Στη διαμαρτυρία Δήμων του Β. Αιγαίου για το προσφυγικό ο Πατούλης

ΙΚΑΡΙΑ :
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν οι Δήμοι Σάμου, Λέσβου και Χίου στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής (πλ. Κλαυθμώνος) για το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα, αύριο Τρίτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 13:00.
Ειδικότερα οι Δήμαρχοι Σάμου, Λέσβου και Χίου οι οποίοι βρίσκονται σε στενή συνεργασία και συνεννόηση για ενέργειες σε ζητήματα μείζονος σημασίας για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, όπως το μεταναστευτικό, αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν και να απαιτήσουν και πάλι την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, έτσι ώστε να επιτευχθεί μία άμεση αντίδραση από την Κυβέρνηση πάνω στο διαχρονικό αυτό πρόβλημα.
Με αφορμή την αυριανή κινητοποίηση , ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:
«Η ΚΕΔΕ στηρίζει τη δίκαιη διαμαρτυρία των νησιωτικών Δήμων και των τοπικών κοινωνιών για το προσφυγικό ζήτημα. Η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω. Από την πρώτη στιγμή οι Δήμοι μαζί με τους πολίτες έκαναν το καθήκον τους και ανέδειξαν το ανθρώπινο πρόσωπο της ελληνικής κοινωνίας. Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει και αυτή τις ευθύνες της και να κάνει το ίδιο.
Τα νησιά μας δοκιμάζονται καθημερινά, η κοινωνική συνοχή έχει διαταραχθεί και ο εγκλωβισμός των προσφύγων-μεταναστών δεν έχει περιοριστεί χρονικά. Παράλληλα δεν είναι δυνατόν να δοθούν στους πρόσφυγες υπηρεσίες δημόσιας υγείας, κοινωνικής μέριμνας και ασφάλειας που να αντιστοιχούν σε ανθρώπους που έχουν διακινδυνεύσει την ίδια τους τη ζωή. Η Σάμος, η Λέσβος, η Χίος, η Κως, η Λέρος, όλα τα νησιά του Βορείου και του Νοτίου Αιγαίου έχουν ανάγκη άμεσων και επειγουσών παρεμβάσεων».
 
 
Αναδημοσίευση από : https://www.aftodioikisi.gr
 
The post Στη διαμαρτυρία Δήμων του Β. Αιγαίου για το προσφυγικό ο Πατούλης appeared first on Ικαριακή Ραδιοφωνία.

Latest..

ΟΙ ΝΥΦΕΣ στο #ArteisErota

ΙΚΑΡΙΑ: Το κοινό ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ikariamag.gr και έστειλε τις δικές του φωτογραφίες με τις Καριωτίνες Νύφες, τα νιόπαντρα ζευγάρια και τις ιστορίες τους. Μέρος από … [Read More...]

ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΗΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ στο #ArteisErota

ΙΚΑΡΙΑ: ΕγκατάστασηΗ Μαρίνα Λαγού μάς ανοίγει την πόρτα στον πιο ανομολόγητο Έρωτα: Ένα δωμάτιο, όλα μοιάζουν κανονικά. Όποια πέτρα (αντικείμενο) όμως κι αν σηκώσεις, θα βρεις από … [Read More...]