μεγαλύτερο μερίδιο στην Ευρωπαϊκή αγορά. Αυτό το επίτευγμα αποτελεί τους 3 βασικότερους στόχους τους : ποιότητα, αισθητική και καθαρή καύση. Δείτε τα Νορβηγικά ενεργειακά τζάκια Nordpeis

Latest..