ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

ΧΙΟΣ : Μετά από πρόσκληση του κ.Κοντού, διευθυντή Λυκείου Βροντάδου, η ομάδα της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Χίου υλοποίησε την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών και την ευαισθητοποίηση τους όσον αφορά το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού.
 
Σε συνεργασία με τον διευθυντή και το διδακτικό προσωπικό, υλοποιήθηκαν βιωματικές ασκήσεις και ομιλία από τη ψυχολόγο, Φωτεινή-Ελβίσα Φρροκάϊ και τη διοικητική υπάλληλο, Αμαλία Παπαβασιλείου.
 
Οι 31 μαθητές των τάξεων Β1 και Β2 του Λυκείου ενημερώθηκαν για το φαινόμενο του εκφοβισμού, σχολίασαν το βίντεο που προβλήθηκε και μοιράστηκαν τις απόψεις τους για την ενδοσχολική βία και τη διαφορετικότητα. Έπειτα, ακολούθησαν βιωματικές ασκήσεις και δημιουργήθηκε ένας «κύκλος εμπιστοσύνης».
 
Οι μαθητές επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για συμμετοχή στη δράση μέσω του μοιράσματος προβληματισμών, απόψεων και προσωπικών βιωμάτων που αναδύθηκαν από τις διαδραστικές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν. Οι βιωματικές ασκήσεις, στόχο είχαν την ανάπτυξη δεξιοτήτων αλληλεγγύης, επικοινωνίας και συνεργασίας των μαθητών με σκοπό την καλλιέργεια ενσυναίσθησης σε σχέση με το σχολικό εκφοβισμό. Στο τέλος, τα παιδιά έδωσαν την ανατροφοδότησή τους για τη δράση και ζήτησαν να πραγματοποιηθούν και άλλες παρόμοιες.
 
Λίγα λόγια για την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου : Ξεκίνησε την λειτουργία της το 2007 και είναι μέρος του προγράμματος «Ψυχαργώς» που στοχεύει στην Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα. Η λειτουργία της εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και οι υπηρεσίες της είναι δωρεάν σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες και τις οικογένειές τους, που κατοικούν στα νησιά Χίος, Οινούσσες, Ψαρά. Οι υπηρεσίες της ΚΜΨΥ περιλαμβάνουν Ψυχιατρική Εκτίμηση, χορήγηση και παρακολούθηση φαρμακευτικής αγωγής, υποστηρικτική παρακολούθηση , ψυχολογική υποστήριξη, ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, κ.α. Από τον 1ο του 2007 ως 31/12/2016 έχουν εξυπηρετηθεί 2285 ενήλικες, έφηβοι και παιδιά.
 
 
 
 
 

Latest..

&.ΟΝΕΙΡΟΧΩΡΑ baby&.: Ονειρευτήκαμε… σχεδιάσαμε … και υλοποιούμε τον νέο μας Βρεφονηπιακό Σταθμό

ΚΩΣ: "ΟΝΕΙΡΟΧΩΡΑ baby" σε ιδιόκτητο κτίριο 700 τμ μέσα σε έναν καταπράσινο κήπο 1300 τμ. Ένας χώρος σχεδιασμένος για να παραμείνει πιστός, τόσο λειτουργικά όσο και κτιριακά, στις … [Read More...]

Ομιλίες του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και των άλλων πολιτικών αρχηγών για το σκάνδαλο NOVARTIS

ΙΚΑΡΙΑ: Η ομιλία στη Βουλή του κ. Κυριάκου ΜητσοτάκηΗ ομιλία στη Βουλή της κας Φώφης ΓεννηματάΗ ομιλία στη Βουλή του κ. Δημήτρη ΚουτσούμπαΗ ομιλία στη Βουλή του κ. Πάνου ΚαμμένουΗ … [Read More...]

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΝΕΑ ΑΡΧΗ : ‘’Οι πολίτες της Κω δεν ασχολούνται με τις αθλιότητες και τα φαντάσματα του παρελθόντος…

ΚΩΣ: Το μόνο που θέλουν είναι να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν τα έργα στα σχολεία, να κλείσουν οι πληγές που άνοιξε ο σεισμός.’’ Από τη δημοτική παράταξη ‘’ΔΥΝΑΜΗ … [Read More...]