ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΕΚΟΨΑΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΕ ΜΚΟ

ΧΙΟΣ : Νωρίτερα από τους υπόλοιπους φορείς του νησιού, φαίνεται ότι ξεκινά η Δυτική Λέσβος τις κινητοποιήσεις για το μεταναστευτικό, με αποκλεισμό τριών δρόμων οι οποίοι συνδέουν τον Γαβαθά και το Σκαλοχώρι με τον υπόλοιπο νησί.
 
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τρία μεγάλα απορριμματοφόρα του Δήμου, προχώρησαν σε αποκλεισμό των δύο εισόδων του Σκαλοχωρίου, της στροφής του Γαβαθά με στόχο να εμποδίσουν τη διέλευση στελεχών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, οι οποίες μεταβαίνουν στο Καλό Λιμάνι και στον Κάμπο της Άντισσας κοντά στο Γαβαθά, προκειμένου να παραλάβουν μετανάστες που βγήκαν στις ακτές της περιοχής .
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες ακτές δεν ήταν τους προηγούμενες μήνες ιδιαίτερα δημοφιλείς στους διακινητές και ελάχιστες φορές, τις περισσότερες από αυτές κατα λάθος, έβγαζαν εκεί πρόσφυγες και μετανάστες. Ωστόσο από το καλοκαίρι, παρατηρείται μία κινητικότητα στην περιοχή και δεν αποκλείεται η δημιουργία νέων θαλάσσιων δρόμων για τις μεταναστευτικές ροές  που προσεγγίζουν στο νησί μας.
 
Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις και τις προθέσεις τις κυβέρνησης να δημιουργήσει νέα κλειστή δομή στην περιοχή της Άντισσας, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου δείχνει τα «δόντια» του, στέλνοντας προφανώς ένα πρώτο μήνυμα με αποδέκτες τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.
 
Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι η διέλευση των οχημάτων των κατοίκων της περιοχής από τους δρόμους αυτούς γίνεται κανονικά και  η κίνηση απαγορεύεται μόνο στα  αυτοκίνητα των Μ.Κ.Ο., εκείνα δηλαδή που είτε είναι μισθωμένα, είτε έχουν ξένες πινακίδες.
 
Σε επιφυλακή στα τρία σημεία αποκλεισμού βρίσκονται κυρίως κάτοικοι της περιοχής, των γειτονικών χωριών οι οποίοι σε συνεννόηση με τους κοινοτάρχες κάνουν βάρδιες στο δρόμο.
 
 
 
 
 
 
Πηγή: emprosnet.gr

Latest..

ΣΤΟ THROWDOWN 6 Ο Λ. ΒΟΡΡΙΑΣ

ΧΙΟΣ : Ο Χιώτης Πρωταθλητής Πάλης Υποταγής και Μάχης Υποταγής, Λ. Βορριάς θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα ζωνών «ThrowDown 6» που θα διεξαχθεί στη Λειβαδιά. … [Read More...]

O MHTAΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΜΟΛΙΣ 11 ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ! ΣΕ ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΟΛΟΙ

ΧΙΟΣ : Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Βουλευτής Χίου, Ν. Μηταράκης ανακοίνωσε την επιστροφή στην Τουρκία μόλις 11 λαθρομεταναστών! Πρόκειται για λαθρομετανάστες από διάφορες μη … [Read More...]

Παλιά, Λαϊκά, Ρεμπέτικα

ΛΕΣΒΟΣ: Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 στις 2 μ.μΚάθε Κυριακή μεσημέρι, παλιά λαϊκά ρεμπέτικα, ζωντανά στην Καρίνη με το Γιώργο Σκομβούλη, τον Ιγνάτη Φιλιανό και εκλεκτούς … [Read More...]