Στον Κοντοζαμάνη ο Λούκας και η Στεφανιδάκη για τα προβλήματα υγείας της Λήμνου

ΛΗΜΝΟΣ:

Στις 28 Νοεμβρίου 2019, στα πλαίσια της κλιμάκωσης των ενεργειών που έχουν ως στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων της δημόσιας υγείας στην Λήμνο, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής για την Υγεία επισκέφτηκαν τον Υφυπουργό Υγείας κο Βασίλειο Κοντοζαμάνη, αρμόδιο για θέματα νοσοκομείων.
Την επιτροπή εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου, κος Λούκας Θωμάς,  καθώς και η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Λήμνου κα Στεφανιδάκη Κυριακή.
Σε μια συζήτηση που διήρκησε πέραν της μιάμισης ώρας τέθηκαν επί τάπητος όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν το νοσοκομείο.
Οι δεσμεύσεις στις οποίες προχώρησε ο Υφυπουργός ήταν οι παρακάτω:

Άμεση προκήρυξη της θέσης του Διοικητή του ΓΝ-ΚΥ Λήμνου
Προκήρυξη 6 θέσεων μονίμου ιατρικού προσωπικού σε ειδικότητες που αυτήν την στιγμή στελεχώνονται από έναν ή και κανέναν ειδικό ιατρό
Επαναπροκήρυξη των 2 θέσεων Παθολογίας και 1 θέσης Χειρουργικής, οι οποίες ήταν άγονες την προηγούμενη φορά.
Πρόσληψη ενός χειρουργού και ενός ορθοπεδικού, των οποίων η πρόσληψη εκκρεμεί από τον Μάρτιο του 2018!!!
Ως έμμεσο κίνητρο δεσμεύτηκε πως οι παραπάνω θέσεις θα προκηρυχτούν σε μεγαλύτερο βαθμό από αυτόν του επιμελητή Β.
Μετακίνηση ιατρών από άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα προς αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών της λειτουργίας της Μονάδας του Τεχνητού Νεφρού.

Επίσης ενημέρωσε ότι ο Δντης της Ιατρικής Υπηρεσίας, πλέον (και μετά την πρόσληψη του νέου διοικητή του Βοστανείου Νοσοκομείου Μυτιλήνης), εκτελεί χρέη Διοικητή και όχι αναπληρωτή Διοικητή, καθώς η αποσύνδεση των δύο νοσοκομείων είναι πλήρης.
Η όλη συζήτηση έλαβε χώρα σε ένα κλίμα κατανόησης από μέρους του Υφυπουργού και είμαστε σε αναμονή των δράσεων, τις οποίες πρόκειται να αναλάβει προκειμένου να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του.
Τέλος, επανέλαβε και σε εμάς ότι τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου θα επισκεφτεί την Λήμνο συνοδεία του Υπουργού Υγείας κου Κικίλια καθώς και του Διοικητή της αρμόδιας ΥΠΕ κου Ροϊλού.

Για την συντονιστική επιτροπή 

Ιατρικός σύλλογος Λήμνου
Σωματείο Εργαζομένων νοσοκομείου Λήμνου
Δήμος Λήμνου
Νομαρχιακό τμήμα Λήμνου ΑΔΕΔΥ
Παράρτημα Λήμνου λεσβιακού εργατικού κέντρου
Eπαρχιακός σύλλογος Λήμνου ΑΜΕΑ «Ορίζοντες».

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)

Latest..

Η Πλατεία Λήμνου στον χάρτη!

ΛΗΜΝΟΣ: Όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν το Μνημείου Λήμνου Καλλίπολης στο Albert Park, θα μπορούν πλέον να το βρουν εύκολα καθώς ο Δήμος Port Phillip τοποθέτησε σχετικές πινακίδες … [Read More...]