ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Η ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ

ΧΙΟΣ : Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κυρού Προκοπίου θα ψαλεί την Δευτέρα 31 Ιουλίου στις 12.00 στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Καβάλας προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. 
 

Κατά τη Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου, την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014, τελέστηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αναλήψεως Σωτήρος Βουνού της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου. Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιος με συλλειτουργούς τους Σεβασμιότατους Μητροπολίτες Δράμας κ. Παύλο και Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο. Η Ιερά Μητρόπολη Χίου δια του Σεπτού Ποιμενάρχου της κ. Μάρκου τίμησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιο με τον Σταυρό του Αγίου Ισιδώρου, την ανώτατη τιμητική διάκριση της Χιακής Εκκλησίας. Ο Σεπτός Ιεράρχης κ. Προκόπιος τιμήθηκε για τα σαράντα έτη της Θεοφιλούς Ποιμαντορίας του και την προσφορά του στην Ελλαδική Εκκλησία, η οποία τιμά και τη γενέτειρά του τη Χίο. Με εγκωμιαστικά λόγια εκφράσθηκαν για τον τιμώμενο Ιεράρχη οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Χίου κ. Μάρκος και Δράμας κ. Παύλος. Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιότατος Φιλίππων κ. Προκόπιος, εμφανώς συγκινημένος, είπε: «Κάθε φορά που έρχομαι στο Βουνό και βλέπω την εκκλησία όπου ξεκίνησα, το πατρικό μου σπίτι και τους δικούς μου ανθρώπους, ανοίγει η καρδιά μου, παίρνω δύναμη και ζωή. Ευχαριστώ την Ιερά Μητρόπολη Χίου για την ύψιστη τιμή και την έκπληξη που μου επιφύλαξε και παρακαλώ το Θεό να σας έχει όλους καλά, γιατί σας αγαπώ, όπως μου έχετε αποδείξει ότι με αγαπάτε και εσείς»
 
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, ορίστηκε από την Ιερά Σύνοδο ως Τοποτηρητής της χηρεύουσας μητρόπολης Καβάλας ,Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου
 
 

Latest..