Στον ανακριτή η ηρωίδα κολυμβήτρια από την Συρία που έχει συλληφθεί

ΛΕΣΒΟΣ: Στον Ανακριτή της Λέσβου οδηγήθηκαν χυες οι προφυλακισμένοι ακτιβιστές της ΜΚΟ ERCI που κατηγορούνται ανάμεσα σε άλλα ότι συνέστησαν συμμορία από κοινού με άλλους και διευκόλυναν πράξεις μεταφοράς μεταναστών και προσφύγων από τα παράλια της Τουρκίας προς τη Λέσβο.
Η Σάρα Μαρντίνι, η ηρωίδα κολυμβήτρια από τη Συρία και ο Σον Μπάιντερ είναι ανάμεσα στους 30 ακτιβιστές τους οποίους η αστυνομία συνέλαβε για διακίνηση ατόμων, ξέπλυμα χρήματος και κατασκοπεία.
Τόσο οι προφυλακισθέντες όσο και η ERCI υποστηρίζουν ότι μοναδικός στόχος τους ήταν να συμβάλλουν στο έργο της Έρευνας και της Διάσωσης μεταναστών που βρίσκονται σε κίνδυνο στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Τουρκίας και Λέσβου.
Η συγκινητική ιστορία της ηρωίδας
Το 2015 η Σάρα Μαρντίνι και η αδερφή της Γιούσρα ξεκίνησαν να περάσουν από την Τουρκία στην Λέσβο με μία φουσκωτή λέμβο. Η βάρκα ξεκίνησε από τις ακτές της Τουρκίας, αλλά μισή ώρα μετά η μηχανή χάλασε με αποτέλεσμα το σκάφος να μείνει ακυβέρνητο. Η τότε 20χρονη Σάρα και η αδελφή της Γιούσρα Μαρντινί, 17 ετών, δεν το έβαλαν κάτω.
Δεινές κολυμβήτριες, με πατέρα προπονητή κολύμβησης, έπεσαν στη θάλασσα και τράβηξαν τη βάρκα μέχρι τις ακτές μετά από τρεις ώρες, διασώζωντας έτσι τους επιβαίνοντες.
Έπειτα συνέχισαν το ταξίδι τους από τη Λέσβο στην ΠΓΔΜ, τη Σερβία, την Ουγγαρία και την Αυστρία, οι δύο αδελφές έφτασαν στον τελικό προορισμό τους, τη Γερμανία, περνώντας πολλές κακουχίες.
Στο Βερολίνο ενώθηκαν με την υπόλοιπη οικογένειά τους και κατάφεραν να φτιάξουν τη ζωή τους. Η Γιούσρα συνέχισε την κολύμβηση και συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο της Βραζιλίας με την Εθνική Ομάδα Προσφύγων, ενώ η Σάρα αποφάσισε να επιστρέψει στη Λέσβο για να βοηθήσει με αποτέλεσμα να συλληφθεί.
.

Latest..

Χρηματοδότηση 8.000.00 ευρώ για μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις σε Σάμο και Β. Αιγαίο

ΣΑΜΟΣ: Με 8 εκατομμύρια ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου θα ενισχυθούν τουριστικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη Σάμο και τα άλλα νησιά των νομών … [Read More...]

Γ. ΣΠΙΛΑΝΗΣ: ΚΑΝ’ ΤΟ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΗ ΜΑΣΤΙΧΑ

ΧΙΟΣ : Στη καταληκτική συνεδρίαση του 1ου Επιστημονικού Αναπτυξιακού Συνέδριου Χίου που οργανώθηκε από τους τοπικούς φορείς με την επιστημονική επιμέλεια του Πανεπιστημίου Αιγαίου, … [Read More...]

Έργα σε λιμενικές εγκαταστάσεις της Σάμου θα συζητηθούν στο Υπουργείο Ναυτιλίας

ΣΑΜΟΣ: Τα έργα ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού λιμανιών και αλιευτικών καταφυγίων της Σάμου θα αποτελέσουν θέμα προς συζήτηση κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης … [Read More...]